BLOG

BLOG

Kartepe'de Gezilecek Yerler ve Yapılması Gerekenler


Kış tatili planları hız kesmeden yapılmaya devam ediyor! Birçok aile çocukların yarıyıl tatilinde veya yılbaşı tatilinde ufak bir kaçamak yapmak için eğlenceli destinasyon arayışında. Siz de kış tatilinizi dolu dolu geçirmek, yeni yerler gezip görmek isterseniz size Kartepe'yi önerebiliriz.

Kendinizi kış masalında hissedeceğiniz Kartepe; nefis kahvaltıları, farklı zorluk derecelerinde kayak pistleri ve tertemiz otelleri ile harika bir tatil vadediyor. İşte, Kartepe'de gezilecek yerler ve yapılması gerekenler!
 

Kartepe'de Ziyaret Edilmesi Gereken Yerler

 

1. Ormanya (Uzuntarla Tabiat Parkı)

2 bin dönümlük alana yayılan Ormanya, "Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı" sloganıyla misafirlerini ağırlıyor. Kendinizi doğanın kalbinde hissetmenizi sağlayan Ormanya, sevdiklerinizle birlikte keşfedebileceğiniz harika bir yer.

Yaklaşık 750 hayvanın bulunduğu doğal yaşam alanında 66 türde hayvan yer alıyor. Vahşi yaşam alanı, yürüyüş parkurları, piknik yapabileceğiniz mesire alanı, çadır kampları gibi pek çok bölüm Ormanya'da sizleri bekliyor. Doğanın en güzel manzaralarını bir fotoğraf karesi gibi önünüze seren Ormanya'yı kış tatilinizde mutlaka görmelisiniz.
 

2. Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe'ye gidip de kaymamak olmaz! Ülkemizin en iyi kayak merkezleri arasında yer alan Kartepe Kayak Merkezi'ne kolayca ulaşabilirsiniz. Merkezin farklı zorluk derecelerine uygun pistleri olduğu için kayağa ilgi duyan herkes Kartepe Kayak Merkezi'nde keyifli vakit geçirebilir. Ayrıca bu kayak merkezi Sapanca Gölü'nü gören muhteşem bir manzaraya da sahip!
 

3. Soğuksu Piknik Alanı

Sevdiklerinizle birlikte açık havada kahvaltı yapmak isterseniz Soğuksu tam size göre! Bu piknik alanında harika körfez manzarası eşliğinde sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz. Soğuksu Piknik Alanı'nda bulunan Maşukiye Suyu'nun veya diğer ismiyle Soğuksu'nun şifalı olduğuna inanılıyor. Sırf bu su için bile ziyaretçi çeken piknik alanı yıllanmış çam ve çınar ağaçlarıyla mis gibi orman havası sunarken ziyaretçilerine harika zaman geçirmeleri için fırsat yaratıyor.
 

4. Eşme

Ayva ağaçlarıyla donanmış bir piknik alanı olan Eşme, doğanın kalbinde piknik yapma şansını size sunuyor. Kartepe'ye yaklaşık 10 km uzaklıkta olan Eşme'de ayva ağaçlarından ayva toplayabilir, sevdiklerinizle keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Kocaeli'nin az bilinen bu gizli cennetinde doğanın enfes güzelliğini seyredebilirsiniz.
 

5. Aygır Deresi

Kartepe'nin zirvesinden başlayan Aygır Deresi, Sapanca Gölü'ne dökülen bir akarsu. İçerisinde yer alan Maşukiye Şelalesi ise bölgenin en popüler güzelliklerinden biri! Kartepe'nin doğal güzelliklerden olan Aygır Deresi yürüyüş parkurlarıyla sporseverlerin gözde lokasyonlarından biri. Suyun sakinleştirici sesiyle yürüyüş yapmak, şehrin keşmekeşinden arınmak için siz de Aygır Deresi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 

Kartepe'de Yapılması Gerekenler

Gözde lokasyonlardan biri olan Kartepe'ye gittiğinizde yapabileceğiniz pek çok aktivite bulabilirsiniz. Sözünü ettiğimiz doğa harikası yerleri gezebilir, yapılacak farklı etkinlikler bulabilirsiniz. İşte, Kartepe'ye gittiğinizde mutlaka yapmanız gerekenler:

  • Eğer kış sporlarından hoşlanıyorsanız Kartepe'ye gittiğinizde mutlaka kaymalısınız. Kış aylarında 5 metreye ulaşan kar yüksekliğinde zirveden aşağıya doğru kayarak bembeyaz güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz. Ardından dinlenme tesisine giderek şöminenin yanında sıcak çikolatanızı yudumlayabilir ya da kayak merkezlerinin olmazsa olmazı sucuk ekmeğin tadına bakabilirsiniz.
  • Kartepe'ye gittiğinizde yöresel lezzetleri tatmadan dönmeyin! Alabalık, ayva tatlısı, kiremitte köfte, İzmit pişmaniyesi, ovma çorbası, Gebze mantısı, çene suyu gibi tatlar bölgenin yöresel lezzetlerinden. Bölgede bulunan yöresel restoranlarda bu tatların pek çoğunu bulabilirsiniz. Bu lezzetlerin yanı sıra Kartepe'de ev yapımı reçeller de oldukça ünlü.
  • Eğlenceli etkinlikleri kaçırmayın! Eğer gece eğlencelerinden hoşlanıyorsanız kış tatilinizde Kartepe'de harika geceler geçirebilirsiniz. Kayak sezonunun açılmasıyla renklenen gece hayatında canlı müzik, DJ performansları, konserler ve daha pek çok sahne şovu yer alıyor. Ayrıca kayak sezonunda başlayan after ski partileri de son derece ilgi çekici etkinliklerden. 
  • Eğer spora düşkünseniz doğa aktivitelerine elverişli olan Kartepe'de grupça veya bireysel olarak trekking turlarına katılmalısınız. Trekking parkurları ile yürüyüşü eğlenceli hâle getiren etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.
  • Bahar aylarında Kartepe'ye gitmeyi düşünüyorsanız golf sahalarını ziyaret etmelisiniz. Golf oynamak isteyenlere elverişli ortam sunan akademiler, Kartepe'ye gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlıyor.
  • ATV ve bisiklet turları, kar motosikletleri de ekstrem spor sevenlerin ilgisini çeken aktivitelerden. Yamaç paraşütü, binicilik, kuş gözlemciliği de tercih edebileceğiniz diğer aktiviteler arasında bulunuyor. Sapanca Gölü üzerinde yaşayan kuşların çeşitliliği göz önüne alındığında kuş gözlemciliğinin sık sık yapıldığını söyleyebiliriz. Mesire alanlarında da bulunan bu canlıları gözlemlemek üzere düzenlenen turlara katılarak keyifli bir deneyim elde edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: