BLOG

BLOG

İSTANBUL'DA BALKAN LEZZETLERİNİ TADABİLECEĞİNİZ 7 MEKÂN


Balkan mutfağı

Balkan mutfağı, Balkan ülkelerinin ortak mutfak kültürüdür. Macaristan, Sırbistan, Türkiye ve Bosna Hersek gibi birçok coğrafya, bu lezzet kültürü ile harmanlanmıştır. Her bölge kendi içinde özelleşse de Akdeniz ve Anadolu mutfağının etkileri sıkça görülmektedir. Bu mutfakta çorbalar, salatalar, mezeler, et yemekleri ve hamur işleri yoğun bir şekilde yer almaktadır. Eğer siz de Balkan mutfağı sevdalısıysanız İstanbul’da balkan lezzetlerini tadabileceğiniz bu mekanlara mutlaka göz atın!

 

Lipa Meyhanesi

Birçok kişi tarafından sevilen Lipa Meyhanesi Pendik Sapanbağları Mahallesi'nde bulunuyor. Oldukça samimi bir ev sahipliği yapan bu yerde, muhteşem Boşnak lezzetleri yemek mümkün. Bunlar arasında likapur, soka, güveçte Boşnak köftesi, limonlu helva, kuru etli bulgur pilavı, limonlu helva ve kuru et gibi lezzetler yer alıyor.

Adres: Sapan Bağları, Mimar Sinan Cad., No: 25, Pendik/İstanbul

 

Avliya Boşnak Mutfağı

Sancak ve Bosna bölgesinin zengin yemek seçeneklerini yansıtan bir mekân olan Avliya Boşnak Mutfağı, Bayrampaşa'da bulunuyor. Mekânda ağırlıklı olarak ev yapımı yemekler, özgün sunumlar ve modern yorumlar eşliğinde konuklara sunuluyor. Eğer iyi bir Boşnak böreği yemek istiyorum diyorsanız mutlaka Avliya Boşnak Mutfağı'na uğrayın deriz.

Adres: Kocatepe, Avasköy Yolu Cad., No: 83/A, Bayrampaşa/İstanbul

 

Boşnjak Mutfak

2014 yılında Mithat Erdem tarafından kurulan Boşnjak Mutfak, butik hizmet veren mekanlardan bir tanesi. Önceki zamanlarda Etliler'de bulunan bu yer şimdilerde Karaköy'de yer alıyor. Tüm menüsü Mithat Erdem tarafından hazırlanan Boşnjak Mutfak'ta köfte, börek ve çorba gibi birçok lezzet mevcut.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sok., No: 147, Karaköy/İstanbul

 

Pembe Panter Restaurant

Adını ''Pembe Panter'' çizgi filminden alan bu yer 1980 yılında Süleyman Sancak tarafından Pendik'te kuruldu. 2000 yılından itibaren ise Sapanbağları'nda hizmet veriyor. Mekân Boşnak kültürünün öğelerini en lezzetli yorumlarla sunuyor. Boşnak köftesi, Boşnak mantısı, ev yapımı kuru et ve soka mekânın sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.

Adres: Yeni Mahalle, Mimar Sinan Cad., No: 30, Pendik/İstanbul

 

Mirza Köftecisi

Bayrampaşa'da bulunan Mirza Köftecisi Türkiye’nin en iyi Balkan köftesi yapan mekanlarından bir tanesi. Menüdeki sucuk, soka ve pleskavitsa mutlaka denenmesi gerekenler arasında bulunuyor. Eğer salaş mekanları seviyorsanız mutlaka buraya uğrayın.

Adres: Kocatepe, Avasköy Yolu Cad., No: 67, Bayrampaşa/İstanbul

 

Balkan Kafana Restaurant

İşte farklı tatlar deneyimleyebileceğiniz ve ailece zaman geçirebileceğiniz oldukça güzel bir mekân. Mekânın çalışanları deneyimli ve güler yüzlü. Bu da sizi evinizde hissettiriyor. Menüdeki her lezzet özenle seçilmekte ve aslına sadık kalarak pişirilip sunulmakta. Sırp ve Boşnak tatlarını deneyimleyebileceğiniz bu yere mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

Adres: Balibey Mah., Ağlayankaya Cad., No: 36/1, Şile/İstanbul

 

Sandzak Balkan Mutfağı

Tuzla Marin ve Pendik Marin'de bulunan Sandzak Balkan Mutfağı, sizleri Balkan Mutfağının en güzel tatlarıyla buluşturuyor. 1974 yılından bu yana hizmet veren mekân, konuklarına zeytinyağlı ayvar, pirşuta, soka, pleskavica, köfte ve kahve gibi muhteşem lezzetler sunuyor. 1958 yılında Yugoslavya'dan göç eden Derviş Sancak tarafından kurulan ve oğlu Fehim Sancak tarafından devam ettirilen bu mekâna mutlaka uğrayın deriz.

Adres: Viaport Marina, Balıkçılar Sok., No: 20C/68

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: