BLOG

BLOG

DAVETİYE SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Sevdiği insanla evlenmek, her insan için eşsiz bir hayaldir. Ve bu hayal gerçeğe dönüştüğünde mutlulukların en güzeli, birbirini seven o iki insanın ve onların mutluluğunu paylaşan yakınlarının olur. İşte bu yüzden, bir insanın hayatındaki en önemli ve en mutlu olaylardan biri olan düğün günü, kusursuz ve hayal edildiği gibi olmalıdır. Düğün gününe gelmeden önce ise o kusursuzluğu belirleyecek olan süreç, evlilik hazırlıklarıdır. Bu hazırlık dönemi bir parça yorucu ve zor da olsa, her insan bu süreci büyük bir titizlikle tamamlamaya çalışır. 

Evlilik öncesi hazırlıklar konusuna gelecek olursak; ilk akla gelen şeylerden biri de davetiye seçimidir. Davetiye seçimi, çiftlerin düğün günlerinde yanlarında görmek istedikleri yakınlarını samimi bir şekilde düğünlerine davet ettikleri için son derece önemlidir. Ayrıca da düğün konseptini tamamlayıcıdır. Bu yazımızda evlilik arifesinde olan çiftlerimiz için, davetiye seçerken dikkat edilmesi gerekenleri bir araya getirdik. İşte davetiye seçiminde mutlaka göz önünde bulundurulması gereken o unsurlar.

 

1. Davetiyenin tasarımı

Öncelikle davetiye seçiminin hiç kolay olmadığını belirtmekte fayda var. Sonuçta önünüze getirilecek binlerce tasarım arasından bir tanesini seçmek, pek de kolay olmasa gerek. Bu konuda düşünmeniz gereken şey, göz zevkinize uyan bir tasarımı seçmeniz. Ardından da düğün temanızla uyumunu düşünmelisiniz. Örneğin bir kır düğünü yapacaksanız renkli ve neşeli bir davetiye; otel düğünü yapacaksanız daha ağır ve şık bir davetiye seçmelisiniz.

 

2. Metin

Davetiye metniniz ve o metnin tasarımı da, en az davetiyenizin tasarımı kadar önemlidir. Metin konusunda çok fazla font seçeneği karşınıza çıkacağı için, ilk düşünmeniz gereken şey, seçeceğiniz fontun okunaklı olmasıdır. Ayrıca metin konusunda çok fazla renk kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu, davetiye üzerinde daha karışık bir görüntüye neden olacaktır. Davetiyenizde yer alacak cümlelere gelecek olursak... Bu konuda da pek çok hazır metin şablonu arasından seçim yapabileceğiniz gibi, davetiyenize size ait samimi ve sade cümleler de yazdırabilirsiniz. O hazır metinler artık biraz demode oldu, bizden söylemesi.

 

3. Fiyat

Davetiye seçiminde gözünüze hitap etmesi kadar önemli bir diğer konu da, bütçenize uygun olmasıdır. Bu konuda, davetiyenin kalitesini düşürerek uygun bir fiyat alabileceğiniz gibi, çok yakın olmadığınız davetlilere davetiyenizi online olarak göndererek de ekonomi yapabilirsiniz.

 

4. Davetiye kâğıdı

Bir davetiyeyi kaliteli ve şık gösteren en önemli faktör kağıdıdır. Çünkü güzel bir tasarımı belli edebilecek tek şey, basıldığı kâğıt olacaktır. Bu yüzden davetiye kâğıdını seçerken de son derece özenli olmak gerekir. Kâğıdınız düz mü yoksa dokulu mu; ince mi, kalın mı olacak? Ve seçtiğiniz malzeme, tasarımla uyum içinde mi? Tüm bu soruların yanıtlarını, hem eşinizle birlikte hem de bir uzman kişi ile mutlaka değerlendirmelisiniz.

 

5. Davetiye zarfı

Düğün davetiyesi seçimi kadar, onu içine koyacağınız zarf da önemlidir. Çünkü konuklarınızın ilk karşılaşacağı tasarım, aslında davetiyenizin zarfıdır. Bir de zarfın üzerinde kullanacağınız kaligrafi var tabii... Bazı çiftler kaligrafi yerine el ile yazmayı tercih etseler de, kabul edelim ki bu, şıklığı biraz zedeliyor. Bu ayrı bir bütçe anlamına gelse de, davetiyenizin tasarımına uygun bir zarf ve aynı uyumu taşıyan bir kaligrafi, davetiyenizi gerçekten kusursuz bir hale getirecek. Bu nedenle bu seçimi de özenli bir şekilde tamamlamalısınız.

 

6. Zaman

Davetiyelerinizi en az 1 ya da 1,5 ay öncesinden konuklarınıza ulaştırmanızda fayda var. Bu yüzden davetiye seçerken bunu mutlaka davetiye şirketine bildirmeli, hatta bu konuda bir parça daha tedbirli davranmalısınız. Bu noktada davetiye şirketinin davetiyeleri hazırlama süresi de göz önünde bulundurulması gereken faktörlerden. Bu yüzden davetiye seçimini düğün tarihi belli olduktan hemen sonra yaparsanız; firmanın size vereceği tarih hem sizi zorlamayacak hem de onlar acele etmeden özenle sizin davetiyelerinizi hazırlayabileceklerdir.

Ayrıca...

Nikah ve düğünü ayrı yapacaksanız ve bunlara farklı konuklar çağıracaksanız davetiye konusu sizin için biraz daha önem teşkil ediyor demektir. Çünkü bunlar için ya iki farklı davetiye bastırmanız ya da ilave küçük kartlar bastırıp bunları çağıracağınız konukların davetiye zarflarına koymanız gerekecek. Bu konuda ayrıca davetiye firmasıyla da iletişim halinde olmalısınız. Çünkü davetiye tasarımınıza uygun bir ek kart yapıp yapamayacakları konusu, onlar için son derece önemli. Ayrıca bu ilave hizmetin bedeli de sizin için önemli.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kış Düğünü Yapanlara Kış Balayısı Önerileri

İlkbahar Aylarında Düğün Yapacaklara Tavsiyeler

Son Dönemlerin Popüler Düğün Konsepti: Rustik Düğün

Mevsime Göre Düğün Mekanı Seçme Rehberi: Hangi Mevsim, Nasıl Mekanda Evlenmelisiniz?

Düğününüzün Konseptine Göre Düğün Pastası Tavsiyeleri!