BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ BİRBİRİNDEN ÖZEL SEYAHAT TÜRLERİ


Yaşam biçimlerimizi kökünden değiştiren değişim rüzgarı sonrasında, seyahat beklentilerimiz de değişti. Modern hayatın karmaşasından uzaklaşmak için iple çekilen yaz tatilleri form değiştirerek daha farklı deneyimlere dönüşmeye başladı. Uzak destinasyonlar için tatil planları yapmak, istediğimiz zaman alabileceğimiz uçak biletleri ve kalabalıklar eskisi kadar cazip değil. Kişisel alan kavramının öneminin arttığı günümüzde, yaz tatilinizi planlamadan önce bu yazıyı okumak isteyebilirsiniz. Zira yaz tatiline bakış açınızı değiştirebilecek özel seyahat türlerini sizin için inceledik.

 

"RoadTrip" Sürüş Seyahatleri

RoadTrip

"Yolda olmanın kendisi zaten bir yolculuktur." mottosu bu yaz yükselişe geçiyor. Yolun sonundaki varış noktası yerine, yolun keyfini çıkarmak isteyenler için sürüş seyahatleri biçilmiş kaftan. Görünüşe bakılırsa bu yaz, yeni seyahat kahramanımız olan otomobiller aynı zamanda mutluluk alanlarımız da olacak. Bu seyahatlerde yolda geçirdiğiniz her an kıymetli, ansızın yoldan saptığınızda bambaşka bir doğayı keşfetmeniz içten bile değil. Farklı deneyimler yaşamanıza imkan tanıyacak olan bu seyahat türü ile zamanı da durdurabilirsiniz. Anı yakaladığınız her zaman dilimi, yolcuğunuzun en kıymetli parçasına dönüşecek.

 

Karavan Seyahatleri

Karavan Seyahatleri

Yeni normalin öncesinde, pek çok doğasever tarafından tercih edilen karavan yolculuğu popülaritesini koruyor. Ev konforunda seyahati sevenlerin sıklıkla tercih ettiği karavanlar, ülkemizde oldukça geniş bir rotaya sahip. Karavan parklarında konaklamak yerine daha izole bir tatil isterseniz, doğa sizi çağırıyor. İstediğiniz her yeri konforlu bir tatil beldesine dönüştürme kapasitesine sahip olan lüks karavanlar ile seyahat, düşündüğünüzden daha fazlasını sunuyor.

 

Hareket Bazlı Hibrit Seyahatler

Hareket Bazlı Hibrit Seyahatler

Hem sürdürülebilir bir yaşama duyulan saygı hem de hareketliliğin insan yaşantısına olumlu etkileri sonucunda dünya çapında hareket bazlı seyahatler trend haline geldi. Çevre dostu seyahat alternatifi olan yelkenli, bisiklet ve yürüyüş seyahatleri aynı zamanda maceraya bir çağrı olarak yorumlanıyor. Orta Avrupa'dan Akdeniz'e uzanan bir rota üzerinde bisiklet sürüşünden raftinge kadar birçok hareketli sporu barındıran, ekolojik barınma ve konaklama detaylı hibrit seyahatleri tercih edenlerin sayısı giderek artıyor.

 

Dijital Detoks Amaçlı Seyahatler

Dijital Detoks Amaçlı Seyahatler

Dijital göçebeliği ütopya olarak gören pek çok sektör, evden çalışma düzenine geçti. Bu geçiş, evde maruz kalınan dijital bilgi ve uyaran bombardımanının da artmasına neden oldu. Erişilebilir olmak yerine özüne dönmek isteyenlerin tercih ettiği dijital detoks seyahatlerinde amaç, zihinsel ve bedensel olarak bütünlüğü yakalamak. Üzerinizdeki dijital yükten arınmak için az sayıda eşya ile minimal bir yolculuğa hazırlanmanız gerekiyor. Hiç bilinmeyen bir yerde, gizli saklı kalmış konaklama merkezlerinde basit ve huzurlu bir konaklamaya hazır mısınız?

 

Doğayı Koruma Amaçlı Sürdürülebilir Seyahatler

Doğayı Koruma Amaçlı Sürdürülebilir Seyahatler

Hayatın her alanında olduğu gibi, seyahat ederken de doğaya minimum zararı vermeyi hedeflemenin zamanı geldi. Seyahat iştiraklerinin aldıkları önlemler ve sürdürülebilir yaşama katkıları her geçen gün artıyor. Sürdürülebilir seyahat, ekolojik seyahat ve sosyal sorumluluk seyahatlerini de kapsıyor. Yaz aylarınızı ekolojik tarım çiftliklerinde gönüllü olarak çalışarak geçirebileceğiniz gibi, dünyanın bir ucundaki sosyal sorumluluk projelerine dahil olarak da geçirebilirsiniz.

 

Sağlıklı Yaşam Seyahatleri

Sağlıklı Yaşam Seyahatleri

Beden, zihin ve ruh sağlığı dengesine önem verenler için sağlıklı yaşam seyahatleri giderek önem kazanıyor. Doğu'dan yükselen binlerce yıllık kadim bilgelik ile Batı tıbbının modern gelişmelerini harmanlayan bu seyahat seçeneği, yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyor. Aroma terapi uygulamaları, güzellik ve bakım kürleri ile yoga gibi egzersizlerle hazırlanan bu seyahatler, zinde ve iyi hissetmek için birçok arınma seçeneği barındırıyor.

 

Yeni Klasik: Güvenli Otel Seyahatleri

Yaz aylarını iple çekenlerin en büyük arzuları arasında konforlu ve güvenli bir tatil beklentisi yer alıyor. Bütün bir yılın yorgunluğunu otel konforunda atmak isteyenler için birbirinden güzel seçenekler mevcut. Yeşil ve maviyi buluşturan konsepti ile Elite World Marmaris Hotel sizleri bekliyor! Elite World Marmaris Hotel, Marmaris'in ruhunuzu tazeleyen doğasına eşlik eden konuk dostu konsepti ile konforlu ve güvenli bir tatil vadediyor. Güvenli turizm sertifikasına sahip otelde, sağlıklı ve güvenli bir tatil geçirerek kendinizi Marmaris'in serin sularına gönül rahatlığı ile bırakabilirsiniz.

Bilgi almak için tıklayın: Elite World Marmaris Hotel

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Harika Bir Denize ve Doğaya Sahip 7 Yunan Adası

Bodrum'un Güzel Komşusu Kos Adası'nda Mutlaka Yapmanız 8 Şey

İstanbul ve Çevresinde Denize Girilebilecek 8 Plaj

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 12 Tatil Yeri