BLOG

BLOG

HOLİSTİK MASAJ NEDİR? HOLİSTİK MASAJ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER


Bugün içinde bulunduğumuz dünyada pek çok sağlık probleminin ortak nedeni stres olarak görülmektedir. Üstelik insanı kısa sürede ele geçiren ve genelde çevremiz tarafından üzerimize yüklenen stresle başa etmek de oldukça zordur. Neyse ki stresin bedenimizde yarattığı olumsuzluklardan kurtulmak ve etkilerini hafifletmek için başvurabileceğimiz çeşitli yöntemler vardır. İşte bunlardan biri, masaj olarak karşımıza çıkar. Masaj; Çin, Mısır, Yunan, Hint, Japon ve Eski Roma kültürleri olmak üzere birçok farklı gelenekte yüzyıllardır uygulanmaktadır. Biz bu yazımızda holistik masaj konusunu ele alacağız. Holistik masaj nedir; dilerseniz hep birlikte bir bakalım...

 

Holistik masaj nedir?

holistik masaj nedir

Holistik, bütünsel; tamamlayıcı anlamına gelen bir kelimedir. Holistik masaj ise hastalık, stres gibi durumların sadece fiziksel sağlığımızı değil aynı zamanda zihinsel sağlığımızı da etkilediğini kabul ederek; tüm bedenin bir bütün olarak iyileşmesini, dengelenmesini amaçlar. Birçok masaj tekniğinin aksine holistik masajlar, kişinin duygularını ve ruhsal durumunu da önemser; buralarda da bir iyileşme sağlamaya çalışır. Bedeni aracı olarak kullanır ve kişinin duygu, his, içsellik ve ruhsal sağlığına yöneliktir. 

Çeşitli holistik masaj teknikleri Mısır, Çin ve Hindistan gibi ülkelerde binlerce yıldır kullanılmaktadır. Eski bir Hint şifa sistemi olan Ayurveda veya Uzakdoğu kökenli masaj teknikleri holistik masajlara örnek olarak gösterilebilir.

Holistik masajlar, daha iyi bir kan dolaşımı, daha az fiziksel gerginlik ve tüm vücudu oksijenlendirmeyi sağlar. Tüm bu fiziksel faydaların yanı sıra zihinsel olarak da kişiyi rahatlatır. 

holistik masaj

Duygu ve düşüncelerimizin iyi ve kötü "hatıralar" olarak beynimize kaydolduğunu biliyoruz. İşte bu duygu ve düşünceler, birçok şifa sistemine göre bedenimize de kaydolmaktadır. Yani tıpkı hayatın içinde basit bir görüntünün bize acı bir hatıramızı hatırlatıp acı vermesi gibi; bedenimize kaydolan olumsuz duygular da bilinçaltımız tarafından bir çağrı yapıldığında; bu çağrıya ağrı şeklinde bir tepkime yapabilir. Holistik masaj teknikleri ile fiziksel iyiliğin yanı sıra zihinsel bir temizlik de yapılmaya çalışılır ve aynı zamanda zihinsel olarak da kendisini iyi hissetmesi hedeflenir. 

 

Holistik masaj hakkında bilmeniz gerekenler

Holistik masajın ne anlama geldiğini kısaca açıkladıktan sonra bu masaj tekniğiyle ilgili diğer bilmeniz gerekenlere geçelim. İşte holistik masajlar hakkında bazı bilgiler:

  • Holistik masajlar, kişiye özel olarak uygulanan terapi yöntemleridir. 
  • Holistik masajlar; hamileler ve bebekler dışında herkese uygulanabilir.
  • Holistik masajlar tüm bedene uygulanır ve kasları rahatlatır, duyguları sakinleştirir; kan dolaşımını geliştirir.
  • Holistik masajlar beden, zihin ve ruhun bütünlüğüne hitap etmektedir.
  • Bu türden masaj teknikleri ile vücudun doğal ağrı kesicisi olan endorfin hormonunun salınımı teşvik edilir; bu yönüyle ağrıları gidermede etkilidir. 

 

Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort'de beden ve ruhunuzu şifayla buluşturacak holistik ritüelleri keşfedin!

elite world sapanca fit life SPA

Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort'de; vücudunuzu iyileştirecek, dengeleyecek ve uyandıracak birçok doğal yöntemi içeren holistik ritüeller sizleri bekliyor. Ses, esneme ve sessizlik gibi otantik uzak doğu ritüelleri hem bedeninizi hem ruhunuzu şifayla buluşturuyor!

Detaylı bilgi sahibi olmak için sitemizi ziyaret edin: Elite World Grand Sapanca Hotel Holistik Ritüeller

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: