BLOG

BLOG

Doğunun İncisi Van’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü


van kurtuluşu

Topraklarında yaşanan her türlü zorluğa göğüs geren Van'ın tarihini ve birbirinden güzel yerlerini keşfetmeye ne dersiniz? Doğunun incisi Van; tarihî dokusu, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle nefes kesen bir şehir. Her sene olduğu gibi bu sene de Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlanacak. Gelin, bu kadim şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun kutlama etkinliklerine birlikte göz atalım.

 

Van'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

I. Dünya Savaşı esnasında pek çok vatan toprağı gibi Van da stratejik önemi nedeniyle Ruslar tarafından işgal altına alındı. Bu durum halkta derin bir üzüntü yaratsa da çok uzun sürmedi. 2 Nisan 1918 tarihinde Van'daki Rus işgali son buldu. O günden beri Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu törenlerle ve büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde vatanı canlarından üstün tutan tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz saygıyla anılıyor.

 

Her Yıl Aynı Coşkuyla: Van’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu İçin Düzenlenen Kutlamalar

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü şerefine Van Büyükşehir Belediyesi, valilik ve 100. Yıl Üniversitesi tarafından pek çok farklı etkinlik düzenleniyor. Her sene yapılan törenlerde öncelikle Van Valiliği binası önündeki Atatürk anıtına çelenkler konularak saygı duruşunda bulunuluyor, ardından İstiklal Marşı okunuyor. 

Bu kutlamalar kapsamında bando ve halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi, fener alayı yürüyüşü etkinlikleri, çeşitli konserler ve sergiler de düzenleniyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda Türk akrobasi timinin sergilediği eşsiz gösterilerle coşkulu kutlama gökyüzünde de devam etti. Genç yaşlı demeden pek çok vatandaşın katılımıyla gerçekleşen anma etkinlikleriyle bu gururlu gün hep birlikte kutlanıyor.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı, Vali, 100. Yıl Üniversitesi rektörü başta olmak üzere pek çok akademisyen, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve Garnizon Komutanı'nın katılacağı törende şehrin düşman işgalinden kurtuluşu kutlanacak. 

Siz de Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu şerefine yapılan etkinlikler kapsamında şehri ziyaret edebilir, tarihî ve doğal güzelliklerini görebilirsiniz.

 

Tarihî Dokusuyla Büyüleyen Van'da Ziyaret Edebileceğiniz Yerler

Van, hem verimli topraklarıyla hem pek çok ticaret yolunun kesiştiği bir lokasyonda bulunması sebebiyle Urartular başta olmak üzere pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu durum zengin bir tarihî dokuyla beraber yoğun bir kültürel mirası da beraberinde getiriyor. Van'da yaşayan insanların yaşam tarzında, geleneklerinde ve mutfak kültürlerinde bu doku ve mirasın izlerine rastlamak mümkün. 

Van'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Van Gölü,
  • Akdamar Adası ve Kilisesi,
  • Süleyman Han Camii,
  • Van Müzesi,
  • Van Kalesi,
  • Van Ulu Camii,
  • Hüsrev Paşa Camii,
  • Kaya Çelebi Camii,
  • Hoşap Kalesi.

Tüm bu yerlere ek olarak Muradiye Şelalesi, Erçek Gölü, Şeytan Köprüsü, Çavuştepe Kalesi, Van Peri Bacaları, Zeril Köprüsü, Altınsaç Kilisesi, Meher Kapı, Halime Hatun Kümbeti, Van Travertenleri, Ayanis Kalesi gibi pek çok doğal ve tarihî mekânı da ziyaret edebilmeniz mümkün. Ardından meşhur Cumhuriyet Caddesi'nde bir lokantaya oturarak geleneksel Van mutfağı lezzetlerini tadabilir, şehri seyrederken keyifle çayınızı yudumlayabilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts ile Benzersiz Bir Konaklama Deneyimi

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılına oldukça az bir süre kalmışken hem kutlamalara katılmaya hem unutulmaz bir tatil yaşamaya ne dersiniz? Cevabınız "Evet!" ise Elite World Van'da veya Elite World GO Van Edremit'te konforlu bir konaklama deneyimi sizleri bekliyor.

Neoklasik mimariyle saray mimarisinin eşsiz birleşimini sunan Elite World Van'da keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilir veya şehrin ilk ve tek yerel 3 yıldızlı oteli olan Elite World GO Van Edremit'e misafir olabilirsiniz. Şıklığın konforla buluştuğu otelde birbirinden güzel odalarda harika bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Elite World GO Van Edremit’te yer alan Elite Marin'de lezzetli tatları keşfedebilir, sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Otele ve hizmetlere dair daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilir, hiç vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: