BLOG

BLOG

TÜRKİYE'NİN EN İYİ 9 DALIŞ NOKTASI


Deniz turizmi alanında önemli bir yol kateden Türkiye, özellikle 2000’li yılların başlarından itibaren dünyanın parlayan yıldızı haline geldi. Türkiye, dört mevsim su altı dalışına elverişli ılıman iklimi ve kirlenmemiş doğasıyla uluslararası su altı dalış turizminde avantajlı bir konuma sahip. Özellikle Kaş, Bodrum, Saros, Ayvalık ve Marmaris en çok rağbet gören destinasyonlar arasında ön plana çıkıyor. Türkiye’nin su altı arkeolojik kalıntıları, batıkları ve su altı faunasıyla dikkat çeken birbirinden güzel 9 dalış noktasını sizler için derledik.

 

1. Afkule, Fethiye, Muğla

Afkule

Adını Afkule Manastırı’ndan alan bu dalış merkezi, profesyonel dalış yapanlar için uygun bir nokta. Derin girişli mağaralarla başlayan dalışlar, oldukça ilginç bir su altı deneyimi sunuyor. Mağaranın bittiği noktadan duvarı takip ederek deniz gülleriyle çevrilmiş Türk hamamına ulaşabilirsiniz. Maksimum derinliğin 10 metre olduğu Türk hamamında, su altı çekiminin keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

 

2. Akvaryum Koyu, Fethiye, Muğla

İster amatör ister profesyonel dalış yapın, Akvaryum Koyu tüple ya da şnorkel ile dalış yapacak her kitle için uygun bir nokta. Aynı zamanda dünya genelinde gece dalışlarının yapılabildiği sayılı bölgelerden. Canlı çeşitliliği ve eşsiz güzelliğiyle su altı fotoğrafçıları için vazgeçilmez bir bölge olan Akvaryum Koyu'nda; deniz atı, turuncu sünger, kum balığı ve orfozları seyretmeye doyamayacaksınız!

 

3. Bebek ve Minnoş Kayalıkları, Saros, Çanakkale

Bebek ve Minnoş Kayalıkları

Ege Denizi’nin en temiz noktalarından biri olarak bilinen Saros Körfezi, 200’den fazla deniz canlısı türüne ev sahipliği yapıyor. Kayalıklar, deniz seviyesinin 15 metre yüksekliğinde bulunduğundan dalış noktası balkon balkon inilen bir derinliğe sahip. Kaplumbağalar, yunus balıkları ve kırmızı deniz yıldızlarının eşlik edeceği dalış boyunca Türkiye’nin belki de en renkli mercanlarını göreceksiniz.

 

4. Büyük Resif, Bodrum, Muğla

Türkiye’nin sembolik dalış noktalarından olan Büyük Resif, amatör veya profesyonel fark etmeksizin her seviyeden dalgıca hitap ediyor. Bölgeye Bodrum Marina’dan yaklaşık 15 dakikalık bir yolcuğun ardından ulaşılıyor. Resiflerin üst kısmı yaklaşık 5 metre derinlikten başlayarak 32 metre derinliğe kadar ulaşıyor. Canlı popülasyonu bakımından oldukça zengin olan Büyük Resif, dalgıçlara görsel şölen sunuyor.

 

5. Deli Mehmet, Ayvalık, Balıkesir

Deli Mehmet

Ayvalık’ın en popüler dalış noktalarından biri olan Deli Mehmet bölgesinde iki tane su altı adası bulunuyor. Su altı adalarının renkli yapısı, mercan kayalıkları Deli Mehmet'i dalgıçlar için vazgeçilmez kılıyor. Hem deniz altının muhteşem manzarasının keyfini çıkarmak hem de fotoğraf çekimi yapmak istiyorsanız bu bölge sizin için en iyi seçeneklerden biri!

 

6. İlyosta, Ayvalık, Balıkesir

İlyosta

Su altı fotoğrafçılığının cenneti olarak bilinen Ayvalık, dalış noktaları açısından oldukça zengindir. Derin mavinin doğal güzellikleri arasında vakit geçirmek isteyen dalgıçlar, yılın her mevsimi İlyosta’yı ziyaret ediyor. Dalış sırasında görebileceğiniz deniz tavşanları ve renkli canlı türleri sanatçılar için ilham kaynağı oluyor!

 

7. Orak Adası, Bodrum, Muğla

Orak Adası

Dünyanın sayılı su altı müzelerinden birine ev sahipliği yapan Bodrum’da birçok su altı dalış noktası bulunuyor. Hiç kuşkusuz bu noktalar arasında Orak Adası, ayrıcalıklı bir yere sahip. Bodrum’un doğusunda yer alan ada, şehir merkezine yaklaşık 1,5 saatlik uzaklıkta. Bu bölge farklı derinliklere dalma imkanı sunan duvarları, mağaraları, her renkten süngerleri ve sayısız balık türüyle unutamayacağınız bir dalış deneyimi sunuyor.

 

8. Uçan Balık, Kaş, Antalya

 Uçan Balık

Nesli tükenmekte olan iri orfozlara, uçak batığına ve çeşitli balık sürülerine ev sahipliği yapan bölge, eşsiz bir su altı deneyimi sunuyor. 75 metre derinliğe sahip dalış noktası, 30 metrenin üzerinde görüş mesafesine sahip. Güçlü bir deniz akıntısı bulunduğundan genellikle profesyonel dalgıçlar tarafından tercih ediliyor.

 

9. Sarı Mehmet Burnu, Marmaris, Muğla

Sarı Mehmet Burnu

Marmaris’in berrak ve sakin suları her zaman keyifli ve eğlenceli bir dalış deneyimi sunuyor. Sarı Mehmet Burnu, hem yeni başlayan amatörler hem de profesyonel dalgıçlar için ideal bir dalış noktası. Bölge 5 ile 25 metre arasında değişen derinliğe sahip. Dalış merkezindeki Katedral Mağarası olarak adlandırılan kovuk, su altı fotoğrafçılarının ilgisini çeken muhteşem bir noktadır.

Elite World Marmaris

Türkiye’nin en iyi serbest dalış merkezlerinden biri olan Marmaris’te gidebileceğiniz tam 52 adet dalış noktası bulunuyor. Bu durum ise Marmaris’i dalış turizminde cazibe merkezi haline getiriyor. Kusursuz bir tatil geçirmeniz için tüm detayları düşünen Elite World Marmaris’in ayrıcalıklı dünyasını buradan keşfedebilirsiniz. Elite World Marmaris ailesi olarak sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: