BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA SAĞLIKLI SEYAHAT ETMENİN İPUÇLARI


Yaz aylarının gelmesiyle birlikte seyahat eden kişilerin sayısı da gittikçe yükseliyor. Pek çok insan aylar öncesinden yapılan tatil rezervasyonları ve yolculuk planlarına yaklaşmanın heyecanını yaşıyor. Her ne kadar yaz aylarında seyahat etmenin keyfi bambaşka olsa da tatil mekânına güvenli bir şekilde varmak, dinlendirici ve huzurlu bir tatil geçirmek için bazı önlemlerin alınmasında fayda var. Peki, neler yapılmalı? İşte yaz aylarında sağlıklı bir seyahatin ipuçları...

 

Yola Koronavirüs Tedbirlerinizle Çıkın

Yola Koronavirüs Tedbirlerinizle Çıkın

Dünya genelinde koronavirüs vakalarının azalmasıyla iş ve tatil amaçlı yurtiçi ve yurtdışı seyahatler de artmış durumda. Eğer yurtiçinde bir seyahate hazırlanıyorsanız HES kodunuzu hemen ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurmanızda fayda var. Mümkünse koronavirüs aşınızı yaptırdıktan sonra yola çıkmanız da yolculuğunuzu daha güvenli bir hâle getirir. Öte yandan Covid-19 aşısı olduysanız seyahatten önce aşı belgenizin veya pasaportunuzun yanınızda olduğundan emin olmalısınız.

 

El Dezenfektanı ve Hijyenik Mendilleri Daima Yanınızda Taşıyın

Kolonya, el dezenfektanı ve sabun gibi temizleyici maddelerin yalnızca Koronavirüs kapsamında değil, her daim hazır bir şekilde bulundurulması gerekir. İster uçakla, ister otobüs ya da trenle seyahat edin; kalabalık ortamlarda sıkça bulunan bulaşıcı hastalıklarla teması önlemek ve seyahati sağlıklı bir şekilde sürdürmek için ellerin sık sık temizlenmesi gerekir. Bu nedenle, alkol oranı güçlü olan kolonya, dezenfektan veya ıslak mendilleri yolculuğa çıkmadan önce tedarik etmelisiniz.

 

Araçtaki Klimalara Karşı Dikkatli Olun

Sıcak havanın bunaltıcı etkilerinden kendimizi korumak için kullandığımız klimalar, özellikle uzun yolculuklarda büyük konfor sağlıyor. Ancak serinlettiğini düşündüğümüz klimaların sağlığımıza olumsuz etkileri de olabiliyor. Bu noktada, seyahat ederken klimalara uzun süre maruz kalmama konusunda hassasiyet göstermek, beklenmedik hastalıkların ve hâlsizliklerin de önüne geçiyor. Yolculuk esnasında klimaları ortam iyice serinleyene kadar değil, sıcaktan rahatsız olmayacağınız bir dereceye gelene kadar kullanmaya dikkat etmelisiniz.

 

Gece Serinliğine Karşı Yanınıza Uzun Kollu Kıyafet Alın

Yazın en yoğun sıcaklıklarının yaşandığı günlerde seyahat ediyor olsanız dahi gün bitiminde hava sıcaklıklarında ciddi düşüşler yaşanabilir. Seyahat ettiğiniz aracın içi çok sıcak olsa da molalarda gireceğiniz mekânlarda sıcaklık seviyeleri farklılık gösterebilir. Ani hava değişimleri ise vücut direncinizi düşürerek hâlsiz kalmanıza ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların meydana gelmesine zemin hazırlar. Bu sebeple, yanınızda bir hırka ve şal bulundurmak hem vücut ısınızı koruyacak hem de yolculukta yaşanabilecek tatsızlıkları önlemeye yardımcı olacaktır.

 

Molalarda Temel İhtiyaçlarınızı Önemseyin

Seyahatinizin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde devam etmesi için dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da molalarda hava almayı ve ihtiyaçları karşılamayı ihmal etmemek. Eğer yolculuk öncesinde yanınıza yeterli miktarda atıştırmalık ve su almadıysanız molada hafif bir şeyler yemeye ve ardından tuvalet ihtiyacınızı karşılamaya muhakkak özen gösterin. Bu duruma ek olarak, uzun süre sabit kalmanın olumsuz etkilerini azaltmak için birkaç dakikalık hafif yürüyüş yapmanız da oldukça önemli.

 

C Vitamini Alın

Kalabalık ortamda seyahat etmek, bağışıklığı zayıf olan kişilerde bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Havasız ve kapalı bir ortam öksürme, hapşırma ve nefes alıp verme durumunda virüslerin ve bakterilerin yayılımını hızlandırıyor. Yolculuk öncesinde C Vitamini almak ise bağışıklığı güçlendirerek vücudun virüs ve zararlı bakterilere karşı korunmasına yardımcı olur.

 

Sağlığınız İçin Seyahatinizden Önce Sigorta Almayı İhmal Etmeyin

Seyahat sigortası yaptırmak her ne kadar önemsiz ve geçici bir durum gibi görünebilse de özellikle koronavirüs sürecinde oldukça mühim bir konu. Biletinizi aldığınız firmalar üzerinden sigorta yaptırabileceğiniz gibi online olarak da satın alabilirsiniz.

 

Özel Araçla Seyahat Etmeyi Deneyin

Uçak, otobüs ve tren seyahati oldukça keyifli olsa da uzun yolculuklarda yorulmanıza ve vücut direncinizin zayıflamasına sebep olabilir. Ayrıca yan yana ve dar aralıklarla konumlanan koltuklar da seyahati çekilmez bir hâle getirebiliyor. Bu durumu önlemek için ise bir araç kiralamayı veya kendi aracınızla seyahate çıkmayı düşünebilirsiniz. Eğer, yanınızda dönüşümlü olarak aracı kullanabileceğiniz biri daha bulunuyorsa özel araçla seyahat etmek otobüs ve uçak yolculuğundan çok daha konforlu olabilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Ucuza Seyahat Edebileceğiniz 8 Şehir

Baharda Avrupa'da Keşfedilecek Seyahat Rotaları

Avrupa'da Ucuz Seyahat Etmenin 12 Yolu

Geri Dönmek İstemeyeceğiniz 10 Muhteşem Balayı Destinasyonu