BLOG

BLOG

İSTANBUL’DA DOLU DOLU BİR GÜN GEÇİRECEĞİNİZ MACERA PARKLARI


İstanbul’da iş yaşantısından, şehir stresinden sıkılan herkes yeni maceralar arıyor. Fakat bir süre sonra, planlanan aktiviteler kendini tekrar etmeye başlıyor. Yoksa siz de uzun zamandır bu düşüncede misiniz? Sürekli aynı şeyleri yaptığınızı mı düşünüyorsunuz? O zaman size muhteşem bir önerimiz var; macera parkları! İstanbul’da günden güne sayısı artan bu parklar şehrin stresinden uzaklaşmak, aileyle veya arkadaşlarla kaliteli vakit geçirmek için muhteşem bir seçenek halini almaya başladı. Bu parklar bazen yapay ortamlarda, bazense ağaçlar üzerine kurulan macera parklarıdır ve kaya tırmanışı, kayıkçılık vb. oyun ve sporları bünyesinde barındırırlar. Macera parklarına gidenler yükseklik olgusu, problem çözme gibi durumlara odaklanırken stresi geride bırakır ve kendilerini rahat hissederler. İşte İstanbul’da dolu dolu bir gün geçireceğiniz macera parkları…

 

Forestanbul

forestanbul

Kaynak: http://forestanbul.com.tr

Türkiye'nin en büyük açık alan macera ve etkinlik parkurlarından bir tanesi olan Forestanbul'da; yüksek ip parkuru, tırmanma duvarı, zip-line, dev salıncak, serbest düşüş gibi birçok etkinlik türü bulunuyor. Aynı zamanda bu yer 65.000 m² gibi oldukça iddialı bir alana sahip. Burada her yaş grubundan insanın gün boyu kaliteli vakit geçirmesi mümkün. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü hizmet vermekte olan bu yerde, günde üç seans yapılıyor. Fiyatlar etkinliklere göre değişmekle birlikte 10 ile 55 TL arasında değişiyor. Gitmeden rezervasyon yapılması gereken tek bölüm ise yüksek ip parkuru.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Davutpaşa Caddesi, Çiftalan Kemerburgaz Yolu, Kurt Kemeri Mesire Alanı, Kemerburgaz- Eyüp/ İstanbul

 

Highdosepark

Macera parkı sevenlerin uğrak noktalarından bir tanesi de Anadolu Yakası Aydos Ormanı'nda bulunan Highdosepark. Burada yüksek ip parkuru, zip-line gibi etkinliklere katılarak keyifli bir gün geçirmeniz mümkün.

Adres: Uğur Mumcu Mahallesi, Samandıra Caddesi, Aydos Ormanı 3.Kapı, Yakacık- Kartal/ İstanbul

 

Küçükçekmece Soğuksu Macera Parkı

Şu anda kısıtlı sayıda olsa da İstanbul'da bazı belediyeler macera parkları inşa etmeye başladı. 41 dönümlük Soğuksu Çamlığı'nın yeniden düzenlenmesi ile oluşturulan Küçükçekmece Soğuksu Macera Parkı, macera parkı sevenlerin gidebileceği bir başka alternatif.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Bağyolu Sokak, No:10, Küçükçekmece/ İstanbul

 

İncekum Macera Park

İncekum Macera Park

Kaynak: http://www.macerapark.com/galeri/

Türkiye'nin en uzun macera parklarından bir tanesi olan İncekum Macera Park, 177 dönümlük bir arazide bulunuyor. Burada gün içinde farklı zorluk seviyelerine göre 49 farklı oyun oynayabilir ve adrenalin dolu dakikalar geçirebilirsiniz. Parkur oyunlarının yanı sıra okçuluk, ata binme, ATV safari, paintball gibi etkinliklere de katılabilirsiniz.

Adres: Karakiraz Köyü, İncekum Mesire Alanı, Şile/ İstanbul

 

Xtrem Aventures İstanbul Macera Parkı

UNIQ İstanbul içinde, 2015 yılında 8.000 metrekarelik orman üzerine kurulan Xtrem Aventures Türkiye'de; ip parkuru, ağ parkuru, zip-line ve quick jump gibi birçok aktivite türünü bulmanız mümkün.

Adres: Huzur Mahallesi, Maslak Ayazağa Caddesi, No:4, Sarıyer/ İstanbul (UNİQ İstanbul)

 

Macera Kulesi

maera kulesi

Kaynak: http://macerakulesi.net/10/Album/GALERI/tr#

Bakırköy'de bulunan Macera Kulesi'nde 120 farklı oyun seçeneği mevcut. Etkinlikler arasında ise tırmanma duvarı, yüksek halat parkuru, zip-line, bulut salıncağı ve çocuk oyun parkuru bulunuyor. Macera İstanbul'a gelirken, grup değilseniz geleceğinizi önceden bildirmenize gerek olmuyor.

Adres: Çırpıcı Şehir Parkı, Marmara Forum karşısı, Bakırköy- Osmaniye/ İstanbul

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'da Koşu İçin En Şahane 10 Parkur

İstanbul'un En Pahalı Restoranları

İstanbul'daki En Güzel Piknik Yerleri

İstanbul'da Caz Dinleyebileceğiniz En İyi 8 Mekân

İstanbul'da Manzarasıyla Ünlü 6 Yer