BLOG

BLOG

BALİ ADASI'NDAN BANGKOK TAPINAKLARINA... VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEĞİNİZ ASYA ÜLKELERİ NELER?


Farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulunduran Asya ülkeleri vizesiz seyahat konusunda önemli imkânlar sunuyor. Kendine has özellikleri olan tarihsel ve kültürel yapıları ya da farklı kültürleri merak ediyorsanız rotanızı Asya'ya çevirebilirsiniz. Bu ülkelerde doğa harikası noktalarda dinlenme imkânının yanında, farklı kültürleri tanıma fırsatı da bulabilirsiniz.

Asya kıtası dünyanın diğer bölgelerine kıyasla Türkiye'ye vize esnekliği sağlayan daha fazla sayıda ülkeyi barındırıyor. Vizeniz olmadan, sadece bir uçak bileti alarak seyahat etmenin mümkün olduğu bu ülkelerde unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Peki hangi ülkeler sizin için iyi bir seçenek olabilir? İşte detaylar...

 

1. Masal Gibi Bir Ülke: Endonezya

Endonezya

Başkenti Cakarta olan Endonezya, adalar üzerine kurulu ve doğal güzellikleriyle büyüleyen bir ülke. Bu adaların en ünlülerinden olan Bali Adası, çok çeşitli tropikal bitkiyi ve hayvanı barındıran eşsiz doğasıyla sizi kendisine hayran bırakmaya aday. Buraya uğradığınızda Bali masajı yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Ekim ve nisan ayları arasında, seyahat için en çok tercih edilen yerlerin başında gelen Endonezya'da; İstiklal Cami, Cakarta Katedrali ve Ulusal Müze'yi ziyaret edebilirsiniz. Vizeniz olmadan otuz güne kadar kalabileceğiniz gibi, bu güzel ülkeye doyamazsanız resmi makamlara başvuru yaparak tatilinizi otuz gün daha uzatabilirsiniz.

 

2. 7500 Adadan Oluşan Ülke: Filipinler

Filipinler

Filipinler muhteşem ormanları, kumsalları, adacıkları ve muson iklimiyle sizi etkisi altına alacak bir ülke. Bu özelliklerinden ötürü hem kültür tatili yapmak isteyenler için hem de deniz tutkunları için ideal bir tatil mekânı. Başkent Manila'da Santiago Hisarı ve Malate Kilisesi'ni mutlaka görmelisiniz. Dünyanın Yeni 7 Harikası'ndan biri sayılan Puerto Princesa Yeraltı Nehri ise ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Deniz ürünlerine dayalı muhteşem mutfağı ile meşhur olan ülkede vizeniz olmadan otuz gün boyunca kalabilirsiniz.

 

3. Güler Yüzlü İnsanların Ülkesi: Tayland

Tayland

Tayland, dünyaca ünlü plajları ve tropikal ormanlarıyla beraber, kültürüyle de size Doğu'nun kendine has atmosferini yaşatabilecek bir yer. Tapınaklar ülkesi olarak bilinen Tayland'da dört yüzden fazla tapınak ibadet için aktif olarak kullanılıyor. Doğu ve Batı sentezini buluşturan başkent Bangkok, gökdelenleri, alışveriş merkezleri ve korunan yerel mimarisi ile dikkat çekiyor. Otuz güne kadar vizeniz olmadan konaklayabileceğiniz Tayland'da, Chao Praya Nehri ve yüzen pazarları ayrılmadan önce mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 

4. Kişi Başı Milli Gelirde Dünyanın En Zengin Ülkelerinden Biri: Singapur

Singapur

Küçük bir ada ülkesi olan Singapur; yüksek gökdelenleri, çok katlı evleri ve modern görüntüsü ile Asya'nın cazibe merkezlerinden biri. Yerli nüfusu kalabalık olmasa da geniş ticaret hacmi dolayısıyla son derece kozmopolit bir yapıya sahip olan ülkeyi yılın her döneminde ziyaret edebilirsiniz. Vizeye ihtiyaç duymadan otuz gün boyunca konaklayabileceğiniz Singapur'da, her türden eğlenceye uygun yer bulunuyor. İsterseniz Ulusal Botanik Bahçeleri'nde yürüyüşe çıkabilir ve Ulusal Orkide Bahçesi'ni ziyaret edebilir, isterseniz lüks mağazalarda alışveriş yapabilir, sonra da Sentosa Adası'na yüzmeye gidebilirsiniz.

 

5. Doğu Asya'nın Avrupası: Hong Kong

Hong Kong

1997 yılından beri Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özerk bir bölge olarak varlığını sürdüren Hong Kong, Asya'nın en kozmopolit lokasyonlardan biri olma özelliğini taşıyor. Yüksek binaları, teknolojik altyapısı ve zengin ekonomisi ile ön plana çıkan bu ülkeyi, vizeye ihtiyaç duymadan doksan gün boyunca ziyaret edebilirsiniz. Victoria Tepesi'nden şehir manzarasını izleyebilirsiniz ya da edebiyat ve savaş tanrılarına adanan Man Mo Tapınağı'nın eşsiz mimarisini doya doya yaşayabilirsiniz.

 

6. Zengin Tarihi ve Kültürleriyle Meşhur Acem Diyarı: İran

Komşumuz olan İran; zengin kültürü, kadim kentleri ve dünyaca ünlü lezzetleriyle ön plana çıkıyor. Kültürümüzde tarihsel bir öneme sahip olan, masallara konu olmuş Tebriz, İsfahan ve Şiraz gibi estetik yapılarıyla ünlü şehirleri mutlaka görmelisiniz. Pers İmparatorluğu'na başkentlik yapmış olan Persepolis antik kenti, sizi iki bin yıl öncesine götürecek. Kedileri ve el yapımı halılarıyla da meşhur olan İran'ı ziyaret etmek isterseniz doksan gün boyunca vizeye ihtiyaç duymadan konaklayabilirsiniz.

 

7. Petrol Zengini Bir Ülke: Katar

Katar

Basra Körfezi'nde yüzölçümü olarak küçük bir ülke olan Katar, başkenti Doha'nın spor ve sanat alanlarında bir merkeze dönüşmesiyle adını duyurdu. Dünyaca ünlü spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Doha'da aynı zamanda İslam Eserleri Müzesi ya da Katara Kültür Köyü'nü ziyaret edebilir, ardından kendinizi denizde serinlerken bulabilirsiniz. Katar'da vizeye ihtiyaç duymadan doksan gün boyunca konaklayarak, bu etkileyici ülkenin tadını doyasıya çıkarmanız mümkün.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Dünyanın Dört Bir Yanından 10 Muhteşem Tren Yolculuğu Rotası

İlkbaharda Yurt İçinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Yer

İstanbul'da Baharın Tadını Çıkaracağınız 10 Yer

10 Uzak Ama Ucuz Tatil Destinasyonu

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 12 Tatil Yeri