BLOG

BLOG

İSTANBUL KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ: TEMMUZ 2022


İstanbul'daki tüm organizasyon ekipleri, birbirleriyle yarışırcasına yerel ve uluslararası etkinlikler için kolları sıvıyor. Böylece sanatseverlerin ruhuna hitap etmeyi başarıyor. Sizler için de kültür-sanat denince akan sular duruyorsa doğru yerdesiniz. Temmuz ayında şehrin nabzını, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların katılımıyla yapılan kültür-sanat etkinlikleriyle tutmaya hazır olun.

 

Kadıköy-Moda Arasında Mekik Dokumak İsteyeceksiniz

Kadıköy-Moda Arasında Mekik Dokumak İsteyeceksiniz

+1'li Gece Gezmesi, İstanbul Caz Festivali'nin gelenekselleşen bir programı haline geldi. Festival kapsamında Kadıköy ve Moda arasında beş farklı mekânda aynı saatlerde başlayacak etkinlikte en çok ilginizi çeken programı seçin ve eğlencenin tadını çıkarın. Moda Sahnesi'nde YIN YIN ve Ayyuka, Dorock XL'de Deli Bakkal ve Hey! Douglas, Kadıköy Sahne'de Bahr ve Cümbüş Cemaat, The Wall'da Simge Pınar ve Karakter çıkarken Kadıköy Sahnesi'nde ise Ahmet Ali Arslan ile Noiserv yer alacak. 2 Temmuz Cuma akşamı 20.00'de başka yere söz vermeyin!

 

Parklarda Caz Festivali Dinletisine Katılın

Parklarda Caz Festivali Dinletisine Katılın

4 Temmuz Pazartesi günü 18.45'te Şişli Habitat Parkı'nda, 5 Temmuz Salı günü 18.45'te Göztepe Özgürlük Parkı'nda ve 6 Temmuz Çarşamba günü 18.45'te Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi'de ücretsiz düzenlenecek "Parklarda Caz" serisine katılmaya hazır mısınız? New Orleans'li Tuba Skinny isimli grubun enstrümanlarından dökülecek melodileri İstanbul'un farklı köşelerinde hayranlıkla dinleyebilirsiniz.

 

Ankara'dan Taşınan Sahne Tozunu Yutun

Çar 1. Nikolay'ın tiranlığında yaşamının önemli bir kısmını harap etmiş küçük bir devlet memuru Poprişçin'in, deliliğe uzanan günlüğünün sayfalarını aralayın. Ankara'da kurduğu Tatbikat Sahnesi'nden çıkan oyunu "Bir Delinin Hatıra Defteri" ile Erdal Beşikçioğlu'nun sahnede devleşmesine tanık olun. Kendinizi İspanyol kralı sanabileceğiniz, Don Kişot'un yel değirmeniyle olan düellosundan hallice bir zihnin dalgalarına kapılın. Saatlerinizi 21.00'a ayarlayın ve 1-3 Temmuz'da Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleşecek gösterileri sakın kaçırmayın!

 

KüçükÇiftlik Park'ta Eurovision Rüzgârı Estirin

"Zitti E Buoni" adlı şarkılarıyla 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olarak uluslararası bir başarı elde eden Måneskin, KüçükÇiftlik Park'ta hayranlarıyla buluşuyor. Genç ve dinamik grup üyelerinin sahne performansını merak ediyorsanız bu konser tam size göre! Alarmlarınızı 24 Temmuz Pazar gününe, 17.00'ye kurmayı unutmayın.

 

Öğrenirken Eğlenin

Öğrenirken Eğlenin

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 19 Temmuz-7 Ağustos 2022 tarihlerinde 7-12 yaş grubundaki minik sanatseverleri ağırlıyor. "Ve Şimdi İyi Haberler: Nobel Koleksiyonu'ndan Eserler" sergi turunda müzenin değinilmedik köşesini bırakmayacak meraklı gözlerin keşfine alan tanıyın. Rehber eşliğinde yapılacak sergi turu esnasında çocuklar hem öğrenecek hem eğlenecek.

164 sanatçının fotoğraflardan resimlere, kolajlardan videolara 300'e yakın benzersiz eseriyle bağ geliştiren çocuklar; sergi sayesinde meraklarını yaratıcılığa dönüştürmeyi öğreniyor. "Ve Şimdi İyi Haberler" sergisindeki eserlerden aldıkları ilhamla "ara-bul" ve "kolajını yarat" gibi kategorileştirilmiş etkinliklere akranlarıyla paylaşım yaparak katılım sağlıyor. Siz de sanat eserlerine hassasiyetle yaklaşacak ve onları özenle koruyacak yarının yetişkinlerine bilinç aşılamaya ne dersiniz?

 

Elite World Grand Sapanca’da Açık Hava Sinemasının Keyfini Çıkarın

Elite World Sapanca’da Açık Hava Sinemasının Keyfini Çıkarın

Elite World Grand Sapanca’da hem doğanın kalbinde huzur bulabileceğinizi hem açık hava sinemasının tadına varabileceğinizi biliyor muydunuz? Açık hava sineması için yeşil ve mavinin eşsiz buluşmasını hissedeceğiniz Sapanca’yı tercih edebilirsiniz. Günlük hayatın telaşından kaçıp biraz nefes almak için Elite World Sapanca’da doğayla iç içe dingin bir tatil keyfi yapabilir, bu tatilinizi de açık hava sineması deneyimiyle taçlandırabilirsiniz. Cuma akşamları çocuklara, cumartesi akşamları ise yetişkin misafirlere özel düzenlenen açık hava sineması gecelerinde birbirinden keyifli filmlerle kendinizi şımartabilirsiniz. Konakladığınız süre boyunca Elite World Grand Sapanca’da eşsiz bir deneyimin parçası olmanın heyecanını yaşayabilirsiniz. Siz de detaylı bilgi edinmek ve rezervasyon yaptırmak için Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilirsiniz.

İşte, sizlere yaz boyu seyir keyfi yaşatacak film listesi:

2 Temmuz: Rise of the Guardians

3 Temmuz: Roma

9 Temmuz: The Amazing Spider-Man

10 Temmuz: Hustle

16 Temmuz: Cloudy with a Chance of Meatballs

17 Temmuz: Spiderhead

23 Temmuz: Alvin ve Sincaplar: Eğlence Adası

24 Temmuz: Tenet

30 Temmuz: Şirinler

31 Temmuz: Don’t Look Up

6 Ağustos: Kung Fu Panda

7 Ağustos: Aşk ve Dondurma

13 Ağustos: Çizmeli Kedi

14 Ağustos: The Gentlemen

20 Ağustos: Arı Filmi

21 Ağustos: Bizi Hatırla

27 Ağustos: Madacasgar

28 Ağustos: Spencer

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sapanca ve Çevresinde Bir Günde Yapabileceğiniz 7 Aktivite

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler için Seyahat Rehberi

İstanbul'da Yer Alan, Kendinizi Dinleyebileceğiniz 7 Huzur Dolu Yer