BLOG

BLOG

MUTLAKA DENEMENİZ GEREKEN 9 FARKLI KEBAP ÇEŞİDİ


Kebap, sadece Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden değildir; aynı zamanda tüm dünyada da ilgi görmektedir. Ülkemiz kebap çeşitleri bakımından öylesine zengindir ki neredeyse her yöreye ait bir kebap türü olduğunu söyleyebiliriz. Her bir kebap çeşidi yapılışı ve malzemeleri bakımından farklılık gösterebilir. Bu yazımızda hepsi birbirinden lezzetli ve farklı kebap çeşitlerine yer vereceğiz. İşte mutlaka denemeniz gereken 9 farklı kebap çeşidi!

 

1. Kebap Çeşitleri: Oruk Kebabı

Kebap çeşitleri arasında birinci sırayı alan Oruk kebabı, Kilis'e özgü bir kebap türüdür. Görüntüsüyle Adana kebabı andıran bu leziz yemek, yağlı kuzu kıyması ile hazırlanır. Soğan ve baharatlar ile bambaşka bir tat alan kıyma, oruk kebabına muhteşem lezzeti veren en önemli detaydır. O da tıpkı diğer kebap türleri gibi genelde lavaş ve bulgur pilavı ile servis edilir.

 

2. Kebap Çeşitleri: Büryan Kebabı

Büryan kebabı

Kebap çeşitleri arasında ikinci sırayı alan Büryan kebabı, Siirt'e ait bir kebap türüdür. Aynı zamanda Osmanlı saray mutfağı lezzetlerinden biridir. Bu kebap türü, pişmiş etin pide ya da bazlamanın üzerine yerleştirilmesi şeklinde servis edilir. 

 

3. Kebap Çeşitleri: Bohça Kebabı

Bohça kebabı, Manisa'ya ait bir kebaptır. Hazırlaması son derece kolay olan bu kebap, bezelyeli et sotenin kreple bohçalanması ve beşamel sosla süslenmesi şeklinde servis edilir. Bu yönüyle diğer kebap türlerinden de farklılaşmaktadır.

 

4. Kebap Çeşitleri: Çökertme Kebabı

Çökertme kebabı

Çökertme kebabı, Bodrum'a ait bir kebap türüdür. Döner eti ile hazırlanır; servis için tabağın altına çıtır patates dizilir, üzerine et döner ve yoğurt eklenir. Son derece lezzetlidir ve diğer kebap türlerine göre oldukça hafiftir.

 

5. Kebap Çeşitleri: Orman Kebabı

Mutlaka denemeniz gereken bir diğer lezzet olan orman kebabı, Bolu'ya ait bir kebaptır. İsmi kebap olmasına karşın daha çok bir et yemeğine benzemektedir. Kuşbaşı et, kızarmış patates ve su ile hazırlanır. Pilav ve lavaş ile servis edilir.

 

6. Kebap Çeşitleri: Patlıcan Kebabı

Patlıcan kebabı

Patlıcan kebabı, Gaziantep iline özgü bir lezzettir. Patlıcan ve özel olarak hazırlanan kıymadan yapılmış köfte ile hazırlanır. Bu kebap türünde köfte ve patlıcanlar tepsiye dizilmekte, aralarına biber ve domatesler yerleştirilmektedir. Elbette yenirken patlıcanların kabuğunun soyulması gerekir.

 

7. Kebap Çeşitleri: Cağ Kebabı

Cağ kebabı aslen Erzurum'a ait bir lezzettir. Etin dizildiği şişe cağ adı verildiği için bu isimle anılmaktadır. Tüm olarak pişen et, sunum sırasında cağ ismi verilen şişlere dizilir ve bu şekilde servis edilir.

 

8. Kebap Çeşitleri: Adana Kebap

adana kebabı

İçerisinde Adana kebabın yer almadığı bir kebap listesi olamazdı elbette! Kebapların en meşhuru ve en lezzetlisi Adana kebap, kıyma ile hazırlanır. Adana kebap için etin özel yerlerinden elde edilen kıyma şişe sarılır ve odun ateşinde pişirilir. Genelde bulgur pilavı ve közlenmiş sebzelerle servis edilmektedir.

 

9. Kebap Çeşitleri: Beyti Kebabı

Beyti kebabı, Urfa iline aittir. Yörelere ait kebap çeşitleri arasında yer alan bu tür, çıtır yufkaya sarılan köftelerin üzerine yoğurtlu, salçalı sos dökülmesi ile hazırlanır. Oldukça lezzetli olan bu kebap türünün yapımı da son derece kolaydır.

 

Elite World Spanaca'da The Grill Lezzetlerini Kaçırmayın!

Sapanca'da biribirinden leziz kebaplarını mutlaka denemeniz gereken mekanlardan biri de The Grill. Elite World Grand Sapanca bünyesinde yer alan The Grill'in tamamı usta şefler tarafından yapılan ve özenle servis edilen tüm kebap çeşitlerini tadabilirsiniz! Bu benzersiz lezzetleri deneyimlemek için siz de rotanızı The Grill'e çevirebilirsiniz! İletişim için tıklayın: Elite World Grand Sapanca - The Grill

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill'e davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: