BLOG

BLOG

PANDEMİ SONRASI KAPALI FİTNESS SALONLARINDA OLMASI GEREKEN GENEL ÖZELLİKLER NELERDİR?


 

Koronavirüs hayatımızdaki her noktayı değiştirdiği gibi spor salonlarını da değiştiriyor. Koronavirüsün en temel bulaşma yolunun virüsü taşıyan kişinin öksürme, hapşırma ve konuşması esnasında ortaya çıkan damlacıklar olduğu vurgulanıyor. Damlacıklarla kirlenen yüzeylere temas eden ellerin ağız, burun ya da gözlere teması ile hastalığın bulaşabildiği biliniyor. Bu nedenle spor salonlarının hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağlığını korumak için Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallara uyması gerekiyor. İşte pandemi sonrası kapalı fitness salonlarında alınması gereken tedbirler…

 

Spor Salonlarının Girişinde COVID-19 Önlemleri ile Alakalı Afişler Asılmalı

Spor salonlarının giriş kısımlarında gelen müşterileri yeni düzenlemeler ve kişisel temizlik konusunda bilgilendirecek afişler bulunması gerekiyor. Bu afişler sayesinde müşteriler yeni düzenlemelere daha kolay uyum sağlayabilirler. Ayrıca bireylerin öncelikli olarak dikkat etmesi gereken şeyin kişisel temizlik olduğu vurgulanmalı. Egzersiz öncesi ve sonrası ellerin sabun ile yıkanması, egzersiz esnasında dezenfektan kullanılması ve ellerin yüze sürülmemesi koronavirüs döneminde kişisel temizlik için önemli. Afişler bu konularda salon üyeleri için yönlendirici ve bilgilendirici olmalı.

 

Maskesiz Müşteri ve Çalışan Alınmaması Gerekir

Her yerde olduğu gibi spor salonlarında da maske zorunlu. Bu konuda hala bazı tartışmalar mevcut. Uzmanlar, egzersiz yaparken uzun süre maske takmanın çok da sağlıklı olmadığını belirtiyor. Bu nedenle spor salonunuzun kalabalık olmadığı zamanları ve alanları tercih etmenizde fayda var. Eğer ortam kalabalıksa sosyal mesafenizi koruyarak ve maske takarak egzersiz yapabilirsiniz.

 

Spor Salonlarında Sosyal Mesafe 2 Metre Olmalı

Spor salonlarının çalışma prensipleri gereği müşterilerin birbiri ve çalışanlar ile yakın teması söz konusu olabiliyor. Fakat spor esnasında damlacık çıkışı ve hızı artıyor. Bu nedenle spor salonlarında sosyal mesafe en az 2 metre olarak uygulanmalı. Bu önlem gereği koşu bandı, bisiklet, eliptik vb. ekipmanlar da aralarında en az 2 metre olacak şekilde yerleştirilmeli.

 

Farklı Noktalarda El Dezenfektanları Bulunmalı

Spor yapan kişilerin sürekli ellerini yıkaması mümkün olmadığı için salonun farklı köşelerine Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı el dezenfektanları veya dezenfektan özelliği olan mendiller konulmalı. Dezenfektanların özellikle bir aletten diğerine geçerken kullanılması kullanılması çok önemli.

 

Müşterilere Tek Kullanımlık Malzemeler Sağlanmalı

Spor salonlarında tek kullanımlık kâğıt havlular bulundurulmalı ve ortak kullanım gerektiren gazete, dergi gibi eşyalara yer verilmemeli. Ayrıca ekipman gerektiren spor branşlarında her müşteri için tek kullanımlık malzeme sağlanması gerekir. Eğer tek kullanımlık malzeme sağlanamıyorsa kullanılan tekstil malzemelerinin her müşteriden sonra en az 60 derecede yıkanması öneriliyor. Spor malzemeleri ise yüksek alkol içeriğine sahip temizleyiciler ile dezenfekte edilmeli.

 

Ekipmanlar Her Kullanımdan Sonra Dezenfekte Edilmeli

Ekipmanlar Her Kullanımdan Sonra Dezenfekte Edilmeli

Bir kişinin kullandığı ekipman ile işi tamamen bittikten sonra diğer müşteri o ekipmana geçebilir. Her müşteriden sonra aletin el ve vücutla temas eden noktalarının silinerek dezenfekte edilmesi gerekir. Bu nedenle eğer mümkünse koşu bandı ve ağırlık çalışılan alanların ayrılması daha uygun olur. Ayrıca kullanımdan sonra cihazların silinmesi ile ilgili uyarı afişleri spor salonunun içinde bulundurulmalı ve gerekiyorsa sesli anonslar yapılmalı.

 

Mutlaka Randevu Sistemi ile Çalışılmalı

Pandemi sonrası fitness salonlarının kapasitesi spor yapılacak alanda her 6 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılmıştı. Bu nedenle spor salonlarının mutlaka randevu sistemi ile çalışması gerektiği vurgulanıyor. İçeride kalabalık oluşmasını engellemek için dış kapıya içeri girilmesini engelleyecek basit bir engel konulması gerekir. Ayrıca müşterilerin salonda beklemesine izin verilmemeli ve misafir alınmamalı.

 

Ödemelerin Temassız Kredi Kartı ile Yapılması Öneriliyor

Spor salonları, müşterilerini mümkünse temassız ödeme yapmaları için teşvik etmeli. Ayrıca ödeme noktalarında müşterinin işi tamamen bittikten sonra dokunulan yüzeylerin yüzde 70 alkol barındıran temizleyiciler ile dezenfekte edilmesi öneriliyor.

 

Elite World Hotels & Resorts Fit Life SPA & Wellness Salonlarında Güvenle Spor Yapabilirsiniz!

Elite World Europe Fit Life

Elite World Hotels & Resorts Fit Life SPA & Wellness salonlarında koronavirüs önlemleri büyük bir titizlikle uygulanıyor. Fit Life SPA & Wellness spor salonları müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığını önemsiyor ve gerekli bütün tedbirleri alıyor. Siz de hijyen koşullarına titizlikle uyan güvenilir bir alanda spor yapmak için Fit Life SPA & Wellness spor salonlarını tercih edebilirsiniz. Yaz aylarına yaklaştığımız bu dönemlerde EWH Fit Life SPA & Wellness salonlarında özel antrenörler eşliğinde kendinize en uygun antrenman programını oluşturun ve fit bir vücutla yaz mevsimine girmenin tadını çıkarın.

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Fit Life Spa & Health Center'lar zengin ekipmanları ve uzman ekibiyle size sağlıklı ve verimli bir spor deneyimi sunuyor. Bilgi almak için sitemizi ziyaret edin: Fit Life Spa & Health Center

 

Bu yazılarımız da ilgini çekebilir:

İstanbul'da Koşu için en Şahane 10 Parkur!

Doğayı Seyretmenin Sizde Yaratacağı Fiziksel ve Ruhsal 10 Etki

Düzenli Egzersiz ve Kilo Kontrolünün Sağlığınızda Yaratacağı 8 Mükemmel Etki

Personal Trainer ile Çalışmanın 10 Faydası

Acilen Edinmeniz Gereken 8 Sağlıklı Yaşam Aktivitesi