BLOG

BLOG

KINA GECESİ ORGANİZASYONU YAPMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER


Kına gecesi organizasyonu gelin için büyük önem taşıyan konulardan biridir. Genelde düğünden 1 veya 2 gün önce yapılan ve kadınlar arasında düzenlenen kına gecesi organizasyonu, gelin adayının en özel günlerinden biri olduğu için özenli bir şekilde organize edilmelidir. Bu hususta, kına gece organizasyonu yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Bu detaylara dikkat edildiğinde son derece keyifli ve kaliteli bir kına gecesi organizasyonu gerçekleştirilebilir. Peki bunlar hangi detaylardır? İşte kına gecesi organizasyonu konusunda dikkat edilmesi gerekenler…

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Kına Gecesi Nedir?

1. Davetli sayısı

davetli sayısı

Kına gecesi organizasyonları, genelde düğün kadar kalabalık olmadıkları için daha küçük mekânlarda gerçekleştirilir. Bu nedenle, öncelikle kına gecesine katılacak davetlilerin kesin sayısını belirlemeniz gerekir. Aksi takdirde kişi sayısı ile mekân uyumlu olmayabilir ve bu da organizasyonun kalitesini düşürebilir.

 

2. Mekânın olanakları

mekanın olanakları

Kına gecesi için mekân seçiminizi; kişi sayısı ve bütçenize göre yapabilirsiniz. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken bir başka detay daha vardır: Kına mekânının fiyatına hangi hizmetlerin dahil olduğu konusu. Birçok kına gecesi mekânı; kına tahtı, DJ'lik, hosteslik servisleri gibi hizmetleri fiyata dahil etmektedir. Böyle bir mekânda kına gecesi organize etmeniz, size zaman kazandırır ve bütçenizi zorlamaz. Bu nedenle kına geceniz için mekân seçimi yapmadan önce size sunulan hizmetler hakkında detaylı bilgi sahibi olmaya özen göstermelisiniz.

 

3. Alınması gerekenler

Kına gecesi organizasyonu yapmadan önce, kendinize mutlaka bir alınacaklar listesi hazırlamalısınız. Çünkü en basit detayın atlanması dahi böylesine özel bir gecede problem yaratabilir. Kaftan, kına, kuru yemiş, kına tacı, hediyelik kına gibi malzemeler alınacaklar listesinde yer alabilir. Bu nedenle, kına malzemeleri üzerine detaylı bir şekilde düşünülmeli ve alınacaklar listelenmelidir.

 

4. Davetiye seçimi

Davetiye seçimi

Kına gecesi organizasyonu yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerden biri de davetiye seçimidir. Kına gecesi bir mekânda yapılacaksa, davetiye yaptırılması şarttır. Bu sayede insanlar organizasyonun nerede olduğunu net bir şekilde öğrenmiş olurlar. Kına gecesi davetiyesi seçiminde ise konseptle uyumlu tercihler yapılması gerekir. Kaftan veya ferman şeklinde yapılan kına davetiyeleri, en çok tercih edilen modeller arasında yer alır.

 

5. Kına elbisesi

Kına gecesi yapmadan önce özenle hareket edilmesi gereken konulardan biri de kına elbisesidir. Pek çok gelin adayı, kına gecesi organizasyonu için ayrıca bir abiye ve bindallı temin etmektedir. Kına elbisesi seçiminde yine mekânın dekorasyonu ve konsepti göz önünde bulundurulmalı, konseptle uyumlu bir seçim yapılmalıdır.

 

6. İkramlar ve armağanlar

Kına gecesi organizasyonundaki ikramlar mekânın sunduğu olanaklar arasında yer alabilir veya düğün sahipleri tarafından dışarıdan temin edilebilir. Her iki durumda da ikramlar kaliteli olmalı ve özenli bir şekilde seçilmelidir. Bunun yanı sıra davetlilerinizi memnun etmek ve bu güzel günden onlara bir hatıra bırakmak için minik el aynaları, renkli sabunlar, şık bileklikler gibi yaratıcı hediyeler edinebilirsiniz.

 

7. Kına gecesi konseptleri

Kına gecesi konseptleri

Kına gecesi organizasyonu yapmadan önce, kına konseptleri hakkında basit bir araştırma yapmanızda fayda olabilir. Çünkü son yıllarda geleneksel kına organizasyonlarının yerini farklı ve modern konseptler almıştır. Geleneksel bir kına gecesi yapmak istiyorsanız, özel hizmetler sunan pek çok iddialı mekân bulabilirsiniz. Gelin hamamı, gece kulübü gibi mekânları da bu tarz bir organizasyon için tercih edebilirsiniz.

Elite World Hotels & Resorts'un şık mekânlarda, birbirinden eğlenceli konseptlerle sizlere sunduğu kına gecesi paketleri hakkında bilgi almak için https://www.eliteworldhotels.com.tr/dugun adresini ziyaret edebilir veya 0212 237 17 00 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.


Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: