BLOG

BLOG

DÜĞÜNÜNÜZÜN KONSEPTİNE GÖRE DÜĞÜN PASTASI TAVSİYELERİ!


Düğün Pastası

Evlenecek çiftler; hayatlarının en özel günü olan düğün günleri için, her detayı ayrıca ve özenle düşünürler. İşte, bu detaylardan biri de düğün pastasıdır. Düğün pastası, pasta kesme ritüeli sırasında konukları görsel olarak etkileyecek ve aynı zamanda lezzetiyle de onların ağzını tatlandıracak kalitede olmalıdır. Çünkü bu ritüel, gecenin en tatlı kısmıdır. Peki, bu özel ayrıntıyı düğün konseptiyle uyumlu olacak şekilde nasıl seçeceksiniz? Bunun için, düğün pastası firması seçimi çok önemli. Bu sayede; konsepti yansıtan, son derece şık ve lezzetli bir düğün pastasına sahip olmak mümkün. Biz bu yazımızda, sizler için farklı düğün konseptlerine uygun pasta tavsiyelerinden bahsedeceğiz. Eminiz bu tavsiyeler, düğün pastası seçimi konusunda size fikir verecektir. İşte, düğününüzün konseptine göre düğün pastası tavsiyeleri!
 

Vintage temalı düğünler için pasta tavsiyeleri

düğün pastası tarifleri

Genelde tarihi mekânlarda organize edilen vintage temalı düğünler için, retro görünümlü pastalar tercih edilebilir. Bu tarz düğünlerde; çok katlı, romantik çiçeklerle süslenmiş, beyaz bir pasta veya iki katlı, dantel desenli modellerin tercih edilmesi de son derece uygun olacaktır.

 

Kış temalı düğünler için pasta tavsiyeleri

Kış temalı düğünler için pasta

Kış temalı düğünlerde, konseptle uyumlu olacak şekilde beyaz düğün pastaları; içi çikolatalı, dışı krem rengi pastalar tercih edilebilir. Açık renklerdeki pastaların üzerinde ise süsleme olarak orman meyveleri, kozalak, çam ağacı dalları kullanılabilir. Elbette bu süslemeler, tamamen şeker hamurundan yapılarak da pastanın üzerinde konumlandırılabilir.

 

Rustik temalı düğünler için pasta tavsiyeleri

rustik pasta

Son zamanların popüler düğün konseptlerinden olan rustik temalı düğünlerde; doğal görünümlü, az süslemeli pastalar tercih edilebilir. Ne de olsa, konseptin ana fikri doğallık! Sade ve doğal bir pasta seçtikten sonra süslemesinde incir ve orman meyveleri, taze mevsim çiçekleri kullanılabilir.
 

Deniz temalı düğünler için pasta tavsiyeleri

Deniz temalı düğünler için pasta

Genelde yaz düğünlerinde tercih edilen bir konsept olan deniz temasında, mevsime uygun olacak şekilde, meyveli veya dondurmalı bir pasta seçimi yapılabilir. Pasta renklerinde mavi, turkuaz gibi deniz renkleri kullanılabilir; süslemelerde ise balık, çapa, yelkenli gibi şeyleri çağrıştıran semboller; şeker hamurundan hazırlanabilir.

 

Bisiklet temalı düğünler için pasta tavsiyeleri

Eğer çift olarak bisiklet sürmeyi çok seviyorsanız, düğününüzü bu temayla uyum içinde gerçekleştirebilirsiniz. Peki, bisiklet temalı düğününüzde nasıl bir pasta seçimi yapmalısınız? Şeker hamurundan istediğiniz bisiklet figürünü hazırlatarak pasta süslemenizde kullanabilir; dekorunuzda kullandığınız bisiklet figürlerini, aynı şekilde pasta süslemenizde de kullanabilirsiniz. Bu sayede pastanız, düğün temanızla son derece uyumlu bir görüntüye sahip olacaktır!
 

Seyahat temalı düğünler için pasta tavsiyeleri

Eğer çift olarak seyahat tutkunuysanız, bunu düğün temanıza da yansıtabilirsiniz. Düğün pastası seçimi konusunda dünya şeklinde hazırlanmış bir pasta veya sevdiğiniz şehirlerin simgeleriyle süslenmiş bir pasta tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra; valiz, tren, uçak şeklinde tasarlanmış pastalar da temanızla son derece uyumlu olacaktır!

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılar da ilginizi çekebilir: