BLOG

BLOG

İSTANBUL ANADOLU YAKASI'NDA OKSİJEN DEPOSU 8 LOKASYON


İstanbul muhteşem tarihiyle, konumuyla ve olanaklarıyla onlarca medeniyetin gönlünde taht kurmuştur. Fakat günümüzde trafiğin ve yapılaşmanın artması, yeşil yerler arayışını da beraberinde getirmiştir. Peki İstanbul’un içinde, İstanbul’dan kaçmak ve şöyle dolu dolu oksijen almak mümkün müdür? Mümkündür! İşte, İstanbul Anadolu Yakası’nda oksijen deposu olan 8 lokasyon!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul'da Sessiz Sakin Yerler

Aydos Ormanı

Aydos ormanı

Anadolu Yakası'nda bol oksijene sahip bir yer arandığında, akla ilk gelenlerden bir tanesi Aydos Ormanı'dır. Aydos Ormanı'na geldiğinizde şehrin tüm kargaşasından uzakta kalır ve huzura erişirsiniz. Burası her mevsim ayrı bir güzelliğe sahiptir. Pendik, Kartal ve Sultanbeyli gibi ilçelerin ortasında yer alan Aydos Ormanı'nda, Aydos Göleti ve Aydos Tepesi bulunmaktadır. Burada bol oksijen alırken piknik alanlarında da keyifli vakitler geçirilebilirsiniz. Ayrıca terapi niteliğinde keyifli yürüyüşler ve koşular yapabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: Aydos Ormanları'nda Bir Gün... Ne Tür Aktiviteler Yapmalı?

Hıdiv Kasrı

Harika bir doğa ve manzara eşliğinde yürümek istiyorsanız, aynı zamanda bol oksijen almak istiyorsanız Hıdiv Kasrı'nı mutlaka ziyaret edin. Burada hem deniz havası hem de bol oksijeni bir arada deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca her biri künyeli ve soy kütüğüne sahip ağaçlarla kaplı, geniş bir korunun ortasında bulunan saray yavrusunu; yani Hıdiv Kasrı'nı görebilirsiniz.

 

Polonezköy

Polonezköy

İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan Polonezköy, şehre yakın fakat şehrin havasının hissedilmediği noktalardan. Yani ''Güzel, yeşilliğin ve oksijenin bol olduğu bir yere gitmek istiyorum fakat şehirden uzaklaşmak istemiyorum.'' diyorsanız aradığınız yer Polonezköy olabilir! Bir zamanlar Polonyalıların yaşadığı bu köyde, çam ağaçlarının muhteşem kokusunu içinize çekerken birçok etkinlik yapabilirsiniz. Keyifli yürüyüş ve koşu parkurlarının bulunduğu bu yerde spor yapabilir, lezzetli kahvaltılar yapabilir ve güzel yemekler yiyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için:​​​​​​​ Polonezköy Gezi Rehberi... Kahvaltı, Yürüyüş, Doğa Aktiviteleri

Fenerbahçe Parkı

Kadıköy ilçesinde bulunan Fenerbahçe Parkı'nın ismi 1562 yılında burada bulunan fenerden geliyor. Fakat Fenerbahçe Parkı'nın tarihi bununla sınırlı değil. Fenerbahçe Parkı'nın üzerinde Doğu Roma İmparatorluğu zamanından kalan saray kalıntıları bulunuyor. Bu yüzden burası oksijeni bol olduğu kadar tarihî de bir nokta. Siz de burada gün batımını izleyebilir, piknik yapabilir ve oksijeni içinize çekebilirsiniz. Aynı zamanda park içinde bulunan 150 yıllık sakız ağacını, Küçük Hanımefendi filmine ait canlandırmayı da görmeyi unutmayın!

 

Mihrabad Korusu

Mihrabad Korusu

I. Mahmut zamanında İstanbul Boğazı'na hâkim bir tepede kurulan bu koru; servi, çınar, erguvan, fıstık çamı gibi birçok ağaç ve bitki türünü bünyesinde barınıyor. Bahar aylarında defne ve katır tırnağı çiçeklerinin kokusu birbirine karışıyor, adeta bir şölen yaratıyor. Günümüzde çocuk parkı, koşu parkı, oturma alanı, mesire yeri ve büfe gibi birçok imkânı bünyesinde barındırıyor.

 

Adalar

Anadolu Yakası'na bağlı olan ve Anadolu Yakası'nın güney kıyılarında yer alan Prens Adaları, büyüklü küçüklü 9 adadan oluşuyor. 9 adanın; Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedef Adası olmak üzere beşinde yerleşim bulunuyor. Bu beş ada arasında ise Büyükada ve Heybeliada sıkça ziyaret edilen adalardan. Her iki adanın da muhteşem bir atmosferi var. Eğer siz de tarihî evlerin ve çeşit çeşit ağaçların arasında keyifli bir yürüyüş yapmak veya bisiklet sürmek istiyorsanız, Prens Adaları’na mutlaka uğrayın!

Daha fazla bilgi için: Bahar Kaçamağının En Huzurlu Adresi: Adalar

Kaymakdonduran Mesire Ormanı

Beykoz'da bulunan Kaymakdonduran Mesire Ormanı, İstanbul'un sahip olduğu sakin ve hoş piknik alanlarından bir tanesidir. Bu orman korna seslerinden kaçmak isteyenler için biçilmiş kaftandır. Ormanın havası oldukça güzel ve rahatlatıcıdır. Kaymakdonduran Ormanı'nın temizliğine oldukça fazla dikkat edilmektedir.

 

Beykoz Korusu

Şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve bol oksijen almak için keyifli bir seçim olan Beykoz Korusu'nun diğer adı, Abraham Paşa Korusu'dur. Koru İstanbullular tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedir. Koru içerisinde beş havuz, kuş evleri ve saray kalıntıları bulunmaktadır.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Açık Havada Spor Yapmanın Faydaları

İstanbul'da Adalar Manzarasını En İyi Görebileceğiniz 7 Nokta

İstanbul Ve Çevresinde Kamp Yapabileceğiniz 8 Nokta

İstanbul'da Koşu İçin En Şahane 10 Parkur

Anadolu Yakasında Koşu ve Yürüyüş Yapabileceğiniz Yeşillik Yerler