BLOG

BLOG

İstanbul'da Mutlaka Görülmesi Gereken En İyi Konsept Kafeler


İş ya da okul yaşamı, ev işleri derken hayat hızlı bir tempoda akıyor. Bu yoğun tempoya bir ara vermek, durup dinlenmek için sevdiklerinizle bir araya gelebilir; keyifli bir atmosferde, kahve eşliğinde koyu bir sohbete dalabilirsiniz. İstanbul'da yer alan konsept kafeler, hafta sonunu ya da iş çıkış saatlerini değerlenmek için oldukça ideal. Gelin, İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken en iyi konsept kafelere bir bakalım!

 

Çizgi Roman Konseptli Kafeler

Çizgi filmler, masallar ve hikâyeler; fantastik bir dünyanın kapılarını aralamak isteyen her yaştan kişinin ilgisini çekiyor. Özellikle eğlenceli karakterlerin yer aldığı çizgi filmler sadece çocukların değil, yetişkinlerin de favorisi. İstanbul'daki bazı kafeler çizgi filmlere duyulan ilgiyi fark etmiş olacak ki konseptini bu büyülü dünyanın detaylarıyla süslüyor. Duvar kâğıtları ve aksesuarlar; çizgi film karakterleri ve temalarıyla süsleniyor. Siz de hayal gücünü genişleten, her şeyin mümkün olduğu çizgi filmlere hayransanız içeri girdiğiniz anda bir çizgi roman karakteri gibi hissedeceğiniz kafelere mutlaka göz atmalısınız.
 

Doğayı Sizinle Buluşturan Kafeler

Doğayla iç içe olmak, her insanın ihtiyacı. Ancak hareketli şehir hayatında, doğada vakit geçirmek her zaman mümkün olmuyor. İşte, tam da bu noktada doğanın sadeliğini ve huzurunu yansıtan kafeler, sizin için bir dinlenme noktası olabilir. İçerisinde canlı ağaçların yer aldığı bu kafeler, âdeta doğayı ayaklara seren iç mekân tasarımlarıyla da dikkat çekiyor. Masaların, rafların ve sandalyelerin ahşaptan tasarlandığı, her masada minik saksılarda çiçeklerin olduğu, yemyeşil bahçesi ve özenle seçilen aydınlatmasıyla loş bir ortam sunan kafeler; kendinizi çok daha huzurlu hissetmenizi sağlayabilir.

 

Vintage Kafeler

Modern kafelerin atmosferinden ve yoğunluğundan sıkıldıysanız, oldschool tasarımlar sizi daha fazla mutlu ediyorsa vintage kafelere mutlaka uğramalısınız. Dantel örtüler, eski televizyon ve daktilolar, radyolar sizi geçmişe götürebilir. Belki gideceğiniz kafede çalan eski bir plak, gününüzü çok daha keyifli hâle getirebilir. Yoğun geçen bir iş gününün ardından vintage kafelerde dinlenebilir, eşsiz dekorasyon ögelerinin arasında geçen anların keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Kitap Kafeler

Hafta sonlarında sadece kendinize ve kitabınıza zaman ayırmaktan hoşlanıyorsanız kitap kafelere şans vermelisiniz. Kitap kafeler, bir yandan içeceğini içmek bir yandan kitap okumak isteyenler için oldukça ideal. Çünkü bu kafelerin iç mekân tasarımında daha çok kütüphanelerde görmeye alışık olduğumuz kitaplıklara yer veriliyor. Farklı kategorilerde birçok eserin yer aldığı raflardan istediğiniz kitabı seçebilir, onu okurken bir yandan çay ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Böylece daha önce tanışmadığınız yazarların eserlerini keşfedebilirsiniz. Seçtiğiniz eseri bitirmek için her hafta aynı gün kitap kafede kendinizle buluşma ayarlayabilirsiniz.
 

Edebiyatla Bezenmiş Kafeler

Şiirsiz olmaz mı diyorsunuz? Çok sevdiğiniz bir yazarın o etkileyici cümlesinin başkalarını da etkisi altına almasını mı istiyorsunuz? Öyleyse her köşesinde edebiyatın izlerini görebileceğiniz edebiyat konseptli kafelere mutlaka uğramalısınız. Duvarlarında şiirlere, kitaplardan alıntılara yer veren bu kafeler, edebiyatın farklı türlerine göz kırpacak detaylar da içerir. Cemal Süreya, Yaşar Kemal, Orhan Veli ve daha nice usta isim bu kafelerde size eşlik eder.
 

İtalyan Kafe Konsepti İçin: Coffee Company!

Klasik İtalyan tarzında dekore edilen kafelerden hoşlanıyorsanız Coffee Company'ler sizi bekliyor! Elite World Hotels & Resorts bünyesinde hizmet veren Grand İstanbul Küçükyalı, Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World İstanbul Taksim, Elite World İstanbul Florya, Elite World Grand Sapanca, Elite World Marmaris ve Elite World Van otellerinde yer alan Coffee Company'lerde, eşsiz kahve kokusu eşliğinde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. 08.00 ile 23.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayan Coffee Company; sadece leziz kahve sunmakla kalmıyor, sizi eşsiz tatlarla da buluşturuyor. Ödüllü şeflerin imzasını taşıyan günlük taze pastaların, keklerin ve özel yapım çikolataların keyfini çıkarabilirsiniz. Bu eşsiz lezzetleri dilerseniz sevdiklerinize de armağan edebilirsiniz. Hem atmosferi hem menüsüyle kalbinizi kazanacak Coffee Company hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz hemen Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: