BLOG

BLOG

HARİKA HİSSETMEK İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ SAĞLIKLI YAŞAM AKTİVİTELERİ


Harika Hissetmek İçin Yapabileceğiniz Sağlıklı Yaşam Aktiviteleri

Hayatın koşturmacası içinde hepimizin eskisi kadar iyi hissetmediği dönemler olabilir. Bu durumdan çıkmanız, daha iyi, hatta harika hissetmeniz böyle dönemlerde çok zor görünecektir. Ama zihinsel ve fiziksel aktiviteler ile günlük hayatın kaçınılmaz stresini azaltmak ve zihninizdeki yükü hafifletmek mümkün. Siz de hayatınıza ekleyeceğiniz yepyeni aktiviteler ile sağlıklı yaşama bir adım daha yaklaşabilir, daha mutlu ve zinde hissedebilirsiniz. Gelin, harika hissetmenize yardımcı olacak birkaç yöntemi derlediğimiz yazımıza göz atalım.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Sabah İlk Olarak Ne Yenmeli?

Her Şey Zihinsel Yolculukla Başlar

Her Şey Zihinsel Yolculukla Başlar

Sağlıklı bir yaşama adım atmaya karar verdiyseniz, ilk olarak zihinsel bir yolculuğa çıkmaya hazır olmanız gerek. Çünkü fiziksel aktiviteniz kadar zihinsel aktiviteniz de harika hissetmenizi sağlamak için dikkat etmeniz gerekenlerden. Öncelikle yaşamınızdaki fazlalıkları teker teker tespit edip, onlardan kurtulmalısınız. Odaklanmanızı engelleyen, aklınızın bir köşesinde durarak sürekli rahatsızlık veren durum, ilişki ve hatta eşyadan uzaklaşarak, kendinize ve işinize odaklanmanın yollarını bulabilirsiniz. İlk adım olarak eşya detoksu, sosyal medya detoksu ve hatta arkadaş detoksu gibi yöntemleri deneyin. Bu sayede sizi meşgul ettiğini fark etmediğiniz pek çok unsurdan kurtularak harika hissetmek için ilk adımınızı başarıyla atmış olacaksınız.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Detoks Nedir?

Doğada Daha Fazla Zaman Geçirin

Doğada Daha Fazla Zaman Geçirin

Genelde farkında olunmasa da, doğadan uzun süre uzak kalınca kendinizi daha yorgun ve depresif hissetmeniz normal. Bu uzaklığı kısa bir süre için bile olsa ortadan kaldırmak, size hem fizyolojik hem de psikolojik olarak oldukça iyi gelecektir. Bunun için doğa yürüyüşlerine çıkabilir ya da doğadaki aktivitelere katılabilirsiniz. Trekking, açık havada bisiklet keyfi ve ATV ile doğa safarisi gibi etkinliklerden dilediğinizi yaparak daha iyi hissetmeniz mümkün. Gerçekleştirilen fiziksel aktivitelerin eşlik ettiği doğayla bütünleşme seansları da ruhunuza iyi gelecek.

 

Vücudunuzla Barışarak Sağlıklı Adımlar Atın

Vücudunuzla Barışarak Sağlıklı Adımlar Atın

Vücudunuzla barışık olmanız harika hissetmeniz için mutlaka yapmanız gerekenlerden biri. Aynaya her baktığınızda mutlu olmak için öncelikle kendinizle barışık olmanız gerektiğini unutmayın. Vücudunuza özen gösterin, onun iyiliği ve bakımı için harcadığınız paranın sağlığınız için bir yatırım olduğunu unutmayın. Vücudunuzun dış etkenlere en açık yerlerini, mesela cildinizi ve saçlarınızı sık sık bakım yaparak yenileyin. Düzenli bakım ile sporu birleştirdiğinizde, yaşlılığın zararlı etkilerinden uzak, tatmin edici bir yaşam sürebilirsiniz.

 

Yaşam Tarzınızı İyileştirmede Yoga ve Wellness Etkilerinden Yararlanın

Yaşam Tarzınızı İyileştirmede Yoga ve Wellness Etkilerinden Yararlanın

Meditasyonun gücünü fiziksel aktivitelerle birleştirerek bir taşla iki kuş vurmanızı sağlayacak olan yoga, düzenli yapıldığında sizin harika hissetmenizi sağlayacak. Meditasyonu alışkanlık haline getirdikten sonra, yanına bir de yoga seansları eklerseniz hem stresten arınabilir hem de vücudunuzu forma sokabilirsiniz. Bunların yanı sıra, wellness felsefesini hayatınıza getirecek aktivitelere de yer açabilirsiniz. Çeşitli doğu ritüellerinden, bedeninizi gevşetecek masajlardan ve kendinize ayıracağınız kaliteli zamanlardan yararlanabilirsiniz. Bu aktiviteleri tek başınıza yapmak istemiyorsanız, çeşitli gruplara katılarak motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Grubunuzla inziva terapileri gerçekleştirebilir, yaşamınızı ve beslenmenizi düzene sokacak programlarla daha iyi hissettiğiniz bir hayat için adım atabilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts Ayrıcalıklarıyla Harika Bir Yaşamın Kapılarını Aralayabilirsiniz

Elite World Hotels Ayrıcalıklarıyla Harika Bir Yaşamın Kapılarını Aralayabilirsiniz

Elite World Hotels & Resorts’da yer alan Fit Life SPA & Health Center’larda; deneyimli eğitmenlerimiz, teknolojik aletlerle donatılmış salonlarımız, dört mevsim hizmet veren kapalı havuzlarımız ve spor sonrasında rahatlayabileceğiniz SPA ve sauna merkezlerimizle harika hissetmek için aradığınız tüm detayları sizlere sunuyoruz.

Elite World Grand Sapanca’da yer alan Fit Life Spa & Wellness’ta ise son teknoloji Technogym ekipmanları ile donatılmış spor merkezi, fitness ihtiyaçlarınıza yönelik grup seansları, birebir ve özel antrenman programlarının yanı sıra Sağlıklı Yaşam Aktiviteleri, Sağlıklı Arınma Ritüeli, Sağlıklı Yaşam Ritüeli ve daha pek çok aktivite programı ile sizlere sağlıklı ve zinde bir yaşamın kapılarını açıyoruz.

Üyelik ve bilgi için 444 0 883 numaralı telefon üzerinden size en yakın Elite World Hotels & Resorts şubesiyle iletişime geçebilir; sağlıklı yolculuğunuz için detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. Elite World Grand Sapanca