BLOG

BLOG

EVDEN GEZEBİLECEĞİNİZ 7 SANAL MÜZE


Evden Gezebileceğiniz 7 Sanal Müze

Küresel bir salgının olduğu bu günlerde evden çıkmamak en iyi seçim. Fakat sürenin uzaması ise hepimizde stres yaratan bir durum. Bu noktada eğlenceli, öğretici ve rahatlatıcı aktiviteler yapmak bir lüksten ziyade gereklilik halini alıyor. İnternette yeni bilgiler öğrenebilecek ve keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak aktivitelerden bir tanesi sanal müze gezmek. Günümüzde ‘’sanal müze kavramı’’ çatısı altında 1000’e yakın müzeyi hem sabit sayfa olarak hem de 360 derece tur olarak sanal bir şekilde gezmek mümkün. Eğer siz de evden gezilebilecek sanal müzelerin en iyilerini merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Müze Kart Alacaklara Tavsiyeler

Pergamon Museum - Berlin

Pergamon museum

Dünyanın en önemli ve Almanya'nın en büyük müzelerinden bir tanesi olan Pergamon Museum (Bergama Müzesi)'da İslam Sanatı Müzesi, Antik Yakın Doğu Müzesi ve Antik Çağ Koleksiyonu gibi bölümler mevcut. Pergamon Altarı, Babil Kapısı, Milet Agora Kapısı ve Bergama Zeus Tapınağı gibi birçok önemli eseri Pergamon Museum'un sanal müzesini gezerek keşfedebilirsiniz.

Sanal müze için buraya tıklayın.

 

Ayasofya Müzesi - İstanbul

Ayasofya müzesi

Sadece İstanbul için değil tüm dünya için oldukça önemli bir yere sahip olan Ayasofya 532 yılında yapılmaya başlandı ve 537 yılında tamamlandı. İstanbul Fethi ile birlikte cami olan bu önemli yapı 1935 yılında müzeye dönüştürüldü. Günümüzde mimari, sanatsal ve dini açıdan oldukça önemli bir yer olan bu yeri her yıl 4 milyona insan ziyaret ediyor. Eğer siz de Ayasofya’yı 360 derece bir şekilde gezmek isterseniz aşağıdaki linke tıklayın.

Sanal müze için buraya tıklayın.

 

The Metropolitan Museum of Art - New York

The Metropolitan Museum of Art

New York'un ikonik müzelerinden bir tanesi olan Metropolitan Museum Of Art'ta oldukça önemli eserler bulunuyor. Burada Roma, Yunan, Mısır ve eski doğu dönemlerinden birçok eser mevcut. Oldukça büyük bir müze olan bu yeri normalde gezmesi 2 günü alıyor. Fakat online olarak dilediğiniz zaman müzeden çıkış yapabilirsiniz. J  Geziye başlamak için link içinde sağda bulunan sarı insan emojisine tıklayın.

Sanal müze için buraya tıklayın.

 

Beylerbeyi Sarayı Müzesi - İstanbul

Beylerbeyi sarayı

Agop Balyan ve Sarkis Balyan tarafından Sultan Abdülaziz adına 1864 yılında inşa edilen bu yapı Osmanlı mimarisi ve yaşantısını anlayabilmek için oldukça önemli bir yapıdır. Bu önemli saray padişah ve ailesi tarafından yazlık saray olarak kullanılmıştır. Günümüzde müze olarak hizmet veren Beylerbeyi Sarayı Müzesi’ni aşağıdaki link üzerinden 360 derece sanal tur ile gezmek mümkündür.

Sanal müze için buraya tıklayın.

 

Louvre Müzesi - Paris

Louvre Müzesi

Dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden bir tanesi olan Louvre Müzesi Paris'te Sen Nehri kıyısında bulunmaktadır. Louvre Müzesin'de Mona Lisa gibi oldukça önemli 350 bin eser yer almaktadır. Siz de Louvre Müzesi'nin Cam Piramit, Kraliyet Bahçeleri, Batı Avrupa, Mısır ve Doğu Avrupa gibi önemli kısımlarını online olarak gezebilirsiniz. Aşağıdaki linke tıkladıktan sonra sayfayı aşağı indirin ve gezmek istediğiniz kısımı seçin.

Sanal müze için buraya tıklayın.

 

Göbeklitepe - Şanlıurfa

Göbeklitepe

Keşfedildiği ilk günden itibaren dünya tarihini tekrardan yazan Göbeklitepe Şanlıurfa’da bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 2018 yılında giren bu yer Stonehenge'den 7.000 yıl, Mısır Piramitleri'nden 7.500’dan daha eski. Bununla birlikte "göçebe toplulukların tarımı öğrenerek yerleşik hayata geçtiği" gibi birçok tezin çürümesine neden olan bir yer.

Sanal müze için buraya tıklayın.  

 

Van Gogh Müzesi - Amsterdam

Van Gogh Müzesi

37 yıllık yaşamı boyunca 2000’e yakın eser ortaya koyan Van Gogh yaşamı boyunca yeteri kadar değer görmedi ve ruhsal sıkıntılardan kurtulamadı. Günümüzde eserlerine paha biçilemiyor. Kardeşi Theo Van Gogh’un, Vincent Van Gogh’un eserlerini bir araya getirmesiyle ilk adımlarının oluştuğu bu müzeyi sanal olarak gezebilirsiniz.

Sanal müze için buraya tıklayın.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: