BLOG

BLOG

Gerçek Hikayeden Uyarlanan 12 Çarpıcı Film


Filmlerin beslendiği en önemli kaynağın gerçek hayat olduğu söylenebilir. Gerçek hayattan esinlenilen hikâyeler, gerçekliğin trajedisi sayesinde izleyicilerin oldukça ilgisini çeker. Bu içerikte gerçek hayattan uyarlanan birbirinden etkileyici 12 farklı filmi ele alıyoruz. Filmler; tarihteki önemli gelişmeleri, kahramanlıkları, trajik olayları ve unutulmaz aşkları konu alıyor. İşte, gerçek hikâyelerden uyarlanan 12 çarpıcı film önerisi!

 

1. Ayla (2017)

Filmde, Kore Savaşı'nın acı dolu yıllarında Kore'de bulunan Süleyman Dilbirliği isimli bir Türk askeri ve Ayla'nın hikâyesi anlatılır. Süleyman, savaş sırasında karşısına çıkan Koreli küçük kızı (Eunja Kim) korumayı görev edinir. Ayla ismini verdiği Koreli kıza baktığı süre boyunca onu kendi kızı gibi sevip kollar. Süleyman'ın Türkiye'ye dönmesi gerektiği zaman tüm çabalarına rağmen Süleyman, Ayla'dan ayrılmak zorunda kalır. Seyirciler, baba kız ilişkisine dönüşen bu dokunaklı hikâyeyi izlerken gözyaşlarına engel olamayabilirler!

 

2. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019)

Film, çok zor şartlarda büyüyen ve küçük yaştan itibaren halterde inanılmaz başarılara imza atan Naim Süleymanoğlu'nun hayatını ele alır. Seyirciler, film boyunca Naim'in içinden çıkamayacağını düşündüğü durumlardan cesareti ve zekâsıyla nasıl kurtulduğuna şahit olur. Hem acı dolu hem mutluluk verici bu hayat mücadelesi sayesinde azmetmenin önemi bir kez daha ortaya çıkar.
 

3. Oppenheimer (2023)

Film, Amerikalı fizikçi olan Robert Oppenheimer'ın 2. Dünya Savaşı'na olan etkisini ve bu süreci konu alıyor. Savaş sırasında kullanılan atom bombasının geliştirilmesi ve savaştan sonra Robert'ın üzerindeki etkileri izleyicilere aktarılıyor. Atom bombasının arkasındaki güçleri, Japonya'ya olan etkilerini, Amerika'nın bu konudaki duruşunu yönetmen Christopher Nolan'ın katkısıyla izleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

4. 127 Saat (2011)

Dağcı Aron Ralston, atıldığı habersiz macerada Utah'ın Moab bölgesindeki bir kanyonda sıkışır. Buradan beş gün boyunca çıkamayan Aron, kendisine yardım edecek kimse bulamaz. Bu ölümcül durumda hayatta kalmak için bazı fedakârlıklarda bulunur. Filmi izleyenler, bu zor durumla baş etmek için bulunan çözümler karşısında hayrete düşebilir
 

5. Piyanist (2002)

Film, Wladyslaw Szpilman’ın hayat hikâyesinden uyarlanır. Seyirciler, Nazi işgalindeki Polonya'nın yaşanılmaz duruma geldiği ve Yahudilerin zulme uğradığı dönemde Wladyslaw Szpilman'ın mücadelesine tanık oluyor. Varşova'nın ücra köşelerinde hayatta kalmaya çalışan karakterin acıklı hikâyesi, 2. Dünya Savaşı yıllarına ışık tutuyor.

 

6. Titanik (1997)

Dönemin en büyük gemisi olma özelliğiyle herkesi kendine hayran bırakan Titanik, asla batmayacağı iddialarıyla İngiltere'den New York'a doğru yola çıkar. Tüm iddialara rağmen gemi, buzdağına çarpmasıyla su almaya başlar. Filmde Titanik'te bulunan iki âşığın hikâyesi anlatılıyor. Kısa sürede birbirine âşık olan Jack ve Rose, sınıf farklılıklarına rağmen birbirlerinden vazgeçmezler. Filmi izlediğiniz süre boyunca tarihe damga vurmuş Titanik'in görkemine ve Jack ile Rose'un unutulmaz aşkına şahit olabilirsiniz.
 

7. Sosyal Ağ (2010)

2003 yılında, Harvard Üniversitesi'nde öğrenim gören bilgisayar programcısı Mark Zuckerberg, sıra dışı bir proje düşünmeye başlar. Dünya çapında sosyal ağ kurmak için yola çıkan Zuckerberg, iletişim ağını kökten değiştirecek bir platformun temellerini atmaya karar verir. Başarıya ulaşma yolunda Zuckerberg, karşılaştığı kişisel ve hukuki zorluklarla mücadele vermek zorunda kalır. Film, Facebook'un kurulma sürecini ve yaşanılan zorlukları izleyiciyle paylaşıyor.

 

8. Sol Ayağım (1989)

Beyin felciyle doğan Christy Brown, bedenini kontrol edemediği için hayatının çoğunu tekerlekli sandalye üzerinde geçirir. Bir gün sol ayağını kullanabildiğini fark eden Brown, hayata sıkı sıkı sarılmaya başlar. Sadece sol ayağını kullanarak çeşitli roman ve şiirler yazmayı başarır. İrlanda edebiyatının önde gelen isimleri arasına giren Brown'un acıklı ve umut verici hikâyesi, izleyenlere hayatta daima bir umudun olduğunu gösteriyor.
 

9. Sınırsızlar Kulübü (2013)

1986 yılında uyuşturucu bağımlısı ve HIV tanısına sahip Ron Woodroof'a 30 günlük ömrü kaldığı söylenir. Film, bu süreçten sonra Ron'un hayatındaki değişimleri konu alıyor. Yaşayabilmek için ABD'de bulunmayan ilaçları tedarik eden Ron, kendi gibi hasta olan insanları iyileştirmek için bir kulüp kurar. Getirttiği ilaçlarla yaklaşık 6 yıl daha yaşayabilen Ron'un hikâyesi, izleyicileri şaşırtmayı başarıyor.

 

10. Kör Nokta (2009)

Filmde, babasını hiç tanımayan ve annesi uyuşturucu bağımlısı olan bir gencin hikâyesi anlatılıyor. Michael Oher isimli genç, sokaklardaki zorlu yaşamından sonra zengin bir aile tarafından bakılmaya başlar. Oher'in futbol oyuncusu olma serüvenini gösteren filmde, "Neyin ne zaman değişeceği belli olmaz, her zaman mücadele etmeye devam etmelisiniz." cümlesinin gerçek hayattaki örneğini görebilirsiniz. 


 

11. 12 Yıllık Esaret (2013)

Film, 1841'de New York'ta müzisyen olarak geçinen Solomon Northup’ın kaçırılıp bir çiftlikte 12 yıl boyunca köle olarak çalıştırılmasını konu alıyor. Film, dönemin ırkçı düzenine dikkat çekerken cesaret, sabır ve mücadelenin sonuçlarını gösteriyor. Northup'ın bu yıllarda özgürlüğü için verdiği mücadele, izleyicileri gözyaşlarına boğabilir.
 

12. Her Şeyin Teorisi (2014)

Filmde, İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking’in hayatı anlatılıyor. Üniversite hayatından itibaren olan süreci gösteren film, başarılı öğrencilik yıllarını ve özel hayatını ele alıyor. 21 yaşında hayatını değiştiren hastalığın teşhis süreci ve devamında yaşadıkları, izleyicileri şaşırtabilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: