BLOG

BLOG

İlkbaharın Tadını Çıkarmak İçin Yapılacaklar Listesi


İlkbaharla birlikte uzun süren kış ayları son bulur, doğa yeniden uyanışa geçer. Ağaçlarda kuşlar cıvıl cıvıl öterken toprak uyanır, bitkiler ve çiçekler filizlenmeye başlar. Elbette ki ilkbaharla birlikte insan ruhu da canlanır, kıpır kıpır olur. İlkbahar mevsiminin gelişi insanları daha pozitif ve enerjik yaparken sosyalleşme ve doğaya yöneliş için de teşvik eder. Gelin, ilkbaharın tadını çıkarabileceğiniz ve size, "İyi ki yapmışım!" dedirtecek aktivitelere göz atalım.

 

Hem Spor Yapmak Hem Sosyalleşmek İçin Bisiklete Binin

En son ne zaman bisikletinize binip sokaklarda tur attınız? Bisiklete binmek, pek çok kişi için çocuklukta sıklıkla yapılan ama büyüdükçe unutulmaya yüz tutan aktivitelerden biri. Bahar ayları, hafif tempoda bisiklet sürüp sokakların ve doğanın tadını çıkarmak için en uygun zaman olabilir. Bulunduğunuz şehirdeki bisiklet parkurlarında, parklarda ya da tatil beldelerinde kulaklığınızı takıp ılık rüzgâra karşı bisiklet sürebilirsiniz.

 

Doğanın Uyanışını Yerinde Görmek İçin: Doğa Yürüyüşleri

İlkbaharda doğayı yakından tanımak ve uyanışına şahitlik etmek istiyorsanız, doğa yürüyüşleri tam size göre! Yeni yeni çiçek açmaya başlayan ağaçlar arasında yürürken doğanın uyanışını yakından gözlemleme fırsatı elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra gruplar hâlinde yürürken spor yapma ve sosyalleşme şansı yakalarsınız.

Doğa yürüyüşleri için Olimpos ve Adrasan arasını ya da dünyaca ünlü Likya Yolu'nu tercih edebilirsiniz. Doğa yürüyüşlerini profesyonel bir rehber eşliğinde yaparak doğa ve tarih konusunda daha bilinçli ve güvenli bir doğa yürüyüşü deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Yazı Daha Fit Karşılamak İsteyenlere: Pilates Dersleri

Kış aylarında hareketsizleşen bedeninizi pilates dersleriyle forma sokabilirsiniz. İlkbaharın gelişiyle birlikte sizi rahat hissettirecek spor kıyafetleri giyerek pilatese başlayabilirsiniz. Kaslarınızı güçlendirmek ve bedeninizi esnetmek için yapacağınız pilates, kendinizi daha zinde ve canlı hissetmenize yarar. Eğitmenlerden destek alarak ister açık havada isterseniz de spor salonunda yapacağınız pilates dersleri, yaz mevsimine kendinizi hazırlamanıza yardımcı olur. 

 

İlkbaharı Keyifli Bir Tatille Karşılayın: Elite World Grand Sapanca

Sapanca Gölü'ne komşu, ağaçlarla çevrili bir ortamda ilkbaharı karşılamak ister misiniz? Cevabınız, "Evet!" ise Elite World Grand Sapanca'yı tercih edebilirsiniz. Bahar aylarına zinde girmek ve tazelenmek için Elite World Grand Sapanca'da yapabileceğiniz pek çok aktivite var.

Fit Life SPA & Wellness'ta spa ile ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirebilir, alanında uzman kişilerden alacağınız mat pilates ve reformer pilates derslerine katılabilirsiniz. Doğada vakit geçirmek ve stres atmak isterseniz Adventure Park'ta doğa yürüyüşü yapabilir, ATV ve UTV ile safari macerasının keyfini sürebilirsiniz.

Siz de doğayla iç içe, bol dinlenmeli ve huzurlu bir ilkbahar başlangıcı için Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: