BLOG

BLOG

Toplantı Esnasında Konsantrasyonunuzu Artıracak Öneriler


Geç biten mesailer, sabahın erken saatlerinde başlayan toplantılar, evde yapılacak işler derken odağınızı toplamanız her zaman kolay olmayabilir. Ancak iş yaşamında, özellikle de toplantılarda konsantrasyonunuzu kaybetmeniz kariyerinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Eğer siz de toplantılarınızın çok daha verimli olmasını istiyorsanız harika bir yazıyla karşınızdayız! İşte, toplantı esnasında konsantrasyonunuzu artıracak öneriler!
 

Yanınızda Mutlaka Atıştırmalık Bulunsun

Toplantının ne kadar süreceğini kestiremiyorsanız veya hâlâ uykunuz tam olarak açılmadıysa atıştırmalıklar âdeta kurtarıcınız olur. Toplantı esnasında odağınızın dağıldığını fark ettiğinizde enerjinizi yükseltecek sağlıklı atıştırmalıkları tüketmek, kandaki glikoz seviyesini yükselterek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Böylece toplantıya daha rahat odaklanma şansı bulabilirsiniz. Atıştırmalık olarak kuru ve taze meyveleri, kuru yemişleri tercih edebilirsiniz. Eğer çikolatadan vazgeçemeyenlerdenseniz bitter çikolata da harika bir seçenek olabilir.
 

Tek Bir Konu Belirleyin

Eğer toplantının yöneticisi sizseniz, tek bir konuya eğilmeniz hem sizin odağınızın hem ekibin konsantrasyonunun dağılmaması adına son derece önemli. Bu noktada toplantı öncesinde bir çalışma yürütebilir, toplantının amacını belirleyebilirsiniz. Toplantıda çözmek istediğiniz tek bir sorunu ya da konuyu belirleyerek onun üzerinden ilerlemek, toplantının çok daha verimini geçmesini sağlar. Ayrıca toplantı daha kısa süreceği için odağın dağılmasına da fırsat vermemiş olursunuz. Eğer konuşulması gereken birkaç konu varsa hangisini ele alınacağınıza karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bu noktada tartışılması gereken konuları önceliklendirerek acil olana yönelebilir diğerleri için farklı toplantı tarihleri belirleyebilirsiniz.

 

Yanınızda Bir Not Defteri Bulundurun

Toplantılarda not tutmak, konuşulanları ve yapmanız gerekenleri unutmamanızı sağlar. Not tutmanın bir diğer faydası ise odağınızı o ana sabitleyebilmesidir. Eğer kendinizi yeteri kadar verimli hissetmiyorsanız önemli detayları not alarak odağınızın toplantı gündemine dönmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle dikkatiniz dağınık olsa bile toplantı gündemini yakalayabilir, odağınızı daha kolay yerine getirebilirsiniz.
 

Toplantı Ortamını Uygun Hâle Getirin

Bulunduğunuz ortamın havalandırması, ışıklandırması, dizaynı, eşyaların düzeni gibi hususlar toplantının verimini doğrudan etkiler. Toplantı esnasında dikkatinizin dağılmasını engellemek için havalandırmanın iyi çalıştığından emin olabilirsiniz. Bunun yanı sıra toplantı alanının aydınlık olmasını sağlamak ve düzenli bir alan yaratmak da konsantrasyonunuzun artmasına yardım edebilir.
 

Telefonunuzu Sessize veya Uçak Moduna Alın

Toplantı esnasında anlık da olsa dikkatiniz dağılabilir ve gözünüz telefona gelen bildirimlere kayabilir. Böyle zamanlarda telefonu elinize alırsanız sosyal medyada gezinmeye, mail kontrolü yapmaya, mesajlara cevap vermeye başlayabilir; toplantıdan tamamen koparsınız. Bu durumun yaşanmaması için önleminizi toplantının başında almalısınız. Telefonunuzu uçak moduna veya sessize alarak gelen bildirimleri toplantı sonrasında kontrol edebilirsiniz.
 

Nefes Egzersizlerinden Destek Alın

Nefes egzersizlerinden yararlanmak, dikkatinizi nefesinize yani bulunduğunuz ana getirerek odaklanmanızı sağlar. Hem uzun hem kısa süreli etkileri bulunan nefes egzersizlerini toplantı esnasında da deneyebilirsiniz. Bunun için toplantıda odağınızın dağıldığını hissettiğiniz an burnunuzdan nefes alarak nefesi karnınıza doldurup sakince verin. Nefes alıp verirken saymayı da unutmayın. Sürenin ortalama 2 dakika olması önerilir ancak siz toplantı durumuna göre süreyi değiştirebilirsiniz. Bu sayede odağınızı önce nefesinize sonra da bulunduğunuz ana getirebilirsiniz.
 

Verimli Toplantıların Adresi: Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres

Toplantılarınızın verimini artırmak için uygun bir yer arıyorsanız Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres'in eşsiz imkânlarından faydalanabilirsiniz."BtoH" yani Business to Happiness konseptiyle hizmet veren Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, "güler yüz" ve "gülen yüz" modellerini benimsiyor. Otelde; yiyecek-içecek ikramları, lazer işaretçi ve ses sistemi gibi ihtiyaç duyduğunuz birçok ekipman, toplantılarda online görüşmeler yapmanızı sağlayacak video konferans görüşme sistemi, kürsü ve çok daha fazlası sizi bekliyor. Her misafirini gülümsetmeyi hedefleyen otelde, toplantı sonrası eğlenebileceğiniz Game Arena ve yağmur ormanı konseptli Botanik Bahçesi de bulunuyor. Siz de verimli toplantılar gerçekleştirmek ve iş sonrası stresiniz atmak için Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres ile iletişime geçebilir, yerinizi hemen ayırtabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: