BLOG

BLOG

DOĞA İLE İÇ İÇE TATİL YAPABİLECEĞİNİZ 9 YURTİÇİ DESTİNASYONU


Türkiye, eşi benzeri olmayan bir biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Türkiye'nin dört bir yanında binlerce hayvan ve bitki çeşidi görmek mümkündür. Her rota, her şehir ve her belde yepyeni deneyimler demektir. Türkiye huzur ve sakinlik isteyen doğa severler için dillere destan bir seçenektir. İşte doğa ile iç içe tatil yapabileceğiniz yurtiçi destinasyonları…

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  İstanbul'da Gezilebilecek Huzurlu Yerler

Kelebekler Vadisi

Kelebekler vadisi

Fethiye'de bulunan Kelebekler Vadisi, 1987 yılında Faralya köylülerinden satın alınmıştır. 1995 yılında 1. derece sit alanı olarak belirlenmiştir. Ölüdeniz'e 40 dakika mesafede bulunan bu yer, adeta saklı bir cennettir. Berrak ve soğuk bir denize sahip olan Kelebekler Vadisi’nde kamp yapmanız mümkündür. Güne doğanın içinde başlayıp denize yakın bir mesafede konaklamak istiyorsanız, Kelebekler Vadisi tam size göre!

 

Bozburun

Ege'nin gizli hazinelerinden bir tanesi olan Bozburun, Marmaris'te yer almaktadır. Bu şirin tatil beldesi bozulmamış doğası, tertemiz havası ve bakir koyları ile doğa severlerin uğrak noktalarındandır. Eğer siz de şehir karmaşasından uzaklaşmak istiyorsanız Bozburun'da bulunan Serçe Limanı, Bozukkale, Üç Taş, Akvaryum ve Dirsekbükü gibi eşsiz koylara giderek maviye ve yeşile doyabilirsiniz.

 

Adrasan

Adrasan

Bir diğer saklı cennet olan Adrasan, Antalya'da bulunmaktadır. Kafanızı dinlemek, sahilde kitabınızı okumak, tertemiz bir denize girmek istiyorsanız şiddetle tavsiye edilir! Adrasan ormanla iç içe konumu ve manzarası ile muhteşem bir doğa rotasıdır. Burada sahil boyunca bulunan güzel mekânlarda ve nehir üzerindeki çardaklarda keyifli vakitler geçirebilir. Burada üç gün bile kalsanız muhteşem bir tebessüm ve kafa dinginliği ile eve dönmeniz kaçınılmazdır.

 

Abant

Abant, Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yer almaktadır. Göl çevresinde bulunan büyük alan, bitki örtüsü zenginliğinden dolayı 1988 yılında koruma altına alınmıştır. Burada çilek, ısırgan otu, çayır otu, kuşburnu, fındık, ılgın, söğüt, dişbudak, kahav, meşe, muşmula gibi ağaç ve bitki türlerini görmek mümkündür. Siz de Abant çevresinde kalarak doğal güzelliklerin tadını çıkartırken Yedigöller Milli Parkı, Yıldırım Beyazıt Hamamı, Akşemseddin Türbesi, Saraçhane Camii, Süleyman Paşa Camii ve Beyazıt Camii gibi yerleri gezebilirsiniz.

 

Sapanca

Sapanca

İstanbulluların arka bahçesi Sapanca, Sakarya’da bulunmaktadır. Burası her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sapanca, doğası ile insana ''Vay be!'' dedirtir. Burası hem konfor hem de doğa arayanlar için muhteşem bir seçenektir. Buraya geldiğiniz zaman Sapanca Gölü etrafında bisiklete binmeyi, Kırkpınar Mahallesi ve Bağdat Caddesi'ni gezmeyi, kahvaltı ve balık keyfi yapmayı, ATV'ye ve kayığa binmeyi, Paintball oynamayı unutmayın!

 

Bördübet

Bördübet

Marmaris merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Bördübet, çam ormanlarıyla kaplı tepeler arasında yer alıyor. Burası o kadar bakir bir koy ki her kuşun cıvıltısını tek tek ayırt edebiliyorsunuz. Öyle ki Bördübet ismi, I. Dünya Savaşı'nda İngiliz gemilerinin buraya sığınması ve buraya ''Bird’s Bed'' yani ''Kuşların Yatağı'' demesinden türemiş. Burada denizden içe doğru 600 metrelik bir dere bulunuyor. Bundan dolayı da kendinizi adeta Amazon’da hissediyorsunuz.

 

Hamsilos

Hamsilos

Sinop'ta bulunan Hamsilos'ta hem doğanın hem de denizin tadını çıkarmak mümkün. Ayrıca bunu oldukça uygun fiyatlara yapmanız mümkün. Doğanın kucağında, insanlardan uzak bir şekilde dalgaların sesini dinlemek; gözlerinizi yeşilden alamamak istiyorsanız Hamsilos'a mutlaka uğrayın.

 

Yenice Ormanları

Eğer kamp yapmayı seviyorsanız ve hafta sonunuzu farklı bir şeyler yaparak değerlendirmek istiyorsanız bu önerimize kulak verin. İstanbul'a 5,5 saat uzaklıkta bulunan Yenice Ormanları Karabük’te bulunuyor. Burada birçok kamp alanı mevcut. Siz de burada doğa yürüyüşü yapabilir, muhteşem farklılıktaki bitki türlerini ve hayvan türlerini görebilir, birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

 

Mazı

Evet! Bodrum'da da dinlenmek mümkün. Sanılanın aksine Bodrum; oldukça sakin, huzurlu ve doğa ile iç içe koylara sahip. O yerlerden bir tanesi ise Mazı Koyu. Mazı Koyu; lüks, kalabalık ve gece hayatından uzak; anıt ağaçları ve zeytinleri ile doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir yer. Siz de burada bulunan küçük pansiyonlarda kalabilir; akşamları deniz ürünlerinin tadını çıkartabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: