BLOG

BLOG

İSTANBUL’DA YENİLEBİLECEK GELENEKSEL YEMEKLER


İstanbul, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan tek şehirdir. Bu benzersiz ve görkemli şehir, eşsiz tatlara da ev sahipliği yapmasıyla oldukça popüler bir konumdadır. Bu sebeple, pek çok kültürle harmanlanmış İstanbul mutfağı, dünya mutfakları arasında da önemli bir yere sahiptir. İstanbul’un zengin yemek kültürü, Osmanlı Mutfağı'na kadar uzanıyor. Öyle ki İstanbul mutfağı kuzu, koyun ve dana etli yemekleri ile yiyenlerin bu tatlardan vazgeçememesine neden oluyor. Et yemeklerinin yanı sıra zengin börek çeşitleri, kuru fasulye, zeytinyağlı sebze yemekleri, bulgur ve pirinç pilavı da bu benzersiz mutfağın olmazsa olmazlarındandır. İstanbul’da mutlaka tadılması gereken meşhur yiyecekleri sizler için derledik. Yoksa siz hala İstanbul’da yenmesi gereken yiyecekleri tatmadınız mı?

 

Hafızalardan Silinmeyecek Tatlar

İstanbul denilince akıllara şehrin eşsiz mimari yapıları ve geleneksel lezzetleri geliyor. Bu geleneksel tatlar, semt semt ayrı lezzetlere sahip olmalarıyla da oldukça popüler durumdalar. Örneğin; Ortaköy’ün kumpiri, Eminönü’nün balık ekmeği, Beyoğlu’nun ıslak hamburgeri, Sarıyer’in böreği, Vefa’nın bozası, Eyüp’ün kebabı ve kaymağı, Beykoz’un paçası, Karaköy fırınlarının kuru poğaçası, Üsküdar Şemsipaşa’nın turşusu, Hacıbekir’in akide şekerleri gibi pek çok enfes lezzet sıralanabilir. İstanbul’a gelen herkesin bu tatları bir kere dahi olsa tatması gerekir.

 

Tarihi Sultanahmet Köftesi

Sultanahmet’e kadar gidip de Sultanahmet köftesi yememek büyük bir eksiklik olarak kabul edilir. Ayrıca bir gerçek vardır ki bu tarihi tarifle hazırlanan köfteyi bir kez yiyen, bir daha yemek için can atar. Bu meşhur köfte, İstanbul’a gidip denemeye değer denebilecek lezzetlerin başında yer alıyor.

 

Meşhur Lezzet: Kanlıca Yoğurdu

Geleneksel lezzetlerimizin başında gelen Kanlıca yoğurdu 1893 tarihinde imal edilmeye başlanan ve kuşaktan kuşağa aktarılan bir lezzet olarak biliniyor. Yıllardan beri aynı lezzeti korumayı başardıkları için İstanbul’da oldukça meşhur! Siz de hala denemediyseniz, vakit kaybetmeden bu lezzetin tadına bakın.

 

Benzersiz Tatlardan Biri: Uykuluk

Uykuluk; kuzu ya da dananın bağırsak, ciğer, gerdan ya da yürek gibi yerlerinden çıkarılarak yapılan bir çeşit yemektir. Mart, nisan ve mayıs aylarında yapılanlar en lezzetli uykuluklar olarak ün salmıştır. Sütlüce semtinde son derece meşhur bir yemek olarak bilinir.

 

Müptelası Olunmuş İstanbul Pilavı

Her yörenin kendine özgü pilav çeşidi olduğu kabul edilir. Osmanlı döneminde son derece meşhur olan pilav; bayram, doğum, düğün, cenaze gibi önemli etkinliklerde de ana yemek haline gelerek günümüzde de bunu korumaya devam etmektedir. Bunula birlikte pilavı çok seven sultanların isimleri de zamanla pilavın adını almıştır. Sultan Reşat pilavı ya da Ali Paşa pilavı bu örnekler arasında yer alır. Yiyenlerin mest olacağı bir lezzet olan İstanbul pilavı, aynı zamanda seyyar olarak da sokaklarda satılır. İstanbul pilavı, mutlaka tadına bakılması gereken lezzetler arasında yerini koruyor!

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: