BLOG

BLOG

KESE VE KÖPÜK MASAJI NEDİR? NASIL UYGULANIR?


Hamam kültürü Türk tarihinde önemli bir yere sahip. Hamamlarda temizlenmek ve masajlarla ferahlamak, sizi tazelerken yoğun stresli günlere de hazırlar. Hamamlarda özel masaj teknikleriyle ekstra fayda sağlamak da mümkün. Bu işin ehli olan masözler yardımıyla alacağınız kese ve köpük masajı hizmeti sayesinde bedeniniz tepeden tırnağa arınır ve rahatlar. Peki, kese ve köpük masajı nedir? Bu masaj türünün faydaları nelerdir? 

 

Hamamda Kese Nedir, Nasıl Yapılır?

hamam kese

Hamamlarda keselenmek evde keselenmekten daha farklı olur. Hamamda keselendiğiniz zaman dilerseniz uzmanlardan yardım alabilir, dilerseniz kendiniz keselenebilirsiniz. Bir hidroterapi yöntemi olan keseyi yapmadan önce biraz terlemenizde fayda var. Saunada terleyebilir ve ardından keselenme işlemine başlayabilirsiniz. Terledikten sonra vücudunuzu sabunlayabilirsiniz. Ardından bir süre sıcak suda tuttuğunuz keseyi vücudunuza sürmeye başlayabilirsiniz. Keselendikten sonra çıkan kirleri ve ölü derileri sabunlu lifle alarak keselenme işlemini tamamlayabilirsiniz.

 

Kese Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Kese yapmanın birçok faydası bulunur. Vücudunuzdaki ölü derilerin atılmasını sağlayan kese, vücutta peeling görevi görür. Kan dolaşımını hızlandırır, hücrelerin yenilenmesini ve böylece hücre sayısının artmasını da sağlar. Batık oluşumunu engellemeye yardımcı olmasının yanı sıra vücudunuzdaki yaraların iyileşme hızını da artırır. Akne oluşumunu da önleyen kese, gözeneklerinizi açarak tepeden tırnağa temizlenmenize yardımcı olur. Cansız veya sağlıksız bir ciltten şikayetçiyseniz düzenli kese yaptırarak cilt sorunlarınızdan kurtulma yolunda önemli bir adım atabilirsiniz.

 

Köpük Masajı Nedir, Nasıl Yapılır?

Köpük masajı, keseden hemen sonra yapılan bir masaj türü. Hamamda ter attıktan sonra uygulanan kese, daha önce de belirttiğimiz gibi cildinizi ölü derilerden arındırır. Bu sayede gözeneklerde biriken toksinler de atıldıktan sonra cilde doğal ve saf sabunlardan elde edilen köpükler uygulanır. Kese uygulamasından sonra atılan ölü deriler ve kirler, köpük masajı ile tamamen temizlenir. Köpük masajını elbette uzman ellerin yapması gerekir. Aksi takdirde masajdan alacağınız verim azalabilir.

 

Köpük Masajının Faydaları Nelerdir?

Kese ve köpük masajında temel amaç, vücuttaki gözeneklerin tamamen açılmasını sağlayarak ciltte bulunan ölü derilerin atılmasına olanak tanımak. Köpük masajında özel teknikler kullanıldığı için vücudunuz tepeden tırnağa rahatlar. Kese ile arınan cilt, köpük masajı ile tamamen temizlenir ve cildin üst tabakası nefes almaya başlar. Bu masaj türü, cildin canlanmasını ve kan akışının hızlanmasını sağlar. Köpük masajı sırasında doğal ve saf köpük ile kaplanan vücudunuz pürüzsüzleşir ve yumuşacık olur. Köpük masajının faydalarından bir diğeri de cildinize ışıltı kazandırarak teninizin daha sağlıklı görünmesini sağlamak.

 

Kese ve Köpük Masajının Doğru Adresi: Elite World Hotels & Resorts

kese ve köpük masajı

Kese ve köpük masajı için doğru bir adres seçmeniz oldukça önemli. Yapılan masajın ve kesenin verimli olması ve sağlıklı koşullar altında gerçekleşmesi için bu alanda uzman kişilerden yardım almanız gerekir. Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Fit Life SPA & Health Center, müşterilerine profesyonel masaj hizmeti sunuyor. Özel mermer taşlar ile dekore edilen ve alttan ısıtmalı göbek taşı ile konfor sunan Türk hamamında kendinizi tazelemenize yardımcı oluyor.

Siz de Elite World Hotels & Resorts'da hijyenik hamamlarda keselenebilir ve sevdiklerinizle harika vakit geçirebilirsiniz. Kese ve köpük masajı hizmeti de veren Fit Life SPA & Health Center'da rahatlamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Yoğun bir dönem öncesinde tepeden tırnağa arınabilirsiniz. Bunun için deneyimli ve uzman kadrosuyla Fit Life SPA & Health Center'ları ziyaret edebilirsiniz.

Elite World Hotels & Resorts'da SPA ve masaj olanaklarından yararlanmanın yanı sıra otelin lüks odalarında konaklayabilir, eğlenceli etkinliklere katılabilir, ödüllü aşçılar tarafından hazırlanan leziz yemekleri tadabilirsiniz. 

 

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Fit Life Spa & Health Center'lar zengin ekipmanları ve uzman ekibiyle size sağlıklı ve verimli bir spor deneyimi sunuyor. Bilgi almak için sitemizi ziyaret edin:

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - Fit Life Spa & Health Center

Elite World İstanbul Florya - Fit Life Spa & Health Center 

 

Bu yazılarımız da ilginiz çekebilir: