BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA ÇALIŞMA MOTİVASYONUNUZU ARTIRMAK İÇİN ÖNERİLER


Birçoğumuz zaman zaman iş yerimizde motivasyon düşüklüğü yaşayabiliriz. Bu motivasyon düşüklüğü ise özellikle yaz aylarında görülmektedir. Motivasyonun iş hayatındaki başarılara olan etkisini düşündüğümüz zaman, bu durum dikkate alınması gereken bir konu olarak karşımıza çıkar. Ama hiç üzülmeyin! Basit düşünce değişiklikleri ve planlamalar ile yaz aylarında düşen motivasyonunuzu tekrardan yükseltmeniz mümkün. Nasıl mı? İşte cevapları…

 

Sebebiniz ne?

Sebebiniz ne

Her sabah kalkıyor ve işe gidiyorsunuz. İşe başladığınız zaman bir sebebiniz vardı; ‘’Çok başarılı bir yönetici olacağım’’ veya ‘’Çok para kazanacağım’’ diyordunuz. Fakat bir süre sonra işe başlama nedeninizi unuttunuz. İşte o nedeni tekrardan gün yüzüne çıkarmanın vakti geldi. İşe başlama nedeniniz, sizi işe koşar adımlarla götürecek bir sebeptir! İşe başlama nedeninizi ve her zaman var olan hedefinizi, her gün işe gitmeniz için bir sebep olarak belirlerseniz motivasyonunuz da doğal olarak artacaktır.

 

Gün planlamanız var mı?

Özellikle yaz aylarında herkes sıkılgan bir yapıdadır ve bu yüzden zamanını verimli kullanamaz. Sizin gün içinde yapacaklarınız için bir planınız var mı? Bu planlama, motivasyonunuzu yükseltmek için oldukça önemlidir. Çünkü yaz aylarında yükselen mevsim sıcaklıkları ile birlikte motivasyon ve enerji büyük ölçüde düşer. Gününüz için bir planlama yapmanız, rahat bir gün geçirmenizi sağlayacaktır. Mesela kolay işleri sona, zor işleri başa koyabilirsiniz.

 

Ofistekilerle aranız nasıl?

Ofistekilerle aranız nasıl

Mevsim ne olursa olsun, ofis arkadaşlarıyla kurulan ilişki oldukça önemlidir. Çünkü çok az kişi ofis ortamında bireysel olarak çalışabilmektedir. Aranızın bozuk olduğu ve sevmediğiniz insanlarla iletişim kurmak motivasyonunuzu önemli ölçüde düşürür. Bu nedenle motivasyonunuzu ve mental sağlığınızı olumlu yönde destekleyecek ilişkiler kurun. Eğer sağlıksız ve negatif ilişkileriniz varsa bunların enerjinizi tükettiğini unutmayın ve bu ilişkileri sağlıklı bir yapıya dönüştürün.

 

Başarılarınıza gereken önemi veriyor musunuz?

iş motivasyonu

İş hayatının hızlı akışı ile birlikte bir başarının hazzını yaşamadan başka bir başarıya kucak açıyoruz. Hiçbiri ile yetinmiyoruz ve daha fazlasını istiyoruz. Bu da olumsuz bir ruh haline bürünmemize neden oluyor. Bir işi başardıysanız veya bitirdiyseniz, bunu tüm bedeninizle hissedin. Zor yanları, iyi yanları, başarıyı ve mutluluğu tam anlamıyla hissedin.

 

Küçük kaçamaklar yapıyor musunuz?

Basit düşünce değişiklikleri ve planlamalar sizi büyük ölçüde motive eder. Fakat bir diğer yandan, düşen motivasyonunuzu daha somut şeylerle yükseltebilirsiniz. Mesela günün belli saatlerinde konsantrasyonunuzu bozmayacak şekilde müzik dinleyebilirsiniz veya küçük sağlıklı atıştırmalıklar ve doğal yaz içecekleri tüketebilirsiniz. Ya da kahve molalarında iş arkadaşlarınızla işten başka bir konu hakkında konuşabilirsiniz. Bu tarz adımlar motivasyonunuzu yükseltmeye yardımcı olacaktır.  

 

Çalışma alanınız size özel mi?

Çalışma alanınız size özel mi

Her şeyde olduğu gibi iş ortamında da ait hissetmek önemli bir durumdur. Ait hissedilmeyen ortamda motivasyonu hissetmek zor bir hal alabilir. Çalışma ortamınızda sizden bir parça olması ise ait hissetmenizi sağlayacaktır. Eğer bir odanız var ise odanızda mevsimlere göre küçük değişiklikler yapın, masanızda size özel aksesuarlar bulunsun. Sizi pozitif yönde etkileyecek objeleri çevrenizde bulundurun.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

 İş Hayatında Duygusal Zekanın 5 Avantajı

 İş Hayatında Hızlıca Yükselmek için 6 Altın Öneri

 Bir Girişimcinin Mutlaka Sahip Olması Gereken 12 Özellik

 İş Hayatında Başarılı Olmak İsteyenler İçin 10 Öneri

 İş Hayatında Doğru İletişim Kurmanın Yolları