BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Kasım 2023


istanbul kültür sanat etkinlikleri, istanbul etkinlikler, kasım ayı istanbul etkinlikleri 2023

Tarihî dokusu ve sanatla iç içe sokaklarıyla sonbahar günlerini özel kılan İstanbul; kültür sanat etkinlikleriyle sanatseverleri karşılıyor. İstanbul'da neredeyse her gün sanatın bütün dallarıyla ilgili bir etkinlik bulabilir ve bu zenginliğin tadını çıkarabilirsiniz. Siz de "Kasım'da sanat başkadır." diyenlerdenseniz sizin için hazırladığımız rehbere göz atabilirsiniz!


Klasikle Rock Müziğin Etkileyici Gücü: An Epic Symphony & maNga

Events Across Turkey’nin ödüllü projesi An Epic Symphony, ünlü isimlerle hazırladığı programlara bir yenisini daha ekliyor! Cem Adrian ve Hayko Cepkin gibi isimlerle rock müziği klasik müzikle buluşturan An Epic Symphony'in bir diğer konuğu Manga. Ülkemizin en önemli rock gruplarından olan Manga, Night Flight Symphony Orchestra & Choir eşliğinde 29 Kasım Çarşamba günü saat 21:00'de VW Arena'da sahne alıyor.
 

İki Rum Kadınının Dokunaklı Hikâyesi: Tatavlada Son Dans

Sumru Yavrucuk ile Deniz Çakır'ın başrollerini üstlendiği Tatavlada Son Dans, iki Rum kadının geçmiş ile şimdi, gitmek ile kalmak ikilemlerine ve etkileyici hikâyelerine odaklanıyor. Eleni ve Gül'ün direniş öyküsünü izlemek için 1 Kasım Çarşamba günü saat 20.30'da, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde yerinizi alabilirsiniz.

Eğer 1 Kasım'da müsait değilseniz hiç üzülmeyin! Tatavlada Son Dans 12 Kasım Pazar günü saat 20.00'de, Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir kez daha seyircilerin karşısına çıkıyor.


Lezzet Sırlarını Keşfedin: Çin Mutfağı Workshop

,Çin mutfağına hayransanız fakat yemeklerini yapmak için püf noktalara hâkim değilseniz bu workshop tam size göre! 1 Kasım günü saat 18.00'de Cooking Class Academy'de başlayacak etkinlikte en lezzetli Çin yemekleriyle tanışabilirsiniz. Sebzeli Çin böreği yapımından ileri seviye pişirme tekniklerine kadar birçok detayın sunulacağı bu atölyede yeni lezzetler denemeye ne dersiniz?


Komedyenleri Gizli Etkinlik: Tuzbiber 6'lı

Etkinlik anına kadar merak içinde beklemek ister misiniz? Öyleyse sizi DasDas'ta gerçekleşecek Tuzbiber 6'lı etkinliğine davet edebiliriz. Komedyenlerin 15'er dakika sahnede kaldığı bu etkinlikte şov saatine kadar komedyenler açıklanmıyor. Seyircilerini güldürmeden önce meraklandıran bu etkinlik 3-10-17 Kasım tarihlerinde DasDas'ta!


İstanbul'un Tarihine Yolculuk: Meşgul Şehir Sergisi 

Tarihin sanatla buluştuğu keyifli bir yolculuğa ne dersiniz? Cevabınız "Evet!" ise sizi Meşgul Şehir Sergisi’ne davet edebiliriz. İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün ev sahipliğindeki sergiyi kasım ayı boyunca ziyaret edebilirsiniz. Sergi, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından işgal altında kalan İstanbul'un 1918–1923 yılları arasındaki siyaset ve gündelik hayatını konu alıyor. Cumhuriyet'in 100. yılında son derece anlamlı olan bu sergiyi siz de ziyaret edebilirsiniz.


Tek Kişilik Dev Kadro: Zerrin Tekindor

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan Toz hikâyesi, 1960’lardan bugüne uzanan bir anlatı. Zerrin Tekindor'un performansıyla sahnelenecek öyküde seyirci, genç bir kadının hafızasından çıkıp gelen anıları seyrediyor. Handan'ın çocukluğundan yetişkinliğine kadar olan hikâyesini seyirciyle buluşturan oyun, 7-8 Kasım tarihlerinde Fişekhane Ana Sahne'de.


Eski Bir Beyaz Yakalının Hikâyesi: Kaan Sekban Saçmalar

10 yıl boyunca kurumsal hayatta çalışan Kaan Sekban'ın radikal bir kararla yurt dışında oyunculuk eğitimi almasıyla tüm hayatı değişiyor. Kendi odasında yaptığı talk showları seyircisiyle buluşturan Sekban, beyaz yaka dramlarından cast ajanslarındaki anılarına kadar yaşadıklarını kendine has üslubuyla anlatıyor. Kaan Sekban Saçmalar Talk Show'u 4 Kasım Cumartesi saat 20.30'da DasDas Sahne'de.

 

Güçlü Kadın Seslerimizden: Birsen Tezer Konseri

Şiir niteliğindeki şarkılarıyla kendine has bir kitleye kavuşan Birsen Tezer, 3 Kasım saat 22.00'de DasDas'ta sevenleriyle buluşuyor. Gürol Ağırbaş, Tunç Öndemir, Emre Tankal, Derin Bayhan ile sahneye çıkan Birsen Tezer, masalsı şarkıları ve asaletiyle dinleyicileri kendisine hayran bırakıyor. Siz de Birsen Tezer'in büyülü sesiyle keyifli bir akşam geçirmek için şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz!
 

Müziğin Tadına Varmak İsteyenlere: Sûzidil ile Uşşak

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun konseri ile keyifli bir pazar günü geçirmeye ne dersiniz? Solist Bekir Ünlüataer, klasik ve neoklasik dönemlerden seçtiği dört eserle dinleyicilerin karşısına çıkıyor. Mehmet Hulusi Yücebıyık'ın yöneteceği konser 12 Kasım Salı günü Atatürk Kültür Merkezi'nde, saat 11.30'da müzikseverleri bekliyor olacak.
 

Eşsiz Bir Performans: Amadeus

Peter Shaffer'ın kaleme aldığı hikâye, Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri'nin hayatlarını konu ediniyor. Başrolde Selçuk Yöntem ile Tansu Biçer'in yer aldığı bu tiyatro oyunu, 5. sezona başlıyor. Pek çok farklı ödüle layık görülen bu oyun, 09-21 Kasım tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde, saat 20.30'da sahnelenecek.

istanbul sanat etkinlikleri, istanbul sanat etkinlik takvimi, istanbul avrupa yakası sanat etkinlikleri

Eğer oyun öncesinde lezzetli bir yemek yemek isterseniz Atatürk Kültür Merkezi'ne yalnızca 10 dakikalık yürüyüş mesefesinde olan Elite World Comfy İstanbul Taksim'deki Elite Restaurant'ı ziyaret edebilir veya Elite World İstanbul Taksim'de, Coffee Company'de bir fincan kahve eşliğinde oyun saatini bekleyebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: