BLOG

BLOG

BİLMEYENLER VE YENİ KEŞFEDECEKLER İÇİN KUZGUNCUK REHBERİ


kuzguncuk

İstanbul'un her semti ayrı bir güzelliğe, ayrı bir havaya sahiptir. İşte nevi şahsına münhasır ve apayrı bir atmosfere sahip olan o semtlerden bir tanesi de Kuzguncuk'tur. Bu masalsı yer, İstanbul'un hızlı akışında değildir. Güler yüzlü bir esnafa, birbirinden güzel evlere, güzel komşuluklara, keyifli kafelere sahip olan semtte keşfedilecek onlarca şey bulunmaktadır. Eğer siz de “Kuzguncuk’ta ne yenir, Kuzguncuk’ta nereler gezilir ve Kuzguncuk’a nasıl gidilir?” gibi soruların cevabını merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin. Keyifli okumalar!

 

Kuzguncuk’ta ne yapılır ve nereler gezilir?

Kuzguncukta ne yapılır

Huzurlu sokaklara ve tarihî evlere sahip olan bu semtte yapılacak birbirinden güzel aktiviteler bulunmaktadır. İşte Kuzguncuk’ta keşfedebileceğiniz yerler…

Kuzguncuk sokakları: Öncelikli olarak Kuzguncuk’un her sokağının ve her evinin ayrı güzelliğe sahip olduğunu söyleyelim. Bu yüzden, semtin ana kısmı 1- 2 saat içerisinde keyifli bir şekilde gezilebilir.

Kuzguncuk kafeleri: Bu huzurlu semtte gezerken küçük molalar vererek butik tarzda hizmet veren ve kendine özel lezzetleri bulunan kafelerde keyifli yemekler yiyebilir, kahve veya çay içilebilirsiniz.

Kuzguncuk Fethi Ahmet Paşa Yalısı: II. Mahmut'un kızı Atiye Sultan'ın kocası olan ve büyükelçi olarak görev yapan Fethi Ahmet Paşa'nın yalısı, mutlaka görülmesi gerekenler arasındadır.

Kuzguncuk’ta bulunan sinagoglar: Kuzguncuk semtinde 17. yy'dan itibaren Yahudiler yaşamaya başlamıştır. 20. yy'da 800 aile bu bölgede ikamet etmiştir. Beth Yaakov Sinagogu ve Beth Nissim Sinagogu, görülmesi gereken sinagoglar arasındadır.

Kuzguncuk’ta bulunan kiliseler: Bölgede iki adet kilise bulunmaktadır. Boğos Ağa Şalcıyan tarafından 1861 yılında yaptırılan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi ve 1892 yılında Mimar Nikola tarafından yapılan Hagios Panteleimon Kilisesi, görülmesi gerekenler arasındadır.

Üryanizade Camii: Zarif bir minareye sahip olan Üryanizade Camii, II. Abdülhamit zamanında Üryanizade Ahmet Esad Efendi tarafından yaptırılmıştır.

Ekmek Teknesi: Ekmek Teknesi dizisinden aşina olduğumuz fırın, İcadiye Caddesi üzerinde bulunmaktadır.

Cemil Molla Köşkü: Cemil Molla tarafından yaptırılan köşk; ilk fotoğraf stüdyosu, ilk kalorifer ve ilk telefon tesisatının kullanıldığı köşktür. Ayrıca, Yıldız Sarayı'ndan sonra jeneratörlerle aydınlatılan ilk köşktür. Köşk bu yüzden görülmeye değerdir.

Marco Paşa: 1821- 1888 yıllarında yaşayan ve Abdülaziz'in doktoru olan Marko Apostolidis Paşa'nın mezarı burada bulunmaktadır. Marko Paşa, Kızılay'ın ilk kurucularındandır.

 

Kuzguncuk’a nasıl gidilir?

Kuzguncuk’a nasıl gidilir?

Kuzguncuk'tan birçok otobüs geçmektedir. Bunlar arasında; 15T, 15B, 15P, 15C, 15S, 15, 15Y, 15B, 15C, 15S otobüsleri bulunmaktadır. Ayrıca Kuzguncuk'a, Üsküdar'a ulaşım sağladıktan sonra bu sahil hattını yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

 

Kuzguncuk’ta ne yenir?

Kuzguncuk'ta birbirinden güzel mekânlar bulunmaktadır. Kuzguncuk'un huzurlu sokaklarında gezerken bu mekânlara rastlamanız mümkündür. Birçok kafenin kendine özel lezzetleri bulunmaktadır. Bazı mekânlar sırf çayı, kahvesi veya hamburgeri için tercih edilebilir. Kuzguncuk’ta aynı zamanda lezzetli kahvaltılar da bulmak mümkündür. Buradaki mekânlar tam anlamıyla butik ve samimi bir hizmet vermektedir. Kuzguncuk'un sevilen mekânları arasında ise Betty Blue, İsmet Baba, Kuzguncuk Balıkçısı, Sitare, Pita Kuzguncuk, Kafe La Mekân, Metet Közde Döner, Kosinitza gibi mekânlar bulunmaktadır.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler için Seyahat Rehberi

Anadolu Yakası Gezi Rehberi

Beyoğlu'nda Güzel Kahve İçebileceğiniz Mekânlar Rehberi

İstanbul'un Işıltılı Semti Bağdat Caddesi İçin Alışveriş Ve Yeme İçme Rehberi