BLOG

BLOG

İŞ HAYATINDA HIZLICA YÜKSELMEK İÇİN 6 ALTIN ÖNERİ


İŞ HAYATINDA HIZLICA YÜKSELMEK İÇİN 6 ALTIN ÖNERİ

İş hayatı sizin için sadece para kazanmak için bir araç ise başarı hedefiniz yok demektir. Fakat başarılı bir kariyer istiyorsanız, adımlarınızı doğru atmalısınız. Peki, iş hayatında başarılı olmak sanıldığı kadar zor mu? Mutlaka çok uzun yıllar çalışma hayatı içerisinde olmak mı gerekiyor? Elbette hayır! Yapmanız gereken tek şey sizi başarıya hızlıca taşıyacak olan önerilere kulak vermek olacak.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  İş Hayatına Dair Önemli Sözler

1- Motivasyonu Yüksek Tutun!

İş hayatının olmazsa olmazı motivasyondur. Eğer sabahları işe keyifsiz gidiyor ve tatil günlerini, mesai bitimini iple çekiyorsanız acilen motivasyon eksiğinizi gidermeniz gerekir. İş yerinde geçirdiğiniz zamanı verimli bir şekilde kullanarak başarıya giden yolu kısaltabilirsiniz. Motivasyon için gerekli olan altın anahtar ise sizin içinizde gizli. Dolayısıyla kendinizi motive etmek için ne yapmanız gerektiğini de en iyi siz bilebilirsiniz. 

 

2- Öğrenmeye Açık Olun!

İş hayatında neleri bildiğinizden çok, neleri bilmediğiniz önem arz eder. Zaman hızla ilerlerken teknoloji de hızla gelişiyor. Haliyle tüm meslek grupları bu değişimden nasibini alıyor. Zamanın gerisinde kalmamak için öğrenmeye açık olmalısınız. İşinize daha fazla hakim olmak için eksik bilgilerinizi tamamlayın. Mesleki bilgilerinizi arttırmak motivasyonunuzu da yükseltebilir. Ayrıca kendinizi daha başarılı bir çalışma hayatı içerisinde bulabilirsiniz. 

 

3- Sektörünüzü Takip Edin!

Çok sayıda kişi maalesef faaliyet gösterdiği sektöre hakim değil. Sektörde neler yaşanıyor, ne gibi gelişmeler oluyor ve sektörün lider firmaları hangileri gibi sorular pek çok kişi için yanıtsız kalıyor. Oysa küçük bir iş yerinde çalışıyor olsanız dahi çalıştığınız sektöre dair tüm gelişmelerden haberdar olmanız gerekir. Bu sayede stratejilerinizi doğru belirleyebilir ve kendinizi ne yönde geliştirmeniz gerektiğini çok daha sağlıklı bir şekilde tespit edebilirsiniz. Eksikliklerinizi belirleyebilmeniz ve gidermeniz adına da sektöre hakim olmanız son derece önemli!

 

4- Empati Yapın!

Gerek iş yerindeki mesai arkadaşlarınıza gerekse yöneticilerinize karşı anlayışlı bir yaklaşım içerisinde olmanız, başarıya giden yolu oldukça kısaltır. Çünkü sizden beklenenleri çok daha iyi algılayabilir, kendiniz ile ilgili nasıl bir imaj çizdiğinizi çok daha net tespit edebilirsiniz. Özellikle iletişim esnasında empati yaparak karşınızdakini daha iyi anlamanız, kısa vadede bir getirisi olmasa da uzun vadede faydasını ciddi düzeyde görebileceğiniz bir yaklaşım olacak. 


5- Hedefleriniz Olmalı!

Bir İngiliz atasözü olan “Varacağı limanı bilmeyen yelkenli için hiçbir rüzgar elverişli değildir” ifadesi, iş yaşamında hedeflerin ne kadar da önemli olduğunu özetliyor. Plansız kariyer seçimleri yapmak yerine hem kısa vadeli hem de uzun vadeli hedefler belirlemeniz başarılı olmak için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. İş görüşmelerinde sıklıkla sorulan “10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?” sorusu aslında iş yaşamında hedeflerinizin olup olmadığının tespiti için yöneltilen bir sorudur. Çünkü kariyer odaklı bir iş hayatı kişinin zamanını daha verimli kullanmasını sağlar. Başarı odaklı bir çalışma hayatı istiyorsanız mutlaka gerçekçi hedefler belirlemelisiniz. Ancak bu hedefleri zaman zaman gözden geçirmeyi de ihmal etmeyin. Değişen dünyaya uygun olarak hedeflerinizde küçük değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. 

 

6- Değişime ve Gelişime Açık Olun

Kendinizi sürekli olarak geliştirmeli ve yenilemelisiniz. Bu sayede olumlu yönde bir değişim yaşadığınızı kendiniz de fark etmiş olacaksınız. Değişim sizin iş hayatına daha iyi adapte olmanızı sağlarken hedeflerinizi de daha geniş bir yelpazede belirlemenize yardımcı olur. Sadece kendi kariyerinizi değil iş yerinizin sektördeki yerini de yüksek bir noktaya taşımak için çeşitli projeler geliştirebilirsiniz. Gücünüzü ve yapabileceklerinizi asla hafife almayın! 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: