BLOG

BLOG

KARİYERİNİZDE DEĞİŞİKLİK YAPMANIZ GEREKTİĞİNİN 7 KANITI


İş yerinde her zaman olduğundan daha çok sıkılıyor, yaptığınız işten keyif alamıyor ve kendinizi geliştiremediğinizi mi düşünüyorsunuz? Eğer bunlar size de çok tanıdık geldiyse dikkat! Kariyerinizde değişiklik yapmanın zamanı gelmiş olabilir. İş hayatı da tıpkı gündelik hayat gibi tek düze değildir; dolayısıyla belli dönemlerde iniş çıkışlar yaşamak son derece normaldir. Bir diğer deyişle her insan zaman zaman işini sorgulayabilir. Eğer bu düşünceler kafanızda dolanıyorsa, yeni bir kariyer planlamayı düşünüyor ama bu kararınızdan bir türlü emin olamıyorsanız, az sonra okuyacaklarınız size yardımcı olabilir. İşte kariyerinizde değişiklik yapmanız gerektiğini gösteren bazı işaretler!

 

1. İşe gitmek için her sabah kendinizi ikna etmeye çalışıyorsanız...

İşe gitmek

Sabahları erken uyanmakta zorlanıyor, işe gitmek için sürekli kendinizi ikna etmek zorunda kalıyorsanız sıkıntılı bir sürecin içe girmiş olabilirsiniz. Çünkü insanın her gün yapması gereken bir şey için sürekli motivasyona ihtiyaç duyması fena halde yorucudur. Bunun yerine kendiliğinden isteyerek gidebileceğiniz bir işe sahip olmanız daha iyidir. Eğer artık işe gitmek sizin için her sabah verilen bir savaş haline geldiyse, durumu ciddi bir şekilde değerlendirmeniz gerekiyor demektir.

 

2. Akıp giden zamana rağmen yerinizde saydığınızı düşünüyorsanız...

İşiniz ne olursa olsun size bir şeyler öğretir. Zaten güzel olan da budur. Eğer iki sene önce işe girdiğiniz halinizden itibaren yol alamadığınızı, ilerleyemediğinizi düşünüyorsanız bunda bir sorun var demektir. Böyle bir durumda yeni ufuklara yelken açmak belki de daha iyi bir fikir olabilir.

 

3. İş arkadaşlarınızın davranışları sizi rahatsız ediyorsa...

İş yerinde gerçekleşen olaylara gereğinden fazla sinirleniyor ve duygu besliyor olabilirsiniz. Bu duygu durumu, iş arkadaşlarınıza karşı da daha tahammülsüz olmanıza yol açar. İş hayatında her zaman moral bozacak şeyler gerçekleşebilir ama yaşanan olumsuzluklara artık daha fazla takılıyorsanız yeni bir deneyime atılmak sizin için en doğrusu olabilir. 

 

4. Çalışırken çok sıkılıyorsanız...

Çalışırken çok sıkılıyorsanız

Her şeyden sıkılmış hissediyorsanız bu sizin için önemli bir işarettir. Bu noktada sizi neyin daha çok sıktığını düşünüp ona göre karar verebilirsiniz. İş yükünün fazla olması, performans ve yeteneklerin altında olan iş tanımı, yıllardır aynı işi yapmak gibi durumlardan herhangi biri veya birden fazlası canınızı sıkıyor olabilir. Bu nedeni bulmalı ve değişiklikten yapmaktan korkmamalısınız!

 

5. Değersiz hissediyorsanız...

Eğer yeteri kadar çalışıyor, işinizin gereklerini eksiksiz bir şekilde yerine getiriyor, başarılar elde ediyor ama takdir edilmiyorsanız zamanla özgüveninizi kaybedebilirsiniz. Takdir edilmemek insanı mutsuz, enerjisi düşük ve çalışma isteği olmayan birine dönüştürebilir. Çünkü bizi destekleyen birilerinin olması her zaman çalışma isteğimizi arttırır. Bu nedenle kendinizi uzun zamandır değersiz hissetmeniz o iş yerinde durmak için bir nedeni daha kaybetmiş olduğunuzun bir kanıtı olabilir.

 

6. Maaşınız sizi tatmin etmiyorsa...

Para her şey değildir ama birçok şeydir. İş hayatında değerli hissetmenizi sağlayan etmenlerden biri de ay başında hesabınıza yatan paradır. Eğer pozisyonunuza rağmen maaşınızın az olduğunu düşünüyorsanız bu, kariyerinizde değişiklik yapmanız gerektiğini gösteriyor olabilir. 

 

7. Kendinize daha çok zaman ayırmak istiyorsanız...

Eğer yaptığınız iş, hayatınıza alan bırakmıyorsa ve bu durum eskisinden daha fazla gözünüze batıyorsa işinizi değiştirmeniz gerekiyor demektir. Çünkü iş yaşamı ve özel yaşam dengesi, genel mutluluğumuz açısından son derece önemlidir. Verimli bir iş hayatı, ancak kendinize gereken zamanı ayırabilmeniz ve gerekli enerjiyi kazanmanız sonucunda mümkün olabilir. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kariyer Basamağının İlk Adımı: Staj

İş Hayatında Hızlıca Yükselmek için 6 Altın Öneri

İş Yerinde Verimli Çalışmanızı Sağlayacak 10 Öneri

İş Hayatında Başarılı Olmak İsteyenler İçin 10 Öneri