BLOG

BLOG

TÜRKİYE'NİN BİRBİRİNDEN ÖZEL 8 KAYAK TATİLİ ROTASI


Kış sporlarından keyif alanların hayal ettiği mevsim nihayet geldi. Bu mevsim ülkemizde kış tatili yapmak için oldukça ideal bir zaman dilimi. Çünkü her köşesi cennet ülkemizde kış sporları yapılabilecek sayısız lokasyon bulunuyor. Ülkemizdeki kayak merkezleri kayak, snowboard gibi kış sporu tutkunları tarafından yoğun ilgi görüyor. Peki kayak tatili rotaları hangileri? İşte Türkiye'nin birbirinden özel kayak tatili rotaları!

 

1. Uludağ, Bursa

Uludağ

Kayak denilince akla gelen ilk merkezlerden biri Uludağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Uludağ kayak merkezinde sezon aralık ayında başlamakta ve Mart sonuna kadar devam etmektedir. Uludağ kaliteli pistleri, konforlu otelleri ve yüksek hizmet standartları sebebiyle her yıl ülkenin dört bir yanından ilgi görür. Siz de birçok tesise sahip olan Uludağ'ı kış sporları yapmak için tercih edebilir, kayağın tadını burada çıkarabilirsiniz.

 

2. Kartalkaya, Bolu

Ülkemizin bir diğer popüler kayak tatili rotası ise Bolu'dur. Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu şehir merkezine 38 km uzaklıktadır. İstanbul ve Ankara'nın tam ortasında yer alması burayı özellikle tercih sebebi yapar. Kartalkaya'da farklı zorluk derecelerine sahip yirmi beş pis bulunur. Sezon boyunca açık olan merkezde kayak ve snowboard’un yanı sıra etkileyici kar manzarası da görülmeye değerdir.

 

3. Palandöken, Erzurum

Erzurum'un merkezine 10 km uzaklıkta olan Palandöken Kayak Merkezi, yılın yarısı boyunca kayak yapmaya elverişli olması bakımından yoğun ilgi görmektedir. Yeni başlayanlar ve profesyoneller için uygun pistler barındıran merkezde pistlerin toplam uzunluğu 30 km'yi bulmaktadır. Bölgede ayrıca tatil yapmak için keyifli oteller ve kamp alanları mevcuttur.

 

4. Davraz, Isparta

Davraz

Ülkemizdeki bir diğer kayak tatili rotası Isparta'dadır. Bölgede bulunan Davraz Dağı, kayak yapmak için son derece idealdir. Kayak tutkunları bir yandan muhteşem pistlerde kayak yaparken bir yandan da Eğirdir Gölü'nün muhteşem manzarasına tanıklık edebilirler.

 

5. Bozdağ, İzmir

İzmir sadece yaz tatillerinin değil kayak tatillerinin de vazgeçilmez adresidir. Çünkü Bozdağ, bölgeyi kış turizmi açısından değerli kılar. Bozdağ Kayak Merkezinde sezon geç başlasa da kayak severler burada muhteşem bir kayak tatili yapabilirler. Bölgede keyifle kış sporları yapmak ve otellerde konaklamak mümkündür. Siz de çok uzaklaşmadan kış tatili yapmak isterseniz İzmir'i tercih edebilirsiniz.

 

6. Erciyes, Kayseri

Erciyes

Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri'nin güneyinde bulunur. Ülkemizin keyifli kış rotalarından olan bölgede farklı zorluk derecelerine sahip otuz iki adet pist bulunduğu bilinmektedir. Siz de kışın tadını çıkarmak için Erciyes'in keyifli otellerinde konaklayabilir ve kış sporlarını deneyimleyebilirsiniz.

 

7. Sarıkamış, Kars

Sarıkamış Kayak Merkezi, dünyada sadece Alp Dağları'na mahsus olan kristal kar özelliğine sahiptir. Nem oranı son derece düşük olan bölgede yağan kar donmaz, bu sayede formunu uzun süre koruyabilir. Bu da kayak severler için burayı muhteşem kılar. Sarıçam ormanları ile kaplı bölgede uzunluğu 12 km'yi bulan beş etaplı pist bulunur.

 

8. Kartepe, Kocaeli

İstanbul'a yakınlığı sebebiyle sıkça tercih edilen Kartepe Kayak Merkezi, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Merkezde farklı zorluk derecelerinde dört adet pist bulunur. Siz de doğal güzelliklerini görmek, kayak yapmak için burayı ziyaret edebilir; kışın tadını şehirden fazla uzaklaşmadan da yaşayabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kış Tatillerinin En Eğlenceli Yönleri

Kış Tatili İçin Tercih Edebileceğiniz 8 Muhteşem Rota

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 13 Tatil Yeri

Kar Yağdığında Güzelliği Kat Kat Artan 7 Lokasyon