BLOG

BLOG

DÜĞÜN GÜNÜ VE ÖNCESİNDE UZAK DURMANIZ GEREKEN 10 BESİN


Düğün Günü ve Öncesinde Uzak Durmanız Gereken 10 Besin

Hayatınızın en güzel hayalini gerçekleştirmek için düğün günü hazırlıklarına haftalar, hatta aylar öncesinden başladınız. Bu büyülü anı kusursuz bir anıya dönüştürmek için her detayı en küçük ayrıntısına kadar planladınız. Şimdi heyecanla düğün gününüzün gelmesini bekliyorsunuz. Peki tüm bu koşuşturma içerisinde beslenmenize ne kadar dikkat ediyorsunuz? Düğün gününüz yaklaşırken nasıl beslenmelisiniz? Neleri tüketirken dikkat etmelisiniz? Bu sorular telaştan aklınıza gelmemiş olabilir.

Hayatınızın en büyük günü sonunda geldi! O gün sabahtan geceye kadar gelinlik ya da damatlığın içerisinde kendinizi rahat ve formda hissetmek çok önemli. Bunun için şişkinlik hissetmeden rahat bir mideyle harika görünmeniz gerekir. Tabii bunu yaparken kendinizi iyi ve enerjik hissetmek için aç da kalmamalısınız. Tüm bunlar için düğün günü ve öncesinde uzak durmanız gereken 10 besin maddesini araştırdık. Şimdi, gelin bu ürünlere birlikte göz atalım.

 

1. Şekerli Gıdalardan Olabildiğince Uzak Durun

İçerisinde şeker bulunan gıdalar ve hatta fruktoz içeren meyveler, fazla tüketildiklerinde, kan şekerinizin dengesini bozarak şişkinliğe neden olabilir. Ayrıca karaciğerinizi yorarak sizi sıkıntıya sokabilir. Bu konuda seçim yaparken enerji veren, şeker oranı oldukça düşük narenciye ve orman meyvelerini tercih etmek en doğru seçim olacaktır.

 

2. Kafein Tüketimini Sınırlayın

Günlük hayatta sizi çok etkilemeyen kafein, stresli olduğunuz anlarda sizi etkileyerek gergin olmanıza sebep olabilir. Kafeinli içecekler yerine sakinlik veren bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Kahve içmeden duramayanlardansanız kafeinsiz kahveleri tüketebilirsiniz.

 

3. Baharatlı Yiyecekleri Tüketmemeye Çalışın

Baharatlı yiyecekler her ne kadar çok lezzetli olsa da özellikle düğün günü sizleri zor durumda bırakabilir. Çünkü baharatlar, içerisinde bulunan bazı mineraller sayesinde ter bezlerinizi çalıştırarak terlemenize neden olur. Kuşkusuz ki en son isteyeceğiniz şey, gelinlik ve damatlığınızın içinde terlemek. Ayrıca baharatlı yiyecekler çok fazla susamanıza da neden olur. Bu nedenle özellikle düğün günü esnasında bu tür yiyeceklerden uzak durmalısınız.

 

4. Baklagilleri Tüketmeyin

Baklagilleri Tüketmeyin

Baklagiller, içerdiği karbonhidrat bağlayıcı proteinler ile hücrelerde biyokimyasal değişikliklere neden olur. Bu değişiklikler de vücudunuzda şişkinlik yaratarak rahatsız olmanıza sebebiyet verebilir. Faydaları saymakla bitmeyen baklagiller, düğün günü öncesi ve düğün gününde çok doğru tercih olmayacaktır.

 

5. Glütenden Uzak Durun

Aslında glüten içeren yiyecekleri sadece düğün zamanı değil, normal hayatınızda da çok fazla tüketmemelisiniz. Ama glüten, düğün zamanı özellikle uzak durmanız gereken besinlerin başında gelir. Glütenli yiyecekler; vücudunuzu ağırlaştırarak enerjinizi düşürür ve şişkinlik yapar.

 

6. Süt Ürünlerini Kesin

Süt, çok sağlıklı bir içecek olmasına rağmen sindirim rahatsızlıklarının ve mide şişkinliklerinin başta gelen nedenlerinden biri. Bu yüzden düğünün birkaç gün öncesinden itibaren süt ürünleri içeren yiyecekleri tüketmemekte fayda var.

 

7. Fast Food Ürünlerinden Koşarak Kaçın

Fast food türü gıdalar da tüketmemeniz gereken gıdaların en başında gelir. Fast food yiyecekler yoğun miktarda yağ ve şeker içerir. İlk yendiği anda enerji verir gibi görünse de bir süre sonra sizi yorgun düşürerek halsiz bırakır. Bu yüzden düğün gününden önce ve düğün esnasında fast food ürünlerinden kesinlikle uzak durmalısınız.

 

8. Gazlı İçecekler İçmeyin

Gazlı İçecekler İçmeyin

Gazlı içecekler, içerisinde karbondioksit bulundurmaları sebebiyle şişkinlik ve gaz yapma ihtimalleri yüksek ürünler arasında yer alır. Ayrıca gazlı içecekler, kan şekerini birden yükselterek açlık hissini tetikler. Bu sebeple sürekli bir şeyler atıştırmak istersiniz. Özellikle düğün günü bu tür içeceklerden uzak durmakta fayda var.

 

9. Tütsülenmiş, Kurutulmuş ve Tuzlanmış Yiyecekler Yemeyin

Tütsülenmiş veya kurutulmuş et, balık ve kümes hayvanları bu süreçte uzakta durmanız gereken besinler. Ayrıca tuzlu ve donmuş yiyecekleri de tüketmemelisiniz. Tüm bu bahsettiğimiz yiyecekler, sodyum bakımından zengin gıdalar olduğu için vücudunuzdaki suyu tutarak kendinizi şişkin hissetmenize neden olur.

 

10. Alkollü İçecek Seçiminizi İyi Yapın

Bu dönemde alkol tüketiminizi sınırlayın. Dostlarınızla bu güzel güne kadeh kaldırmak isterseniz içerisinde şeker olmayan alkollü içecekleri tercih etmelisiniz. Özellikle şekerli kokteyllerden uzak durmalısınız. Alkollü içecekleri tüketirken en önemli noktalardan biri de vücudunuzu susuz bırakmamak. Gün içerisinde aklınıza geldikçe mutlaka su içmelisiniz.

 

Düğün gününüzü büyülü bir ortamda, ödüllü aşçıların yaptığı menüler eşliğinde taçlandırmak isterseniz Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Damatlık Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Düğün Şarkılarınızı Seçmeden Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun

Hayalinizdeki Gelin Arabası İçin 5 Öneri

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmelisin? Kiminle Gitmeli?

Gelin Makyajını Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler