BLOG

BLOG

Ailenizle Birlikte Keyifle Gerçekleştirebileceğiniz Hafta Sonu Etkinlikleri


Ebeveynlerin yoğun iş temposu ve çocukların okul macerası derken hafta içi aile ile geçirilen vakit çok sınırlı olabiliyor. Böyle günlerde herkes eve yorgun geliyor veya sorumluluklarıyla meşgul olmaları gerekiyor. Bu nedenle çoğu aile birlikte vakit geçirmek için hafta sonunu iple çekiyor. Peki, bu haftalık tatillerde neler yapılabilir? İşte ailenizle birlikte keyifle gerçekleştirebileceğiniz hafta sonu etkinlikleri!

 

Piknik Yapın

Özellikle bahar ve yaz aylarında güzel havaların tadını çıkarmak için doğada yapılan aktiviteler gibisi yok. Bu aktivitelerden biri ise piknik yapmak. Birlikte yiyecekler hazırlayıp deniz kenarı, tabiat parkı veya mesire alanı gibi ailece bulunmaktan keyif aldığınız açık alanlara gidebilirsiniz. Eğlenceli sohbetler ve oyunlar eşliğinde piknik yaparak doğada olmanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul'da Piknik Yapılacak Yerler

Uçurtma Uçurun

Evet, her ne kadar kulağa klişe gibi gelse bile uçurtma uçurmak çocuklar için unutulmaz olabiliyor. Ailece yapılabilecek bu etkinlik, çocuklarınıza ileride gülümseyerek hatırlayacağı bir anıya sahip olma imkânı sunuyor. Dilerseniz uçurtmaları çocuklarınızla birlikte hazırlayarak bu keyifli aktiviteyi onlar için çok daha anlamlı hâle getirebilirsiniz. Tabii burada önemli olan uygun hava koşullarını yakalayabilmek.

 

Birlikte Yemek Hazırlayın

Hafta sonuna çocuklarınızla birlikte hazırladığınız güzel bir kahvaltı ile başlamaya ne dersiniz? Çocuklar bu sayede iş bölümü ve sorumluluk konusunda bilgi sahibi olurken aynı zamanda yeni bir şeyler yapmanın da heyecanını yaşayabilir. Unutmayın; böyle etkinliklerde önemli olan yemek yapmaktan çok, birlikte geçirilen kaliteli vakit ve yapılan sohbettir.

 

Film veya Dizi İzleyin

Hafta sonunu evde geçirmek isteyen aileler için film ya da dizi izlemek de iyi bir seçenek olabilir. Günümüzde internetin sunduğu seçenekler oldukça fazla olduğundan evdeyken bile pek çok film ve diziyi izlemek mümkün. Bu sayede tüm ailenin keyifle izleyebileceği hem ebeveynlere hem çocuklara hitap eden eğlenceli içerikler seçebilir, ailece bir arada olmanın tadını çıkarabilirsiniz. 

 

Kutu Oyunları Oynayın

Oynadıkça daha da çok eğlenceli hâle gelen, heyecan ve tatlı rekabetleri barındıran kutu oyunları; tüm aileyi bir araya getiren etkinliklerden biri. Oynayacağınız kutu oyunlarını çocuklarınızın yaşına göre seçebilirsiniz. Bu sayede çocuklarınızın akıl yürütme ve çözüm üretme gibi becerilerini besleyebilirsiniz. Üstelik bu tür oyunlar çocuklar için yalnızca eğlenceli değil, eğitici ve öğretici olur. 

 

El İşleri Yapın

El işi denilince örgü örmek, takı yapmak, ahşap ve cam boyamak, origami, hatta çiçek ekmek gibi yapılabilecek bir sürü etkinlik akla gelebilir. Bu tür etkinlikler çocuklarınızla verimli zaman geçirmenizi, birlikte yeni şeyler öğrenmenin eşsiz deneyimini tatmanızı ve huzurlu bir hafta sonu geçirmenizi sağlayabilir.

 

Müzeleri ve Tarihî Yerleri Gezin

Yaşadığınız şehirde ya da size yakın şehirlerdeki görülecek tarihî yerler, müzeler veya sanat galerini araştırabilirsiniz. Ardından bir gezme rotası oluşturup bir hafta sonunuzu bu etkinliğe ayırabilirsiniz. Böylece çocuklarınızla hem gezip hem yeni yerler keşfetme hem farklı lezzetleri deneme şansına sahip olabilirsiniz. 

 

Elite World Grand Sapanca'da Adventure Park ve Aquapark'ı Keşfedin!

İstanbul'a yakın konumuyla pek çok ziyaretçiye ev sahipliği yapan Sapanca, ailece geçireceğiniz hafta sonu etkinliklerinin bir parçası olabilir. Yeşil ile mavinin buluştuğu, doğa ile iç içe olan Sapanca Gölü'nün yakınında eşsiz bir yere sahip olan Elite World Grand Sapanca'da ailenizle birlikte keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Elite World Grand Sapanca Adventure Park'ta ATV ve UTV safarilerine çıkabilir, trekking ve göl turu yapabilirsiniz. 6 yaş ve üzeri çocuklarınızla Aquapark'ın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Dilerseniz Hazine Avı oyununa, çeşitli workshoplara ve spor faaliyetlerine de katılabilirsiniz. Siz de ailecek keyifli bir hafta sonu tatili yapmak isterseniz daha fazla bilgi almak ya da yerinizi ayırtmak için hemen Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilirsiniz.