BLOG

BLOG

TARİHİ GEZİLERE BAYILANLARIN MUTLAKA GÖRMESİ GEREKEN 9 ÜLKE


Gezmek, her insanın büyük keyif aldığı aktiviteler arasındadır. Ancak bu konuda insanlar, gezmekten hoşlandığı yerler bakımından farklılaşabilir. Çünkü bazı insanlar deniz, kum, güneşe doyabileceği yerleri gezmekten hoşlanırken; bazıları da tarihi bir yolculuğa çıkabileceği yerlerden hoşlanır. Tarihi gezilere bayılan insanlar; böyle yerleri görmekten, havasını koklamaktan ve enerjisini hissetmekten büyük keyif duyarlar.

Eğer siz de bu cümlelerle, sizi anlattığımızı düşünüyorsanız; bu listemiz tam size göre! İşte tarihi gezilere bayılanların mutlaka görmesi gereken 9 ülke…

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Ülkemizdeki Tarihi Ve Doğal Kültür Varlıkları

1. İtalya

Pompei

Tarih denince, birçok insanın aklına ilk gelen ülke İtalya'dır. Çünkü İtalya, çok eski dönemlerden itibaren; tarihi yer ve mekanlara verdiği değerle; onların zarar görmeden bugünlere kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bu yüzden, tarihte Roma İmparatorluğu gibi büyük ve birçok önemli imparatorluğa ev sahipliği yapan bu büyüleyici ülkede, görülmesi gereken çok ama çok önemli yerler vardır. İtalya'daki tarihi yerler denilince, ilk akla gelen şehir Roma olsa da, bu yerler elbette ki bir şehirle sınırlı değildir.

İtalya'ya yolunuz düştüğünde, tarihi hissetmeye ilk olarak Roma'yı gezerek başlayabilirsiniz. Roma'da gezeceğiniz her sokak, her köşe başı, sizi başka bir tarihi dokuyla buluşturacak. Ayrıca, tarihi şehir merkeziyle UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan Napoli; antik kent kalıntılarıyla ünlü olan Pompei; etrafı surlarla çevrili bir Ortaçağ kenti olan San Gimignano; bir açık hava heykel müzesini andıran Floransa; tarih ve romantizm kokan Venedik; yapımı 500 yıl süren katedraliyle ünlü Milano... Ve daha sayamayacağımız pek çok şehir; ayaklı bir tarih niteliğinde.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Pisa Kulesi Hakkında İlginç Bilgiler

2. Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti denince gözünüzde pek bir şey canlanmaz belki ama Prag dersek, bu büyüleyici ülkenin tarihi dokusunu hemen hayal edebilirsiniz. Prag, Çek Cumhuriyeti'nin hem başkenti hem de en büyük şehridir. Ortaçağ'dan kalma binalarıyla UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır. Bu yüzden, şehirde gezerken, gerçekten kendinizi Ortaçağ'da gibi hissedeceksiniz. Ayrıca Prag'da, eski çağlardan bugüne ulaşmış Charles Köprüsü, Astronomik Saat, Eski Kent Köprü Kulesi (Stare Mesto) ve St. Nicholas Kilisesi gibi gezilebilecek pek çok tarihi yer bulunuyor.

Savaşlardan hiç etkilenmeden bugüne kadar ulaşan masalsı kasaba Cesky Krumlov; önemli ve tarihi kaleleriyle ünlü kozmopolit şehir Brno, Atatürk gibi birçok önemli ismi ağırlayan tarihi binaları ve kaplıcalarıyla ünlü Karlovy Vary; Çek Cumhuriyeti'nin mutlaka gezilmesi gereken diğer tarihi yerlerindendir.

 

3. Fransa

Eyfel Kulesi

Fransa da, tarihi güzellikleriyle ünlü ülkelerden birisi. Aşıklar şehri Paris'te bulunan Eyfel Kulesi, yine aynı şehirde bulunan ve Fransız gotik mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Notre Dame Katedrali, Mona Lisa'yı içinde bulunduran Louvre Müzesi, Versay'da bulunan ve eskiden Fransız kral/kraliçelerinin yaşadığı Versay Sarayı, tarihiyle ilgi odağı olan Marseille; bu muhteşem güzellikteki ülkede gezebileceğiniz tarihi yerlerden bazıları.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Fransa Gezilecek Yerler

4. Türkiye

Efes Antik Kenti

Tarihi güzellik deriz de, listemizde Türkiye'ye yer vermez miyiz? Elbette böyle bir şey mümkün değil. Çünkü güzel ülkemiz de, sahip olduğu tarihi güzelliklerle, tüm dünyanın ilgisini çeken yerlerden birisi. İçindeki birçok tarihi yapıyla İstanbul, Hierapolis Antik Kenti ile birlikte UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan Pamukkale, 1229 tarihli Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'na ev sahipliği yapan Sivas, Hitit Devleti'nin başkenti olarak bilinen Hattuşaş (Çorum), birçok eski uygarlığa ev sahipliği yapan Fethiye, Efes Antik Kenti, Sümela Manastırı (Trabzon), dünyanın ilk horoskopu ve ateş sunakları bulunan Nemrut Dağı; cennet ülkemizde mutlaka görülmesi gereken tarihi yerlerden bazıları…

 

5. Avusturya

Avusturya, kültür kokan şehirlere, sanat galerilerine ve nefes kesen mimariye sahip muhteşem ülkelerden biri. Bu cennet ülkeyi gezmeye, başkenti olan Viyana'dan başlayabilirsiniz. Viyana'da dolaşırken görkemli imparatorluk sarayları, müzeleri, etkileyici mimarisi; sizi tarihi bir yolculuğa çıkaracak. Ayrıca Mozart'ın evinin bulunduğu ve olağanüstü müzeleriyle dikkat çeken Salzburg; Ortaçağ'dan kalma aynı isimli kalesiyle Hochosterwitz; tarihi merkeziyle UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunan Krems an der Donau, Avusturya'dayken mutlaka görmeniz gereken tarihi yerlerden.

 

6. Almanya

Halen birçok Türk'e ev sahipliği yapan güzel ülke Almanya, tarihi dokusuyla sizi büyüleyecek ülkelerden birisi. Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Brandenburg Kapısı; Köln'de bulunan katedraller ve birçok tarihi mekan; bir masal diyarını andıran Neuschwabstein Şatosu, büyüleyici güzellikteki Heidelberg Şatosu; Dresden'de bulunan ve göz kamaştıran Barok yapıları ve tabii ki Berlin Duvarı; Almanya'ya gider gitmez görmeniz gereken tarihi yerlerden bazıları.

 

7. İspanya

Cordoba

İspanya tarihi ve kültürü sevenler için, adeta bir yeryüzü cennetidir. Çünkü Barcelona, Madrid, Sevilla ve Granada gibi pek çok harika şehriyle, size tarihi bir yolculuk vaat eder. Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin uzun yıllar birlikte yaşadığı ve bu yüzden üç kültürün şehri olarak anılan Toledo; Ortaçağ’dan kalma yapılarıyla Cordoba; Kraliyet Sarayı ve Hükümdar Konutu'yla ünlü Madrid ve tabii ki müzeleriyle ve masalları andıran yapılarıyla Barcelona; İspanya'dayken mutlaka görmeniz gereken tarihi yerlerden.

 

8. Mısır

Antik Mısır, Eski Taş Çağı'na kadar dayanan tarihiyle, dünya üzerinde en fazla tarihi eser bırakan uygarlıklardan birisidir. Dolayısıyla tarihi gezilerden hoşlanan insanlar için bugün de, Mısır; birçok gezilesi yer vaat eder. Mısır'ın başkenti olan Kahire'de bulunan Ulusal Müze; Giza Piramitleri, tarihi açıdan çok zengin olan Eski Kahire Bölgesi, İskenderiye Kütüphanesi'ne de ev sahipliği yapan tarihi şehir İskenderiye; Asvan ve Luksor; Mısır'da mutlaka görülmesi gereken tarihi yerlerden.

 

9. Peru

Peru, fakir bir ülke olmasına rağmen, inanılmaz tarihi eserlere sahip yapısıyla, tarihi gezilere bayılanların uğrak noktasıdır. Arequipa olarak bilinen Beyaz Şehir; başkent Lima'da bulunan ve birçok medeniyetin eserlerinin sergilendiği müzeler; Saint Francis Katedrali; Lima Katedrali; İnka medeniyetinin inşa ettiği evlerden oluşan Machu Picchu; Peru'da mutlaka görmeniz gereken tarihi yerlerden bazıları.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: