BLOG

BLOG

SONBAHAR AYLARINDA DÜĞÜN YAPACAKLARA MEKÂN VE KONSEPT ÖNERİLERİ


Pek çok insan düğününü yazın yapmayı hayal etse de aslında sonbahar düğünlerinin keyfi bir başkadır. Çünkü sonbaharda, yaz aylarının aksine bunaltıcı sıcaklıklar yoktur ve son derece romantik bir atmosfer vardır. Üstelik bu ayda hem açık havada hem de kapalı mekânlarda düğün yapmak mümkündür. Sonbaharda hayallerinizdeki düğünü yapabilmeniz için mevsimin hakkını verecek yaratıcı fikirlerle bir düğün organizasyonu planlamanız yeter de artar bile! İşte sonbaharda düğün yapacaklara özel, yaratıcı mekân ve konsept önerileri!

 

Sonbaharın olmazsa olmazı kahve!

Sonbahar dendiğinde sizin de aklınıza film, battaniye, kahve üçlüsü gelmiyor mu? Öyleyse kahveyi düğün konseptinizde kullanabilirsiniz. Bunun için konuklarınıza hediye edeceğiniz nikâh şekerlerinden başlayabilirsiniz. İçinde taze kahve çekirdekleri olan, üzerinde isimlerinizin yazdığı kese kağıtları konuklarınız için harika hediyelikler olabilir. Ayrıca düğün mekânınızda ister açık ister kapalı mekân olsun; bir köşeyi sadece kahve köşesi olarak düzenleyebilirsiniz. Düğün pastanızı kahve çekirdekleriyle süsleyebilir, kahve kokulu mumlarla masalarınızı donatabilirsiniz.

 

Tavus kuşunun muhteşem renkleri!

Tavus kuşu konsepti

Tavus kuşu konsepti, son zamanlarda düğünlerde sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Bu konsept, özellikle sonbahar dış çekimlerinde çok hoş görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Siz de bu konsepti düğününüze uygulamak için gelin buketinize tavus kuşu tüyleri ekleyebilir, saçınızda benzer detaylar kullanabilirsiniz. Masalarınızı tavus kuşu tüyü şeklinde yapılmış şamdanlarla renklendirebilir ve davetiyenize de yine renkli tüyler ekleyebilirsiniz.

 

Sonbahara özgü güzellikler; kurumuş yapraklar, başaklar!

Kurumuş yapraklar konsepti

Sonbahar düğünlerine en çok yakışan konseptlerden biri, elbette kurumuş yaprakların kullanıldığı temalardır. Kurumuş yapraklar, dallar, başaklar, lavantalar, kurutulmuş cipso çiçekler; bu tema içerisinde kullanabileceğiniz şık detaylar olarak sıralanabilir. Siz de sonbaharın simgesi başakları kavanoz veya vazolara koyarak masalarınızı süsleyebilir, kuru ve renkli yapraklardan supla yapabilirsiniz. Gelin buketinizde başakları ve kuru bitkileri kullanabilir, kurumuş bitkilerle hazırlanmış küçük buketler hazırlayarak konuklarınıza hediye edebilirsiniz.

 

Özgür ruhu ifade eden aksesuarla dolu mistik tarz!

Eğer düğün konseptinizde farklı ve yaratıcı bir tarz benimsemek istiyorsanız, düğün mekânınızı mistik ögelerle donatabilirsiniz. Bunun için doğal taşları mekânın her yerinde kullanabilir, ortada yakılan bir ateşle konuklarınızı ısıtabilir, gelin yolunda, masalarda, sallantılı aksesuarlarda bol bol mum kullanabilir, tütsü ve tarçın yakarak ortamın enerjisini tazeleyebilirsiniz.

 

Sevimli görüntüleriyle ilgi çeken kaktüsler!

Kaktüs konsepti

Kaktüsü son yıllarda pek çok alanda görmekteyiz. İşte bu sevimli bitkiler, renkli çiçeklerle birlikte düğün konseptlerinde de sıkça kullanılıyor. Siz de sonbaharda yapacağınız düğününüzde mekânın girişine iki adet büyük kaktüs koyarak konsepti girişte verebilir, kaktüs detaylı davetiyeler hazırlatabilir, nikâh hediyeliği olarak kaktüs ve sukulentleri kullanabilirsiniz. Ayrıca gelin buketinizde de canlı çiçeklerin arasına ince kaktüsler, sukulentler yerleştirebilirsiniz. 

 

Sonbaharın leziz meyvesi elma!

Elma konsepti

Sonbahar konseptleri arasında armutlar, narlar sıkça karşımıza çıkmakta. İşte tercih edebileceğiniz meyvelerden biri de elma! Bunun için düğün pastası süslemelerinizde elmalara yer verebilir, elma şekerleri yaptırabilir, kırmızı taze elmaları ikramlıklar şeklinde hazırlatabilir; hatta gelin buketine irili ufaklı elmaları dahil edebilirsiniz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonbahar Düğünlerinde Tercih Edebileceğiniz 6 Elbise Modeli

Mevsimlere Göre Gelinlik Rehberi... Hangi Mevsim, Hangi Model Seçilmeli?

Mevsime Göre Düğün Mekânı Seçme Rehberi

Gelin Çiçeği Nasıl Seçilir?