BLOG

BLOG

İSTANBUL ADALAR'DA MUTLAKA YAPMANIZ GEREKEN 6 AKTİVİTE


Adalar

İstanbul'un benzersiz güzelliklerinden biri de hiç şüphesiz muhteşem konumu ve doğasıyla dikkat çeken Adalar! Üstelik şehre yakınlığı sebebiyle özellikle bahar ve yaz aylarında İstanbullular tarafından sıkça ziyaret edilen Prens Adaları'nda gezilecek pek çok güzellik ve yapılacak pek çok aktivite var. Kış aylarını ufaktan geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, eminiz birçok kişi Adalar ziyareti için güneşli bir günü bekliyor! Ama yine de biz şimdiden Adalar geziniz için mutlaka yapmanız gereken aktiviteleri listeleyelim dedik. İşte İstanbul Adalar'da mutlaka yapabileceğiniz 6 keyifli aktivite…

 

1. Güzel bir ada kahvaltısı yapın

Prens Adaları'ndan hangisine giderseniz gidin, ilk yapmanız gereken şey güzel bir ada kahvaltısı yapmaktır. Sahildeki çay bahçelerinde simidinizi, poğaçanızı sıcacık çayla yiyebilir; kendinizi ada gezisine hazırlayabilirsiniz. Kahvaltınızı bulunduğunuz adanın tarihî pastanelerinde; sevimli kahvaltı mekânlarında da yapabilirsiniz.

 

2. Bisikletle adanın çevresinde turlayın

Prens Adaları'nın en büyüğü olan Büyükada, çevresi bisikletle rahatlıkla turlayabileceğiniz büyüklüktedir. Dolayısıyla hangi adayı geziyorsanız gezin; ada turunuzu bisiklet sürerek yapabilir, gününüzü eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bisiklet turu sayesinde adanın benzersiz manzaralarına tanıklık edecek ve aynı zamanda gününüze hareket katmış olacaksınız.

 

3. Piknik yapın veya yüzün

Adalar'da yapılacak keyifli aktivitelerden biri de pikniktir. Çünkü Adalar'ın her birinde zengin doğaya sahip piknik yerleri bulunur. Bu piknik yerlerinden birini tercih ederek sevdiklerinizle birlikte yanınızda getirdiğiniz lezzetli yiyecekleri yiyebilir; çocukluğunuzun en keyifli aktivitesi olan pikniğin keyfini yeniden tadabilirsiniz.

 

4. Tarihî yerleri ve köşkleri gezin

Prens Adaları, en çok muhteşem güzellikteki köşkleri ile ünlüdür. Alışık olduğumuz yüksek binalarla dolu İstanbul manzarasının yerini, burada tarihî ve rengârenk köşkler alır. Bunun yanı sıra Adalar'ın büyük kısmında Rum okulları vb. tarihî yerler de bulunmaktadır. Siz de Adalar geziniz sırasında köşkleri takip ederek yürüyüş yapabilir ve gezintiye açık köşkleri ziyaret edebilirsiniz.

 

5. Birbirinden güzel ada sokaklarında yürüyüş yapın

Adalar sokakları dendiğinde eminiz hepinizin aklına rengârenk çiçekler ve ağaçlarla dolu, dört bir yanı tarihî köşklerle kuşatılmış sokaklar gelir. Çünkü Prens Adaları'nın her biri tam da bu türden sokaklara sahiptir. Bu nedenle siz de Adalar geziniz sırasında, Ada sokaklarında keyifli bir yürüyüşe çıkarak benzersiz güzellikteki sokaklarını keşfedebilirsiniz.

 

6. Balık yemeden dönmeyin

Adalar'da mutlaka yapılması gereken bir diğer aktivite de balık yemektir. Prens Adaları, sahil kesimlerinde birbirinden keyifli balık restoranlarına sahiptir. Siz de bunlardan birinde denize karşı oturup balığınızı yiyebilir, İstanbul manzarasının tadını bir de buradan bakarak çıkarabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: