BLOG

BLOG

GELİN ÇİÇEĞİ NASIL SEÇİLİR?


Gelin Çiçeği

Gelinlik aksesuarları arasında en çok önem verilenlerden biri olan gelin çiçeği, yeni sezonun trendlerine göre hazırlanarak gelin adaylarının beğenisine sunuluyor. Birbirinden farklı renkte ve modelde hazırlanan gelin çiçekleri, canlı ya da yapay olarak tercih edilebiliyor. Gelin adaylarının seçim yapmakta zorlandıkları bu aksesuar, gelinliğin daha şık ve estetik görünmesine yardımcı olur. Gelin çiçeği seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir, gelin çiçeği hangi renk seçilmelidir, çiçek siparişi nasıl yapılmalıdır gibi aklınızı kurcalayan tüm sorunların cevabını yazının devamını okuyarak bulabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: En Güzel Düğün Giriş Müzikleri

Gelin Çiçeği Rehberi

Bazı gelin adayları tarafından gelin çiçeğinin kolay seçildiği düşüncesi var olsa da, bu durum aslında hiç de göründüğü gibi basit değildir. Gelinlik alındıktan hemen sonra gelin çiçeği araştırmalarına başlanması gerekir. Aksi taktirde gelinliğe, düğün konseptine, ayakkabıya ya da saç ve makyaja hiç uymayan bir gelin çiçeği kullanımı ile karşı karşıya kalınabiliyor. Çiçek seçimi yaparken şüphesiz ki en çok dikkat edilmesi gereken nokta çiçeğin yapay mı yoksa canlı mı alınacağıdır. Her iki çiçek çeşidinin de kendi içerisinde farklı avantajları bulunuyor.

 

Canlı Gelin Çiçeği

Özellikle yaz ve bahar aylarında kır düğünü yapan gelinlerin tercihi olan canlı çiçekler, düğün konsepti ile muhteşem bir uyum yakalıyor. Doğanın içinde, yeşillikler arasında yapılan kır düğününü canlı gelin çiçeğiniz ile kusursuz bir şekilde tamamlayacağınıza emin olabilirsiniz. Mis gibi kokusu ile elinizde tuttuğunuz her an enerjinizi yenilemenize destek olan canlı gelin çiçekleri, gelinlerin daha sade ve estetik bir görünüm kazanmasında da etkin rol oynuyor. Ayrıca gelin çiçeğiniz ile aynı çiçek çeşitlerine sahip bir taç takarak kombininizde genel bir uyum da yakalayabilirsiniz. 

Canlı gelin çiçeği alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, çiçeklerin göze güzel görünmesi için kullanılan boyalardır. Boyanmış olan çiçekler gelinliğinize bulaşarak leke oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden çiçek alacağınız ya da sipariş edeceğiniz yerden doğal renkli çiçekler hakkında bilgi almalısınız. Canlı çiçeklerin arasında renkli tül ya da farklı aksesuar koyarak daha gösterişli bir görünüm yakalayabilirsiniz. Eğer kır düğünü yapmayı planlıyorsanız; mor, pembe, kırmızı ya da sarı renklerinin ağırlık verildiği buketleri tercih etmelisiniz.

 

Yapay Gelin Çiçekleri

Özellikle sonbahar aylarında salonda yapılan düğünlerin vazgeçilmezi olan yapay gelin çiçekleri, klasik ve ağır görünümleri ile gelinliklerin tamamlayıcısı oluyor. Canlı çiçeklerde olduğu gibi yapay çiçeğinizde de dilediğiniz renkleri seçebileceğinizi unutmamalısınız.

“Beyaz gelinliğe, beyaz çiçek yakışır” mantığını geride bırakarak, renkleri ile kendini ön plana çıkaracak bir gelin buketi tercih edebilirsiniz. Ayrıca canlı çiçeklerde yaşanan boya sıkıntısı olmadığından çiçeğinizi gün boyu elinizde taşıyabilirsiniz. Farklı renkler ile bezenen gelin buketinin düğün fotoğraflarında daha estetik çıkacağından da emin olabilirsiniz. Yapay gelin çiçeği almanın en avantajlı kısmı ile çiçeğinizi bir ömür hatıra olarak saklayabilmenizdir. Evinizde salonunuzda albümlerinizin olduğu vitrine gelin çiçeğinizi de ekleyerek her gördüğünüzde en mutlu gününüz olan düğününüzü hatırlayabilirsiniz.

 

Gelin Çiçeği, Ayakkabı ve Saç Uyumu

Gelin çiçeğinin gelinlik ile şık bir uyum yakalamasını istiyorsanız, saç aksesuarınıza ve ayakkabınızın modeline de özen göstermelisiniz. Ayakkabınızın ve saçınıza taktığınız aksesuarların renklerine uyumlu olan bir gelin çiçeği seçerek şıklığınızı taçlandırabilirsiniz. Özellikle kır düğünlerinde açık bir saç modeli eşliğinde kullanacağınız mor-pembe-beyaz renkli bir taç ve aynı renklerden oluşan bir gelin çiçeği eşliğinde kombininizi tamamlayabilirsiniz. Ayakkabınızın arkasına ve gelin çiçeğinize bağlayacağınız aynı renkli tül kurdeleler de estetik görünmenize yardımcı olacaktır.

 

Gelin Çiçeği Minyatürleri

Gelin çiçeğinizin minyatürlerini yaptırarak damat yakası aksesuarı ya da nedimeler için hatıra bilekleri hazırlatabilirsiniz. Bu aksesuarlar düğününüzde kendinizi daha özel hissetmenize destek olurken sevdiklerinize de düğün hatırası olacaktır. Gelin çiçeği minyatürleri yaptırmakta geç kalmamak için gelinliğinizi aldıktan hemen sonra çiçeğinizi de seçmelisiniz. Aksi taktirde son ana kalan minyatürleri yetiştiremeyebilirsiniz. Daha önce bu hazırlığı yapan deneyimli arkadaşlarınızdan tavsiyeler alabilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: