BLOG

BLOG

MUCİZEVİ ARINMA YÖNTEMİ TUZLU SU MEDİTASYONU NASIL YAPILIR?


Herkesin günlük hayatın stresinden kurtulup birazcık arınmaya ihtiyacı var. İş, okul, özel hayat derken hem zihnimizi hem bedenimizi ister istemez yıpratıyoruz. Günün belli zamanları, kısa süreli meditasyonlar yaparak günlük hayatın getirdiği stresten uzaklaşabilir ve zihninizi dinlendirebilirsiniz. Birçok tekniği ve çeşidi olan meditasyon, kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Evinizde kolayca yapabileceğiniz meditasyonlar için çok fazla zaman ayırmanıza da gerek yok. Günde 20 dakika ayırarak farklı meditasyon çeşitleriyle bunu başarmak mümkün. Bu meditasyon çeşitleri arasında adından sıkça söz ettiren tuzlu su meditasyonu son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Mucizevi arınma yöntemi tuzlu su meditasyonu nasıl yapılır? Bunu öğrenmeden önce meditasyonun ne olduğunu ve faydalarını anlamamız gerekiyor. Gelin, detaylara birlikte göz atalım.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Tuzlu Suyun Faydaları

Meditasyon Nedir? Faydaları Nelerdir?

Meditasyon Nedir

Meditasyon bilimsel olarak pek çok faydası kanıtlanan, ruhun, zihnin ve bedenin eş zamanlı olarak arındığı bir şifa tekniği olarak biliniyor. Meditasyon, günlük yaşam stresini azalttığı gibi verimlilik ve yaratıcılığı da artıyor. Bazı kulaktan dolma bilgiler doğrultusunda bir inanç sistemi şeklinde yanlış anlaşılan meditasyon, insanın yaşam kalitesini maksimuma çıkarmak için oldukça etkili ve önemli bir yöntem olarak tüm dünyada kullanılıyor.

Yapılan birçok araştırmada, bütün hastalıkların en önemli kaynağı olan strese karşı meditasyonun sağladığı yararlar kanıtlanmış durumda. Meditasyon beyinde oluşan nöro-plastisite değişimini oldukça olumlu yönde etkiliyor. Elbette meditasyon tek başına bir tedavi yöntemi değil ancak iyi bir yardımcı tedavi.

 

Tuzlu Su Meditasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Tuzlu su, içerisinde bulunan mineraller ve pozitif iyonlar sebebiyle stresi azaltmada ve kontrol altına almada oldukça önemli bir rol oynuyor. Yorgun bir günün sonunda eve geldiğinizde ayaklarınızı tuzlu suyun içerisinde dinlendirerek günün stresini azaltabilir ve tüm yorgunluğunuzu giderebilirsiniz. Tuzlu suda bulunan pozitif iyonlar, gün içerisinde birçok sebepten ötürü toplanmış olan negatif iyonları kendisine çekerek bedeninizi ve zihninizi rahatlatıyor. Bu yöntemi uygulayarak gün içerisinde yüklendiğiniz tüm stresten kurtulabilir ve çok rahat bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Günde yapacağınız 15-20 dakikalık tuzlu su meditasyonu ile ertesi güne enerjik bir şekilde başlayabilirsiniz. Peki tuzlu su meditasyonu nasıl yapılır?

 

Tuzlu Su Meditasyonu İçin Gereken Malzemeler

● Ayaklarınızın rahatça girebileceği içi su dolu bir leğen

● Durulama suyu

● Tuz

● Temiz bir havlu

● Sandalye

 

Tuzlu Su Meditasyonu Nasıl Yapılır?

● Önce leğenin içerisine bilek hizasına gelecek şekilde ılık su doldurun.

● Suyun içerisine bir avuç tuz atın ve temiz bir aparatla karıştırın.

● Sessiz sakin bir yere sandalyenizi koyun ve oturun.

● Ayaklarınızı tuzlu suyun içerisine sokun. Bu esnada sakin bir müzik açabilir ya da gözlerinizi kapatarak sakinleşebilirsiniz.

● Ayaklarınızı bu şekilde tuzlu suyun içerisinde 10-15 dakika kadar bekletin.

● Süre sonunda ayaklarınızı leğenden çıkarın.

● Ayaklarınızı temiz bir havlu ile kurulayın.

Bu işlemi her gün uygulamaya özen gösterin. Her gün yaptığınız tuzlu su meditasyonu ile yaşadığınız rahatlamayı fark edeceksiniz.

 

Elite World Grand Sapanca'nın Fit Life Spa & Wellness Hizmeti ile Tanışın

Elite World Sapanca Hotel

Türkiye'nin en büyük otel zincirlerinden biri olan Elite World Hotels & Resorts, Sapanca'da bulunan tesisinde verdiği Fit Life Spa & Wellness hizmeti ile size sağlıklı bir deneyim sunuyor. Elite World Grand Sapanca'yı ziyaret ederek kendinizi doğanın tazeliğine bırakabilir, tüm stresinizden ve yorgunluğunuzdan arınabilirsiniz. Elite World Grand Sapanca, geniş yelpazedeki hizmetleri ile kişilere özel oluşturduğu programları sayesinde size huzur dolu bir deneyim vadediyor. Hem doğanın tadını çıkarmak hem Fit Life Spa & Wellness hizmetiyle bedeninizi ve zihninizi yenilemek için doğru adrestesiniz. Sektöründe öncü ve deneyimli uzmanların hazırladığı programlar, seminerler ve eğitimlerle huzur dolu bir yolculuk sizleri bekliyor. Fit Life Spa & Wellness açık ve kapalı alandaki aktiviteleri ile yıl boyu hizmet veriyor.

Siz de günlük hayatın stresinden kurtularak ruhunuzu tazelemek isterseniz Elite World Grand Sapanca ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: