BLOG

BLOG

Yılbaşının Neşesi: Evde Oynayabileceğiniz Eğlenceli Oyunlar


Koca bir yılı uğurlamaya hazırlanırken hemen herkes yılbaşı gecesini nasıl geçireceğini planlamaya çalışıyor ve unutulmaz bir akşam yaşamak istiyor. Bazıları kalabalık partilerden hoşlanırken bazıları yılbaşını tatil yaparak değerlendiriyor. Yılbaşı geceleri, sevdiklerinizle vakit geçirmek için de harika bir fırsat. Siz de bu güzel akşamı evde aileniz ve sevdiklerinizle geçirmeye karar verdiyseniz birbirinden eğlenceli oyunlarla ortamı çok daha keyifli hâle getirebilirsiniz. İşte, yılbaşı gecesi evde oynayabileceğiniz eğlenceli oyunlar!

 

Yılbaşı Akşamlarının Vazgeçilmezi: Tombala

Yılbaşı denince akla gelen ilk oyunlardan biri, tombala. Oyuncu sayısı arttıkça daha keyifli hâle gelen tombala, iki kişiyle de oynanabilen bir oyun. Oyunculardan biri poşetten sırayla sayı çeker, kimin kartında bu sayı varsa o, sayının üstünü kapatır. İlk sırayı önce kapatan birinci çinkoyu, ikinci kapatan ikinci çinkoyu yapar. Tüm kartı tamamen kapatabilen ilk oyuncu üçüncü çinkoyu tamamlayarak tombala yapar ve galip gelir. Oldukça eğlenceli ve şansa dayalı oyun tombala, yılbaşı akşamınızı renklendirebilir.

 

Strateji ve Heyecan Bir Arada: Kutu Oyunları

Yılbaşı akşamları için tercih edebileceğiniz oyunlar arasında kutu oyunları da yer alıyor. Kıran kırana bir mücadeleyi seviyorsanız strateji gerektiren oyunlar iyi bir alternatif olabilir. Daha heyecanlı ve dinamik bir oyun arıyorsanız kelime oyunlarına yönelebilirsiniz. Örneğin, kartın üstünde anlatmanız gereken kelimenin yer aldığı, altında da yasaklı sözcüklerin listelendiği oyunlarla zamana karşı yarışabilirsiniz. Kelime bulma oyunlarıyla en yüksek puanlı kelimeleri siz oluşturabilir, emlak ticaret kutu oyunlarıyla zenginliğin tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz her yaştan kişinin severek oynadığı Kızma Birader de güzel zaman geçirmek için iyi bir alternatif olabilir.

 

Deviren Kaybeder: Denge Oyunu

Ahşap materyallerle hazırlanan denge oyunları; popülaritesini kaybetmeyen, keyifle oynanan oyunlardan bir diğeri. Bu oyunların mantığı ise oldukça basit. İlk olarak tahta bloklarla bir kule yapmak gerekiyor. Oyuncular sırayla bu kuleden birer ahşap blok çekerek en üste koyuyor. Dengeyi bozarak kulenin yıkılmasına sebep olan oyuncu, oyunu kaybediyor. El çabukluğu ve dikkatin ön planda olduğu denge oyunuyla bol keyifli vakit geçirebilirsiniz.
 

Sessizliğin Sesi: Sessiz Sinema

Hiçbir malzeme gerektirmeyen keyifli oyunlardan biri de şüphesiz, sessiz sinema. Kalabalık takımlar hâlinde oynandığında son derece eğlenceli olan sessiz sinema, dört kişi de oynanabiliyor. Oyuncunun konuşmadan, mimiklerini ve bedensel hareketlerini kullanarak belirli bir süre içerisinde anlattığı filmi takım arkadaşlarının bilmeye çalıştığı sessiz sinemada doğru tahmini en çok yapan takım, oyunu kazanır. Bu yılbaşı gecesi sevdiklerinizle tatlı bir rekabete girmeye ne dersiniz?
 

Istakayı Deviren Kazanır: Okey

Hemen herkesin oynamayı bildiği, en az iki ve en fazla dört kişiyle oynanan okey; yılbaşı akşamlarında, aile ve arkadaş toplanmalarında sıklıkla oynanır. Tek başına veya ikişerli takım olarak oynanabilen okey, renklerine göre ayrılmış sayıların okey ıstakasında perler hâlinde dizilmesini hedefler. Perlerini tamamlayan, oyunu kazanır. Son derece keyif veren okeyi yılbaşı akşamı programınıza ekleyebilir, sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilirsiniz.
 

Düşünürken Eğlenin: Sesli Harf Değiştirme Oyunu

Yılbaşı akşamlarında sizi hem güldürecek hem düşündürecek bir oyun arıyorsanız sesli harf değiştirme oyununu oynayabilirsiniz. Bu oyunda öncelikle bir sesli harf, ardından da kategori seçmeniz gerekiyor. Örneğin kategori olarak mevsimler, harf olarak A harfi seçildiyse mevsim adlarındaki tüm sesli harfleri A ile değiştirmelisiniz. Yani ağustos kelimesini ''Ağastas'' olarak söylemelisiniz. Kelimelerin doğru söylenip söylenmediğini karşı takım kontrol eder ve hata yapan kaybeder. 

 

Sınırlarını Zorla: Hayali Gezgin

Bu oyunda her oyuncu alfabenin ilk harfinden başlayarak nerede ne yapacağını söyler. Örneğin K harfini seçen oyuncu ''Kastamonu'da kadayıf yiyeceğim.'' cümlesini kurabilir. S harfini seçen oyuncu ''Samsun'da saman toplayacağım.'' gibi bir cümleyle kendi sırasını tamamlayabilir. Kurulan cümlelerin anlamlı olmasına gerek yok. Çünkü bu oyunun keyifli yanı, garip cümleler kurarak bolca gülmek ve eğlenmek.

 

Bol Kahkahalı Bir Oyun: Ben Kimim?

"Ben Kimim?" oyunu bir kalem ve yapışkanlı kâğıdın yeterli olduğu, sınırları zorlayan ve insanın merak duygusunu arttırarak içini kemiren, keyifli bir oyun. Oyunda seçilen oyuncunun alnına veya sırtına ünlü birinin ya da film karakterinin isminin yazılı olduğu kâğıt yapıştırılır. Oyuncu kişinin kim olduğunu tahmin etmek için sorular sorar. Diğer oyuncular da sorulara evet veya hayır şeklinde cevaplar vererek kişinin kim olduğunu bulması için ona yardım eder. Oyuncu kişiyi bulduktan sonra sıra diğer oyuncuya geçer.

Mükemmel Bir Yılbaşı İçin: Elite World Hotels & Resorts Etkinlikleri

Yılbaşında hem yemekli hem müzikli organizasyonlar en sevilen etkinlikler arasında! "Ben yılbaşında evde hazırlık yapmak istemiyorum!" diyenlerdenseniz, yeni yıla Elite World Grand İstanbul Küçükyalı'da girebilirsiniz. Ünlü sanatçı Altay'ın, şahane sahne performansıyla kulaklarınızın pasını sileceği gecede, zengin yılbaşı menüsüyle eşsiz bir ziyafet çekebilirsiniz. Ayrıca yeni yıl kokteyli, oryantal show, DJ performansı ve çok daha fazlası sizleri bekliyor!

Doğanın tadını çıkarmak isterseniz Elite World Grand Sapanca'da konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilir, yeni yıla Ayta Sözeri'nin keyifli sahne performansı ile girebilirsiniz. DJ partisi, gece çorbası, Bonfire’da sıcak şarap eşliğinde sucuk ekmek ve kokoreç ile çok daha fazlası sizinle! Üstelik Kids Club sayesinde yalnızca kendiniz için değil, çocuklarınız için de yılbaşı etkinlikleri bulabilirsiniz. 

Elite World Hotels & Resorts'un farklı yılbaşı organizasyonları hakkında bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için hemen 0264 415 11 11 numaralı hattı arayabilirsiniz!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: