BLOG

BLOG

HAVALAR SOĞUMADAN SİZİ VAN'A GÖTÜRECEK VAN HAKKINDA 7 İLGİ ÇEKİCİ BİLGİ


Doğu Anadolu'nun incisi Van, sahip olduğu doğal ve tarihî güzellikler nedeniyle her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilmektedir. Özellikle günümüzde, Van'ın sahip olduğu güzelliklerin daha fazla tanıtılması ve bu sayede birçok insana ulaşması, Van'a gelen turist sayısını artırmıştır. İnsanlar bu güzide şehri, hem sahip olduğu doğal ve tarihî güzellikleri görmek hem de benzersiz mutfağına ait yemekleri tatmak için ziyaret etmektedirler. Peki sadece bu kadar mı? Elbette değil. İşte sizi Van'a götürecek, Van hakkında bilmeniz gereken 7 dikkat çeken bilgi!

 

1. Kahvaltının en güzel hali: Van kahvaltısı

Van kahvaltısı

Van dendiğinde ilk akla gelen şeylerden biri, hiç şüphesiz Van kahvaltısıdır. Van kahvaltısı yurt çapında meşhurdur ve özelliklerine bakacak olursanız, bu kadar ünlü olmasının hiç de yersiz olmadığını görürsünüz. Van kahvaltısında sıradan bir kahvaltıya göre çok fazla çeşit bulunur ve bu ürünlerin tamamı doğallığı ile öne çıkmaktadır. Van'daki kahvaltı salonları genelde gün doğarken açılır ve gün batarken kapanır. Van'da yapacağınız kahvaltıda sizi bekleyen lezzetler; Van balı, yoğurt kaymağı, süt kaymağı, yayık tereyağı, cacık, otlu peynir, örme peynir, beyaz peynir, kavurmalı- sucuklu yumurta, zeytin, murtuğa, kavut, gencirun gibi yaklaşık 40 çeşit doğal üründür. Van'daki bu benzersiz kahvaltı kültürü geçmişten bugüne hiçbir değişikliğe uğramadan halen sürdürülmekte; bu da Van'ı ziyaret eden kişiler için harika bir deneyim anlamına gelmektedir.

 

2. Anlat anlat bitmez: Van'ın binlerce yıllık tarihi

Van'ın binlerce yıllık tarihi

Van, doğal güzellikleri ve sahip olduğu verimli topraklar nedeniyle binlerce yıl boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tüm bu özellikler ve konumundan dolayı birçok medeniyetin burada yaşaması ise şehrin köklü bir tarihe sahip olmasını sağlamıştır. Bugün de Van'da, geçmişten günümüze ayakta kalmış pek çok tarihî güzellik bulunmaktadır. Eğer siz de tarihî gezilerden keyif alanlardansanız, Van geziniz sırasında asla sıkılmayacağınızı garanti edebiliriz!

 

3. Bir efsaneden çok daha fazlası: Van Gölü 

Van Gölü 

Van Gölü canavarı ile efsaneleşen Van Gölü, dünyanın en büyük sodalı gölüdür. İçerisinde hem tatlı hem de tuzlu suyu aynı anda barındırır ve oldukça benzersiz bir manzaraya ev sahipliği yapar. Bu nedenle Van geziniz sırasında deneyimleyeceğiniz Van Gölü, tıpkı diğer ziyaretçileri gibi size de unutulmaz bir anı olacaktır. 

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Van Gölü Dünyada Kaçıncı Sırada?

4. Gezelim görelim: Van’da gezilecek yerler

Yukarıda da söylediğimiz gibi, Van birçok tarihî ve doğal güzelliğe sahiptir. Dolayısıyla Van geziniz sırasında gezip göreceğiniz çok fazla yer bulunur. Van Kalesi, Akdamar Kilisesi, Kayan Çelebi Camii, Hüsrev Paşa Camii, Halime Hatun Kümbeti, Hoşap Kalesi, Van Gölü, Muradiye Şelalesi, Vanadokya, Van Müzesi mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazılarıdır.

 

5. Tatlı mı tatlı: Van kedisi

Van kedisi

Tatlılıkları nedeniyle özellikle kedi severlerin dikkatini çeken Van kedilerinin asıl yaşam yeri olan Van'da, bu kedileri sevmeye doyacağınız bir yer bulunmaktadır: Van Kedi Evi! Van Kedi Evi; 1992 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından, dünyada nesli azalmakta olan Van kedilerini korumak ve çoğalmalarını sağlamak için kurulmuştur. Dilerseniz siz de Van geziniz sırasında buraya uğrayarak bu tatlı kedileri sevebilirsiniz. 

 

6. Van festivalleri

Van'da her yıl temel olarak beş adet festival düzenlenmektedir. Bunlardan ilki, her yıl haziran ayında düzenlenen Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür Sanat Festivali'dir. Yurt dışı ilgiye maruz kalan bir diğer festival ise eylül ayının ikinci haftasında düzenlenen Akdamar Adası Ayin Törenleri'dir. Yine eylül ayında düzenlenen Erçek Gölü Flamingo Göçü Festivali de kuş gözlemcileri açısından oldukça önemlidir. Ayrıca Çatak ilçesinin tanıtılması için düzenlenen Kanispi Bal Ceviz ve Doğa Festivali, Erciş ilçesinin tanıtılması için düzenlenen Emrah Selvi Kültür Sanat Festivali de diğer festivaller arasında yer alır. Dilerseniz siz de Van gezinizi düzenlenen festival ve etkinlikleri takip ederek bu tarihlerden birinde gerçekleştirebilir; gezinizi bambaşka bir deneyimle taçlandırabilirsiniz.

 

7. Van'da alışveriş

Birçok insan, gezisinin amacı her ne olursa olsun gittiği yerde çeşitli alışveriş seçeneklerinin de bulunmasını ister. İşte Van, ziyaretçilerine sunduğu tarihî ve doğal güzelliklerin yanı sıra sahip olduğu farklı kültürüyle de keyifli bir alışveriş deneyimi vadetmektedir. Şehrin tarihinin İpek Yolu üzerinde olması nedeniyle, el sanatları oldukça gelişmiştir. Dolayısıyla Van'da satın alabileceğiniz pek çok el sanatı ürünü bulunmaktadır. Van'ın tarihinde önemli bir yere sahip olan Urartularla başladığı ve günümüze kadar devam ettiği bilinen gümüş işlemeciliği de çok gelişmiştir. Bu nedenle Van gezinizden geriye, hepsi birbirinden özel el işçiliği hediyelerle dönebilir ve gezinizi unutulmaz bir anıya dönüştürebilirsiniz!

 

Van geziniz sırasında keyifli bir konaklama deneyimi yaşamak içinse Elite World Van Hotel sizin için ideal bir seçim olabilir! Merkezi konumuyla Van gezinizi en iyi şekilde gerçekleştirmenize olanak tanıyan Elite World Van'da konaklamak ve Elite World Otelleri'nin ayrıcalıklı dünyasıyla tanışmak için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın: Elite World Van Otelimize davetlisiniz:

Elite World Van Otel - The Grill Ocakbaşı

Elite World Van Otel - Elite Restaurant

Elite World Van Otel - One Bar

Elite World Van Otel - Coffee Company

Elite World Van Otel - Executive Lounge

Elite World Van Otel - Vitamin Bar

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: