BLOG

BLOG

İSTANBUL SANAT ETKİNLİKLERİ REHBERİ: KASIM 2021


İstanbul, kültür sanat etkinlikleri konusunda Türkiye'de en fazla seçeneğe sahip olan şehir. Şehre sonbaharın gelişiyle kültür sanat ajandası daha da renklendi. Yazla beraber biten açık hava etkinlikleri yerini sergilere, tiyatrolara, gösterilere ve konserlere bıraktı. Yılın her dönemi sanatseverleri heyecanlandıran İstanbul'da kasımda sanat da bir başka. Sonbaharın en güzel zamanlarını kültür sanatla iç içe geçirmek isteyenler için kasım ayı İstanbul sanat etkinlikleri rehberi...

 

Dünyanın Bütün Bebekleri Bu Sergide!

unya-bebekleri-sergi

İstanbul sanat etkinliklerinin göz bebeği kuşkusuz ki sergiler. Kasım ayında İstanbul'da birçok sergi var ama bu sergi çok özel çünkü sizi çocukluğunuza götürecek. Rahmi Koç Müzesi, Dünya Bebekleri Sergisi'ni sunar! Antik Çağ'dan bugüne kadar oyuncak bebeklerin yolculuğunu anlatan sergi, dünyanın her yerinden pek çok bebeğe ev sahipliği yapıyor. Bu büyüleyici serginin hayata geçmesine öncülük eden ise müzenin kurucusu Rahmi Koç. Bu özel seçkiyi kasım ayı boyunca ziyaret saatleri içerisinde Hasköy'de konumlanan müze binasında görebilirsiniz.

 

Atatürk Kültür Merkezi Chris Botti ile Açılıyor!

akm-chris-bott

İstanbul sanat etkinliklerinin önemli bir parçası olan Atatürk Kültür Merkezi, 29 Ekim'de sanatseverlerin hizmetine açılacak. Kasım ayı boyunca açılışa özel bir dizi kültür sanat etkinliği düzenlenecek. Bu kapsamda Amerika'nın en ünlü caz sanatçılarından olan Chris Botti, Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış etkinlikleri kapsamında grubuyla birlikte konser verecek. Grammy ödüllü caz trompetçisi 2 Kasım’da Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

 

MIX Festivali ile Herkes Müziğe Doyacak!

MIX Festivali]

5–6 Kasım’da beşincisi gerçekleşecek olan MIX müzik festivali, bu sene de birbirinden farklı seslere ev sahipliği yapacak. Festival, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek. Etkinlikte Ah! Kosmos, pop rock türünün popüler ikilisi AaRON, elektronik müzik sanatçısı Cihangir Aslan, Belçikalı sanatçı Claire Laffut, COMA, elektronik rock grubu Goose, Gaye Su Akyol, Nova Norda, Jakuzi ve daha birçok sanatçı iki gün boyunca sahne alacak.

 

İstanbul Tiyatro Festivali Şehri Tiyatro ile Dolduracak!

İstanbul Tiyatro Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 25. kez düzenlendiği İstanbul Tiyatro Festivali, bu yıl 22 Ekim-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Fiziki yapımlar, çevrim içi gösterimler, çocuk oyunları, sinema gösterimleri, ücretsiz katılım sağlanabilen panel ve söyleşileri kapsayan festival, bir ay boyunca izleyicilerle buluşacak. Ulusal ve uluslararası birçok yapımın yer alacağı festivalde ondan fazla yerli yapım ilk gösterimini yapacak.

 

Anadolu Ateşi Bostancı Gösteri Merkezi'nde Yanacak!

Anadolu Ateşi

2001'den bugüne dünyanın pek çok ülkesinde eşsiz şovlara imza atmış Anadolu Ateşi, 18 Kasım'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne alacak. Anadolu’nun köklü tarihinden ilham alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, birçok farklı bölgeye ait 3000'den fazla dans figürüyle sanatseverleri büyüleyecek bir gösteriye hazırlanıyor.

 

Okan Bayülgen'den Harem Kabare, Kadıköy'de!

Okan Bayülgen'den Harem Kabare

Okan Bayülgen’in yazıp yönettiği ve aynı zamanda oyuncu kadrosunda yer aldığı Harem Kabare adlı tiyatro oyunu 5 Kasım'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak. Melda Gür, Ödül Turan, Selin Atasoy, Merve Sevi ve Kayra Ural'ın rol aldığı oyunda dans gösterileri de yer alacak.

 

Başarılı Oyuncu Nevra Serezli ile "Ağaçlar Ayakta Ölür"!

Ağaçlar Ayakta Ölür

Ara verdiği sahnelere 11 yıl sonra geri dönen duayen oyuncu Nevra Serezli'nin oyuncu kadrosunda yer aldığı Ağaçlar Ayakta Ölür, 7 Kasım'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenecek. İspanya'daki iç savaşın hemen sonrasında yazılan oyun, dünya klasikleri arasında. İyilik ve sevgi kavramlarına odaklanan oyun, daha önce devlet tiyatrosunda da sahnelenmişti. Nevra Serezli'ye yedi ödül kazandıran oyunda usta oyuncu Nuri Gökaşan da yer alıyor.

 

DasDas'ta Mutsuz Parti!

Mutsuz Parti

Büyük Ev Ablukada'nın düzenlediği mutsuz parti konseptli konserler bu sene de DasDas'da devam ediyor. Hoşçakal Kadar, Güneş Yerinde ve En Güzel Yerinde Evin gibi sevilen şarkıların sahibi olan grup, 20 Kasım'da sevenleriyle buluşacak. Son çıkan Fırtınayt albümüyle dikkatleri üzerinde toplayan grup, sevenleriyle sohbet edip sevilen şarkılarını seslendirecek.

 

Tolgshow Zorlu'ya geliyor!

Tolgshow

Ünlü oyuncu Tolga Çevik, klasikleşen doğaçlama oyunu Tolgshow'un Türkiye turnesi kapsamında 16 Kasım'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak. Başarılı oyuncu ve şovmen Tolga Çevik'e yönetmen olarak bilinen Fırat Parlak ile müzisyen Özer Atik'in de eşlik edeceği eğlenceli gösteri, "Arkadaşım" karakteri ile güldürmeye devam edecek.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Topkapı Sarayı'nın Tarihi Hikayesi

İstanbul Modern Gezi Rehberi

İstanbul'un Tarihi Değerleri: Ayasofya Müzesi