BLOG

BLOG

KIŞ AYLARINDA SAĞLIKLI SEYAHAT İÇİN ALMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER


Kış aylarında seyahat etmenin her ne kadar keyifli olsa da yaz aylarına kıyasla daha zor olduğunu kabul etmek gerek. Yolları kapatan kar, insanın yüzünü donduran soğuk hava ve iptal olan uçuşlar... Tüm bunlar seyahat deneyimini zorlu kılsa da bazı basit önlemlerle sağlıklı ve keyifli bir kış tatili geçirmek mümkün! Nasıl mı? İşte kış aylarında sağlıklı seyahat için almanız gereken önlemlerden bazıları!

 

Bavulunuzu doğru hazırlayın

Bavulunuzu doğru hazırlayın

Yaz tatillerinde bavulunuza koyduğunuz giysiler çok önemli değildir, çünkü elbet sıcaklığa uyan bir parça yanınızda vardır. Ama kış tatilleri öyle mi? Kış aylarında seyahat ederken eğer doğru giysiler yanınızda değilse, tatiliniz cehenneme dönüşebilir. Isınmak için satın almanız gereken kalın giysileri, kış tatili lokasyonlarında bulamayabilirsiniz. Bu yüzden hastalanmamak ve keyifli bir tatil geçirmek için bavulunuzu doğru ve eksiksiz hazırlamalısınız.

 

Hava durumunu kontrol edin

Kış aylarında seyahat ederken hem bulunduğunuz hem de gideceğiniz yerin hava durumuna ayrı ayrı bakmanızda fayda vardır. Çünkü bu bilgi ne giyeceğinizden ne tür önlemler alacağınıza kadar size pek çok ipucu verir. Hava durumuna bakarak yol boyunca karşınıza çıkabilecek engelleri önceden tahmin edebilir; buna göre önlem alabilirsiniz (Evden erken çıkmak vb. gibi).

 

Yediklerinize dikkat edin

Yediklerinize dikkat edin

Kış aylarında da tıpkı diğer mevsimlerde olduğu gibi sağlıklı bir seyahat geçirebilmek için yediklerinize dikkat etmeniz gerekir. Elbette gezdiğimiz yerlerdeki meşhur lezzetleri deneyimlemenin keyfi bambaşkadır. Ama ne olursa olsun; yolculukta bilinmedik tatları denemekten kaçınmak, fresh yemekler tercih etmek; sağlıklı bir seyahat geçirmek için alabileceğiniz en önemli tedbirlerdir.

 

Uyku düzeninizi koruyun

Kış aylarında hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık şarttır. Uyku ise güçlü bir bağışıklığın en önemli noktalarından biridir. Bu nedenle sağlıklı bir seyahat geçirmek istiyorsanız tatilde ve hatta uzun yolculuklarda uyku düzeninizi korumaya özen göstermeniz gerekir. Yeteri kadar uyumanız emin olun tatilden daha fazla keyif almanızı da sağlayacaktır!

 

Ayakkabılarınızı doğru seçin

Ayakkabılarınızı doğru seçin

Kış aylarında kar, buzlanma gibi olası durumlar nedeniyle seyahat ederken doğru ayakkabı seçimi yapmak son derece önemlidir. Aksi takdirde düşmeler, yaralanmalar ve sakatlıklar tatilinizi korkunç bir deneyime çevirebilir. Bu nedenle gideceğiniz lokasyonun hava durumuna uygun; kaymayan, kalın botlar tercih ederek kendinizi güvenceye alabilir; rahat spor ayakkabılarınızı ise yanınıza alabilirsiniz.

 

Bilinçli bir otel seçimi yapın

Kış aylarında seyahat edeceğiniz yerde kar yağışı etkiliyse, otelinizin özellikleri daha fazla önem kazanır. O soğuk geceleri üşüyerek geçirmek istemezsiniz değil mi? Bu nedenle seçeceğiniz otelin konumu, olanakları ve özellikleri hakkında önceden detaylı bilgi sahibi olmanız, keyifli ve sağlıklı bir tatil geçirmenizin ilk koşuludur.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kış Tatili İçin Tercih Edebileceğiniz 8 Muhteşem Rota

Kapadokya'yı Kışın da Ziyaret Etmeniz İçin 8 Neden

Kış Düğünü Yapacaklara Balayı Önerileri

Türkiye ve Dünyada En İyi 9 Kış Sporları Destinasyonu