BLOG

BLOG

HAVALARIN DÜZELMESİYLE BİRLİKTE YAPILACAK EN İYİ 7 OUTDOOR EGZERSİZ TÜRÜ


Güneşli günlerde kendimizi daha enerjik ve iyi hissettiğimiz kesin! Dolayısıyla havalar düzeldikçe egzersiz yapacak motivasyonu kendimizde bulmamız daha kolay bir hal alıyor. Bu yüzden güzel havalarda kapalı spor salonlarında vakit geçirmektense outdoor egzersizleri tercih etmek ideal bir seçim olabilir. Outdoor egzersizler, bir yandan açık havada olmanın olumlu etkilerinden yararlanırken bir yandan da sporun faydalarını hissetmenize olanak tanır. İşte havaların düzelmesiyle birlikte yapılacak en iyi outdoor egzersiz türleri!

 

1. Koşu

Koşu

Klasik bir açık hava sporu olan koşu hem çok eğlencelidir hem de kalori yakmanıza yardımcı olur. Dayanıklılık ve kas gelişimini destekler. Oldukça az ekipman gerektirir; yalnızca rahat giysilere ve bir çift spor ayakkabıya sahip olmanız yeterlidir. Üstelik bu keyifli sporu, sahil kenarı, patikalar, engebeli araziler gibi pek çok farklı yerde yapabilirsiniz.

 

2. Trekking

Trekking

Outdoor sporlar dendiğinde akla ilk gelenlerden biri trekking; yani doğa yürüyüşüdür. Doğa yürüyüşleri yaparken doğru ekipmanlara sahip olmak gerekir. Çünkü engebeli doğal zeminlerde yürüyüş yaparken buna uygun bir ayakkabı giymek şarttır. Bunun yanı sıra yanınızda su, ilkyardım kiti, yiyecek gibi şeyler alabilmeniz için de konforlu bir sırt çantasına ihtiyacınız vardır. Gerekli ekipmanlarınızı edindikten sonra ise geriye sadece doğanın tadını çıkarmak ve yürüyerek sağlık kazanmak kalır!

 

3. Bisiklet

Bisiklet sürmek keyifli olduğu kadar da sağlıklı bir spordur. Yağ yakımına yardımcı olan bu spor türü, tüm bedeni aktif şekilde çalıştırır. Bisiklet sürerken bacak, kalça, karın kaslarınız en etkili bir şekilde aktif olur. Bisiklet süreceğiniz zemine uygun bir bisiklet satın alarak siz de bu sağlıklı outdoor sporu layığıyla hayatınıza dahil edebilirsiniz.

 

4. Yüzme

Yüzme açık ve kapalı alanlarda gerçekleştirilebilen son derece faydalı bir spordur. Bu keyifli spor; havuzda, denizde veya kanyonlarda yapılabilir. Yüzme konusunda stilleri bilmek ve nefes tekniklerini doğru uygulamak, maksimum fayda almayı sağlar.

 

5. Sörf

Sörf

Keyifli outdoor sporlardan biri olarak karşımıza çıkan sörf, yüksek adrenalin sevenler için ideal bir seçim olabilir. Sörf hem eğlenceli hem de sağlıklı bir spordur. Sörf tahtası ile kıyıdan yeterince uzaklaştıktan sonra gelen dalganın üzerinde ilerlenen sporu, denizin dalgalı olduğu sahillerde yapmak gerekir. Bu doğa sporuna uygun sahillerde, bu konuda eğitim veren yerler de rahatlıkla bulunabilir.

 

6. Kaya tırmanışı

Adrenalin seven insanların tercihi olan kaya tırmanışı da özünde son derece keyifli bir outdoor spordur. Yeni başlayanlar bu keyifli spora sportif tırmanış ile başlar, zamanla uzun duvar tırmanışı gibi farklı çeşitleri deneyimleyebilirler. Kaya tırmanışı bedensel faydalarının yanı sıra stratejik karar alma yetisi ve özgüven üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

 

7. Kampçılık

Kampçılık

Kamp yapmak, güzel havaların en keyifli aktivitesi olmakla birlikte aynı zamanda oldukça keyifli bir outdoor spordur. Doğal ortam koşulları içerisinde icra edilen bu sporun da tıpkı dağcılık gibi eğitimleri vardır. Eğer doğada zaman geçirmekten keyif alıyorsanız kampçılık tam da aradığınız outdoor aktivite olabilir. Bunun için havalar düzelir düzelmez ilk adımı atabilirsiniz!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: