BLOG

BLOG

VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEĞİNİZ 7 AMERİKA KITASI ÜLKESİ


Hepimiz şöyle hızlıca bavulumuzu hazırlayıp, hiçbir engele takılmadan dünyanın en güzel yerlerine gitmek istiyoruz. Fakat önümüze birçok engel çıkıyor. Bu engellerin başında da vize geliyor. Vize ile birçok prosedür, bu süreci oldukça zorlu kılıyor. Bu yüzden gitmek istediğimiz yere göre seçim yapmaktan çok, bu zorlu sürece takılmadan gidebileceğimiz yerlere göre seçim yapmaya çalışıyoruz. Biraz sonra vereceğimiz Amerika kıtası ülkeleri ise vizeden muaf ve gerçekten hoşunuza gidebilecek ülkeler. İşte, vizesiz seyahat edebileceğiniz 7 Amerika kıtası ülkesi. 

 

Arjantin 
 

arjantin


Güney Amerika'da yer alan ve Tango ile bağdaşlaşan Arjantin, eğer tecrübeli bir şekilde gezilirse ucuza gezilebilecek ülkeler arasında. Bu Latin Amerika ülkesinin ziyaretçisi oldukça bol. Türk vatandaşı olarak 90 güne kadar ücretsiz kalmak mümkün. Futbol severler, yılın iki döneminde iki ayrı ligi görebilir. Koloni dönemi şehirleri ve mimarisi mutlaka görülmesi gereken ülkede, Buenos Aires şehri de kesinlikle gezilmeli. 

 

Bahamalar
 

bahamalar


Bahamalar, diğer bir deyişle Bahama Milletler Topluluğu, Amerika kıtasına bağlı. Bahamalar'da 700'e kadar ada bulunuyor ve en önemli adası -aynı zamanda başkenti- Nassau. Bahamalar’a giderseniz deniz ürünlerinin tadına bakmayı unutmayın. Yılın 12 ayında da ziyaret etmeye uygun olan Bahamalar’a ne yazık ki direkt uçuş yok; fakat İngiltere aktarmalı olarak gidilebiliyor.   

 

Brezilya 

Latin dansları, Rio Karnavalı, futbol, müzik ve dahası… Amerika kıtasında vizesiz gidilebilecek ülkelerden en özeli belki de o! 2001 yılında vizelerin kalkmasıyla her yıl milyonlarca turistin akın ettiği Brezilya’nın kendine has bir tarzı var. “Tanrı Kent” olarak bilinen Rio’yu ziyaret etmeyi unutmayın! 

 

Kolombiya

kolombiya

Başkenti Bogot olan Kolombiya’ya yerleşim, 15. yüzyılda başlamış. Turistler için 20 yıl önce gidilebilecek bir yer halini alan Kolombiya’da, şimdilerde de suç oranı biraz yüksek. Fakat yine de görülmeye değer bir yer. Tropikal iklimi ve muhteşem doğası, onu mutlaka görmeniz gereken bir yer yapıyor. Tarımsal yönüyle ön plana çıkan Kolombiya’da muz, şeker ve kahvenin en kalitelisini görüyorsunuz.  UNESCO kültür mirası listesinde bulunan Cartagena’yı gezmeyi unutmayın! 

 

Uruguay 

 

uruguay

 

Güney Amerika’da yer alan Uruguay, muhteşem sahiliyle huzurlu bir yapıya sahip. İnsanlar mutlu ve mütevazı. Yerli dili Guarani ve başkenti Montevideo. En fazla nüfus ise Montevideo’da bulunuyor. Ülkenin en eski şehri Colonia del Sacramento ve başkent Montevideo mutlaka görülmeli. Bunun yanı sıra tango derslerine katılabilir, sahillere gidebilir, barbekünün tadına varabilirsiniz. 90 güne kadar vizeden muaf ve keyifli bir şekilde Uruguay’ın tadına varabilirsiniz.  

 

Şili 

Şili, 4.300 km’lik uzunluğunda bir ülke ve Güney Amerika’da yer alıyor. Güneşin batışını ve doğuşunu aynı anda göreceğiniz ülkede başkent Santiago, mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Farklı iklimleri de görebileceğiniz ülkede, San Critobal Tepesi ve La Vega Market’i ziyaret etmeyi unutmayın. 

 

Turks ve Caicos Adaları 

Karayipler'de bulunan Turks ve Caicos Adaları iki takımadadan oluşuyor. Güzelliklerle dolu bir yer olan bu ada takımı, masmavi denizlere sahip. Turks ve Caiocos Adaları’nın ismi ise adada yetişen kaktüsün Osmanlı fesine benzemesinden geliyor. Vizesiz seyahat edilebilecek ve Amerika kıtasında yer alan önemli yerler arasında yer alıyor. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: