BLOG

BLOG

Doğa Etkinliklerinin Çocukların Gelişimine Faydaları


Doğa Etkinliklerinin Çocukların Gelişimine Faydaları

Çocukların çevreleriyle kurduğu ilk temas aile ve ev içerisinde başlar. Zamanla sokak, park ve okullara yayılan bu etkileşim, onların gelişimi için oldukça önemli. Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini destekleyen bir diğer ortam da doğa. Özellikle çevrelerini daha iyi algılayabilmeleri ve diğer canlılarla etkileşime geçebilmeleri için paha biçilmez bir hazine. Doğa etkinlikleri ise miniklerin merak duygusunu pekiştirmeden empati yeteneği kazanmasına, motor becerilerden sosyalleşmelerine kadar pek çok konuda etkili. Şimdi gelin, doğa etkinliklerinin çocukların gelişimine olan faydalarına birlikte göz atalım.

 

Çocukların Gözlem, Kavrama ve Analiz Yeteneklerini Geliştirir

Çocukların Gözlem, Kavrama ve Analiz Yeteneklerini Geliştirir

İnsanların çevrelerine karşı en şüpheci ve meraklı olduğu dönem, hiç kuşkusuz, çocukluk dönemi. Çocuklar; doğa ile tanıştıklarında onu gözlemlemeye, anlamaya ve keşfetmeye gayret gösterir. Doğa ile temas ettiklerinde hayvanların hareketlerini izler, çıkardığı sesleri anlamaya çalışır, ağaçlara ve bitkilere dokunarak onlarla bağ kurar. Böylece çocukların gözlem, kavrama ve analiz yetenekleri gelişir.

Minikler, doğayı inceleyerek çeşitli çıkarımlarda bulunurlar. Örneğin, karıncaların ve arıların çalışmasını izleyerek çalışmanın ve dayanışmanın önemini kavrayabilirler. Gözlem yetenekleri ile ağaçların ve çiçeklerin özelliklerini algılayabilirler. Doğadaki varlıkların isimlerini öğrenerek kelime haznelerini geliştirirler.

 

Çocukların Motor Becerilerini ve Bedensel Gelişimlerini Destekler

Doğada yapılan her türlü spor, yarış ve diğer grup etkinlikleri çocukların motor becerilerini geliştirir. Açık havada oynanan oyunlarda minikler dengede durmayı, el, kol ve göz hareketlerini kontrol etmeyi öğrenirler. Doğada vakit geçirerek fiziksel koşullara ne kadar dayanıklı olduklarını keşfedebilirler.

Doğa etkinlikleri genelde oksijenin bol olduğu yerlerde ve nispeten güneşli günlerde yapılır. Çocuklar bu sayede temiz hava solurlar, toprağa basarak enerjilerini yenilerler ve güneş ışığı sayesinde bol bol D vitamini depolarlar. Özellikle tırmanma, zıplama ve koşma gibi aktivitelerde bolca hareket ettiklerinden miniklerin kas ve iskelet sistemleri sağlıklı gelişim gösterir. Ayrıca esneklikleri arttığı için çeşitli sporlara olan yatkınlıkları da artar.

 

Çocukların Öz Güvenlerini Artırır

Çocukların doğada katıldıkları etkinlikler öz güvenlerini artırmaları için onlara çeşitli fırsatlar sunar. Grup hâlinde oynadıkları oyunlarda takıma liderlik etmek, karşılaştıkları problemler karşısında akıl yürütmek ya da yaptıkları aktiviteye katkıda bulunmak kendilerini daha değerli hissetmelerini sağlar. Sorumluluk alarak çeşitli görevler üstlenmeleri ve zorlukların üstesinden gelmeleri, kendilerinin ne kadar başarılı olduklarını fark etmelerine olanak tanır.

 

Çocukların Sosyalleşmelerini Sağlar

Çocukların doğa etkinliklerinde gruplar hâlinde oynadıkları oyunlar, sosyalleştikleri ve aynı amaç etrafında birleştikleri durumları yaratır. Çocuklar paylaşma duygusunu, sağlıklı iletişim kurabilmeyi, oyunlarda karşı takımı tebrik etmeyi, centilmenliği ve anlayışlı olmayı öğrenirler. Miniklerin edindikleri bu güzel alışkanlıklar hayatlarının ilerleyen dönemlerinde daha dışa dönük bireyler olmalarına katkıda bulunur.

 

Çocuklar İçin Doğa Etkinliklerinin En İyi Adresi: Elite World Grand Sapanca

Maviyle yeşilin birleştiği noktada konumlanan Elite World Grand Sapanca, çocuklar için eğlenceli ve faydalı birçok etkinlik sunuyor. Elite World Grand Sapanca'nın Gymboree-Kids Club ile yaptığı iş birliği sayesinde çocuklar doğanın keyfini doyasıya çıkarıyor. Böylece doğada vakit geçirmenin olumlu etkilerinden faydalanabiliyor. Örneğin, açık alanda yapılan hazine avı oyunuyla çocukların keşfetme, merak ve strateji kabiliyetleri gelişiyor.

Elite World Grand Sapanca'da çocuklarınız eğlenirken siz de keyifli etkinliklere katılabilirsiniz. Açık havada poligon atışı yapabilir, göl turuna çıkabilir, ATV ile doğayı keşfedebilirsiniz. Sonrasında zihninizi ve bedeninizi dinlendirmek için Fit Life SPA & Wellness’ı ziyaret edebilirsiniz.

Hem çocuklarınız hem siz keyifli bir gün geçirdikten sonra leziz yemeklerin tadına varmak için The Grill Ocakbaşı'na gidebilirsiniz. Burada ödüllü şeflerin hazırladığı dünya lezzetlerini tattıktan sonra Coffee Company'de mis kokulu kahveleri ya da dinlendirici bitki çaylarını içebilirsiniz. Her şekilde unutulmaz bir tatil geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Siz de doğanın kucağında tatil yapmak için Elite World Grand Sapanca'yı tercih ederek çocuklarınızın eğlenceli aktivitelerde ücretsiz şekilde yer almasını sağlayabilirsiniz. Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçip şimdiden yerinizi ayırtarak çocuğunuza eşsiz bir doğa tatili hediyesi verebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

99. Yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın Anlamı Ve Önemi

Kamp Ateşi Eşliğinde Doğa Tatili Yapabileceğiniz Rotalar

Uzaktan Eğitim Sürecinde Ebeveyn Çocuk İlişkisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Çocuğunuzla Tatile Çıkmadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun!

Çocuklarınızla Birlikte Tatil Yapabileceğiniz Harika Destinasyonlar