BLOG

BLOG

Türkiye'nin En Güzel Köyleri: Ziyaret Etmeniz Gereken 12 Köy


Türkiye'nin her bir noktası keşfedilmeye fazlasıyla değer! Yüzyıllardır sayısız medeniyete kollarını açan bu kadim topraklar; tabiat ananın çarpıcı güzelliklerini, tarihin ayak izlerini ve farklı kültürlerin ruhunu etkileyici bir biçimde yansıtıyor. Bu zenginlik içinde şirin, huzur veren ambiyansa ve özgün yapıya sahip köylere ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor! İşte, Türkiye’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken birbirinden güzel 12 köy!
 

Ege'nin Vazgeçilmezi: Şirince Köyü-İzmir

Ege köyü dendiğinde akla gelen ilk adreslerden Şirince; Osmanlı ve Rum mimarisinin iç içe geçtiği karakteristik bir yapıya sahip. Köklü tarihiyle yüzyıllardır yerleşim merkezi olan Şirince, özellikle Mayaların kıyamet alametleriyle gündeme geldiği günden bu yana oldukça popüler.

 

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nden: Cumalıkızık Köyü - Bursa

Osmanlı mimarisinin en eşsiz örneklerinden biri olan ve günümüze dek aslını koruyabilmiş Cumalıkızık Köyü, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yer alıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne de adını yazdırmayı başaran Cumalıkızık Köyü, taşlarla kaplı dar sokaklarında ziyaretçilerine âdeta bir zaman yolculuğu vadediyor. 

 

Karadeniz'in En Güzel Duraklarından: Yörük Köyü - Karabük

Yörük Köyü, Safranbolu ilçesinin âdeta bir minyatürü! İlçenin tüm karakteristik özelliklerini barındıran köy, gerçek bir Türk -Türkmen köyü olması bakımından da son derece önemli. Nevi şahsına münhasır evleri, doğal güzellikleri ve tarihî izler taşıması nedeniyle Yörük Köyü, mutlaka görülmesi gereken köyler arasında!

 

Doğanın Yeşili ve Huzur İç İçe: Hamsiköy - Trabzon

Trabzon'un merkezinden yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan ve Zigana Dağları'nın eteklerine kurulan Hamsiköy, yeşilin tüm tonlarını cömertçe sergileyerek büyüleyici bir atmosfer vadediyor. Aynı zamanda ünü tüm Türkiye'ye yayılan sütlacıyla meşhur Hamsiköy, son zamanlarda dağ bisikleti ve trekking gibi doğa sporlarıyla da adından söz ettiriyor.
 

Oksijene Doymak İsteyenlere: Adatepe - Çanakkale 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altında olan Adatepe, Edremit Körfezi'nin kuzeyinde, Kazdağları'nın ise güneybatı yamacında konumlanıyor. Adatepe böylelikle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın oksijen oranı en yüksek adreslerinden biri olmayı başarıyor. Tarihî ve zengin kültürel dokusuyla da dikkat çeken Adatepe'de Roma, Truva, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin izleriyle karşılaşmak mümkün. 
 

Küçük Bir Yarımada: Gölyazı - Bursa

Karayla bağlantısını ince bir köprüyle kuran Gölyazı, küçük bir balıkçı köyü. Neredeyse yarım saatlik bir sürede gezilebilen bu şirin köy aynı zamanda Rumların eski yerleşim yerlerinden biri. Dolayısıyla Gölyazı'da Rum evlerini gezebilir, eski köy kilisesini ziyaret edebilir, balıkçı restoranlarında leziz deniz mahsullerini tadabilirsiniz.
 

Akdeniz Sahilinde Eşsiz Bir Güzellik: Kaleköy - Antalya

Tarihi milattan önceye dayanan Kaleköy, Antalya'nın Demre ilçesine bağlı bir köy. Akdeniz sahiline konumlanmış olan bu doğa harikası köy, tarihî kalıntılarıyla da hayranlık uyandırıyor. Deniz kenarında sakin bir mola vermek isteyenler için eşsiz bir lokasyon!

 

Masalsı Bir Diyar: Haremtepe (Çeçeva) - Rize 

Dik bir yamaç üzerine kurulan Rize'nin Çayeli ilçesindeki Haremtepe Köyü, göz kamaştıran çay bahçeleri ile büyüleyici bir atmosfere bürünüyor. Çeçeva adıyla da bilinen köy, yaklaşık olarak 20 haneye ev sahipliği yapıyor. Böylelikle ziyaretçilerine doğanın kucağında huzur vadediyor. 

 

Zeytin Ağaçlarının Altında: Zeytinliköy - Çanakkale

Zeytin ağaçlarıyla çevrili olan Zeytinliköy ziyaretçilerini dört mevsim ağırlıyor. Bununla birlikte özellikle yaz aylarında hareketlenen bu eski Rum köyünün tarihi 16. yüzyıla kadar uzanıyor. Eski adı Ayatodori olan köy, Rum Ortodoks Patrikhanesi patriği I. Bartholomeos’un doğum yeri olması bakımından da önemli.
 

Edremit Köfrezi'nde Bir İnci: Çamlıbel - Balıkesir

Bizans Dönemi'nden günümüze miras kalan Çamlıbel Köyü, zeytin ağaçlarının egemen olduğu bir adres! Edremit Körfezi'nin eşsiz manzarasına da sahip olan lokasyon, ağırlıklı olarak tahta evler içerdiğinden Tahtaköy adıyla da anılıyor. Köyün sırtlarında ise Kaz Dağları Millî Parkı konumlanıyor. 

 

Açık Hava Müzesi Tadında: Doğanbey Köyü - Aydın 

Türk ve Rum mimarisini benzersiz bir çekicilikle birleştiren Doğanbey Köyü, âdeta bir açık hava müzesini andırıyor. Aydın'ın Söke ilçesine yaklaşık olarak 30 km uzaklıkta bulunan köy, sırtını Mykale Dağları (Dilek Dağları)'na yaslıyor. Doğal dokusu, taş evleri ve dar sokaklarıyla Doğanbey Köyü; gezmeye doyamayacağınız bir yer!
 

Mistik Bir Yolculuk İsteyenlere: Uçhisar - Nevşehir

Gizemli bir ambiyansın egemen olduğu Uçhisar, Kapadokya seyahatine çıkan ziyaretçilerini yolun başında karşılıyor. Kapadokya’nın en yüksek noktası olan Uçhisar Kalesi'nden eşsiz manzarayı kuş bakışı izleme fırsatı yakalayabilir, doğanın eşsiz güzelliklerine şahitlik edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: