BLOG

BLOG

HAVALARIN ISINMASIYLA DIŞ MEKÂNLARDA YAPABİLECEĞİNİZ 6 SPOR AKTİVİTESİ


Havalar yavaştan ısınmaya başladı. Bu yüzden de havaların soğuk olmasından kaynaklı olarak seçtiğimiz kapalı alan aktiviteleri, yerini açık hava aktivitelerine; ''Bu soğukta dışarı çıkamam.'' gibi cümleler de yerini ''Açık havada spor yapılacak yerler'' gibi internet aramalarına bıraktı. Peki açık havada spor yapmanın ne gibi faydaları var? Son zamanlarda yapılan birçok araştırma, açık havada yapılan sporların müthiş etkilerinin olduğunu gösteriyor. Bunlar arasında; daha hızlı yağ yakımı, özgüvenin artması, moralin yükselmesi, D vitamini alımı, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi gibi birçok fayda bulunuyor. Peki tüm bu etkileri ve daha fazlasını hissedebileceğimiz dış mekân spor aktiviteleri neler? İşte havaların ısınmasıyla dış mekânlarda yapabileceğiniz bazı spor aktiviteleri...

 

Yürüyüş ve koşu

Yürüyüş ve koşu

Açık hava egzersizleri dendiği zaman akla ilk gelenlerden bir tanesi, yürüyüş ve koşudur. Günde en az 1 saat tempolu bir şekilde yürümek veya koşmak kalori yakmayı kolaylaştırırken, aynı zamanda vücuda birçok fayda sağlar. Düzenli olarak koşmak veya yürümek kan basıncını dengeler, kalp hastalıkları riskini azaltır, zihinsel olarak güçlendirir ve psikolojiye iyi gelir. Haydi o zaman, koşu bantlarından doğaya!

 

Trekking

Trekking, doğayla bağlantı kurmak için en iyi seçimlerden bir tanesidir. Bir yandan spor yaparken bir yandan da daha önce gidilmeyen yerler keşfedilebilir. Trekking ile birlikte kan akışı artar, hisler gelişir, stres azalır, denge ve iç huzur sağlanır, kaslar gelişir.

 

Paten

Paten

Paten kaymak, spor yaparken eğlendiren spor türlerinden bir tanesidir. Yarım saat içerisinde 400- 500 kalori yaktıran bu spor türü aynı zamanda kişiye kondisyon, dayanıklılık ve denge kazanımı sağlar. Eğer kış aylarında kayak yapmayı seviyorsanız, açık havada paten yapmayı da seveceksiniz!

 

Bisiklet

Bisiklet

Açık havada yapılabilecek sporlardan bir tanesi de bisiklet sürmektir. Hatta bisiklet, toplu taşımayı veya kişisel araç kullanımını bırakarak ulaşım amaçlı da kullanılabilir. Bisiklet sürerek yarım saat içinde 300- 400 kalori yakmak mümkündür. Bisiklet sürmek aynı zamanda ağrıları azaltır, enerjiyi artırır, kalbe iyi gelir, kasları güçlendirir ve kilo vermeye yardımcı olur.

 

Tenis

Tenis oynamak için bir partner gerekli. Fakat bir çalışma duvarı bile bulmak, 30 dakika içerisinde 200-300 kalori yakmanızı sağlar. Aynı zamanda bu spor kemikleri, bacak kaslarını güçlendirir, çeviklik ve dinamik bir denge kazandırır. Bunun dışında bu tarz bireysel oyunlarda kişi sorumluluk duygusuna sahip olur, çalışma disiplini kazanır ve rüzgâr, güneş gibi etmenlere fiziksel olarak adapte olmayı sağlar.

 

Kaykay

Patene alternatif olabilecek kaykay sporunu, İstanbul gibi kaldırımlı ve trafikli şehirlerde yapmak oldukça zor. Fakat İstanbul’da kaykay yapılabilecek alanlar da mevcut. Bu konuda oldukça gelişmiş ve birbirinden güzel sahil şeritleri bulunuyor. Eğer siz de kış sporları arasında yer alan snowboardu seviyor ve bir alternatif arıyorsanız mutlaka kaykay yapmalısınız!

 

 Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: