BLOG

BLOG

KADIKÖY MODA'DA BİR GÜN İÇERİSİNDE YAPILACAKLAR


moda

Denize yakınlığı, ağaçlı sokakları, tarihî köşkleri ile İstanbul'da benzersiz bir semt! Moda... Günümüzde İstanbullular tarafından ciddi şekilde ilgi gören bu güzel semt, aynı zamanda oldukça ilginç bir tarihe de sahip. 19. yüzyıl sonlarında İngiliz aileler, önemli bürokratlar, sanatçılar, bilim insanları gibi pek çok insan, minik bir sahil semti olan Moda'yı tercih etmeye başlamış. Bir rivayete göre semte gösterilen bu ani ilgi; yani burada yaşamanın moda haline gelmesi sebebiyle semte "Moda" ismi verilmiş. Günümüzde ise Moda'nın tarihî köşklerinden yalnızca bir kısmı ayakta... Yine de her ne olursa olsun Moda, muhteşem konumu ve sahip olduğu yeni nesil mekânlar nedeniyle insanların uğrak noktası olmaya devam ediyor...

Peki, Moda'da keyifli bir gün geçirmek için neler yapmalı? İşte Moda'da keyifli bir gün geçirmek için yapabileceğiniz bazı aktiviteler!

 

Moda'ya ne zaman gidilir?

Dört mevsimin layığıyla yaşandığı güzel ülkemizde her mevsim, her bölge başka bir güzelliğe bürünüyor. İşte Moda da bunlardan bir tanesi! Yazın Moda sahilinde çimenlere uzanmanın veya sonbaharda Moda'nın tarihî sokaklarında bisiklet sürmenin keyfi bambaşka! Dolayısıyla Moda her mevsim ziyaret edilebilir ve hepsinde de kişiye aynı keyfi yaşatabilir!

 

Moda'da neler yapılır?

Moda'da neler yapılır

Moda'da her mevsim, her çeşit etkinlik yapmak mümkündür. Ama biz yine de Moda'da keyifli bir gün geçirmeniz için bazı önerilere yer verelim. Mesela Moda sokaklarında keyifli bir keşif yürüyüşünün ardından, hepsi birbirinden tatlı mekânlarda leziz bir kahvaltı yapabilirsiniz. Veya sıcak bir havada Moda sahilinde arkadaşlarınızla piknik yapabilir; yeni nesil kahvecilerde benzersiz bir kahve deneyimi yaşayabilir; kışın tenha sokaklarda turlayarak Ali Usta'da salebinizi yudumlayabilirsiniz. Bu hoş semt, keyifli yürüyüşlerden deniz ve ağaçlar eşliğinde dinlenmeye; alışverişten muhteşem yemek deneyimlerine kadar birçok etkinliği yapma fırsatı tanıyor! 

 

Moda'da ne yenir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Moda, günümüzde özellikle genç nesil tarafından çok rağbet gören bir semt olması sebebiyle sayısız yeme içme seçeneğine sahip. Bölgede, aklınıza gelebilecek her çeşit lezzete rastlayabileceğiniz kaliteli restoranlar bulunuyor. İster balık sever, ister kahve tiryakisi, isterseniz kebap sever olun; her şekilde, burada sayısız seçeneğe sahipsiniz. Moda'da keyifli bir gün için leziz kahvaltı mekânlarından birinde hoş bir kahvaltı yaparak güne başlayabilir; öğle yemeğinizi yıllardır kalitesinden ödün vermeyen Kırıntı'da gerçekleştirebilir; akşam ise günü hoş bir müzik eşliğinde bir şeyler içerek sonlandırabilirsiniz. 

 

Moda'da gezilecek yerler

Gelelim Moda'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerine... Çocukluğumuzun unutulmaz ismi Barış Manço'nun evi, bu evin karşısında yer alan tarihî All Saints Moda Kilisesi, Dondurmacı Ali Usta, Süreyya Operası, Moda Sahnesi, Rexx Sineması; mutlaka gezmeniz ve deneyimlemeniz gereken mekânlardan bazıları. Ayrıca, Moda'da sokak aralarında yer alan küçük ve tatlı vintage dükkanları da unutmamak gerek!

 

Moda'ya nasıl gidilir?

Son olarak Moda'ya ulaşım konusunu ele almakta fayda var... Moda'ya, Beşiktaş- Kadıköy vapuru ile Kadıköy merkeze ulaşarak ve Kadıköy'den keyifli bir yürüyüş yaparak kolayca ulaşılabilir. Benzer şekilde Zincirlikuyu- Söğütlüçeşme metrobüsünü kullanarak Söğütlüçeşme durağında inip, oradan Moda'ya giden otobüsler ile de ulaşmak mümkündür. Moda'ya ayrıca Kartal- Kadıköy metro hattı ile ve pek çok bölgeden kalkan Kadıköy otobüsleri ile de rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Şimdiden keyifli bir gün dileriz!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul’daki En İyi 7 Konser Mekanı

Anadolu Yakası Gezi Rehberi

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler için Seyahat Rehberi

Kadıköy'de Yapılacak 9 Harika Şey 

Anadolu Yakası'nın Kalbi Kadıköy'ün Geçmişten Günümüze Tarihi