BLOG

BLOG

GÜNÜMÜZDE ADI DUYULMAMIŞ ANCAK GELECEKTE KARŞIMIZA ÇIKACAK 10 YENİ İŞ KOLU


Teknolojinin gelişmesi, günlük yaşamımızdaki birçok değişikliği de beraberinde getiriyor. Gelişen teknoloji farklı ihtiyaçlar doğuruyor, var olan bazı kaynakların yerine yenilerini getiriyor veya mevcut durumu farklı açılardan görmemizi sağlıyor. Tüm bunlar aynı zamanda farklı meslek gruplarının doğmasına sebep oluyor. Her gün yepyeni teknolojiler karşımıza çıkıyor ve bunların her biri, bir iş kolu haline geliyor. Peki günümüzde adını bile duymadığımız fakat gelecekte sıkça karşımıza çıkacak meslek grupları hangileri? İşte geleceğin iş kolları…

 

İklim mühendisi

Son yıllarda dünyamız küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin tehdidi altında. Çünkü ekosistemde büyük sorunların olması, bu gibi sonuçları doğuruyor. Var olan bu değişikler ise her geçen gün bir çalışmaya konu oluyor. Elon Musk dahil birçok kişi ve ülke, iklimlere müdahale edebilme ve var olan durumu düzeltmeye çalışıyorlar.

 

Yapay zekâ eğitmeni

Yapay zekâ eğitmeni

Yapay zekâ son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Yapay zekâ, insan davranışlarının ve aynı zamanda düşünme biçiminin makineler tarafından öğrenilmesi anlamı geliyor. Bağımsız düşünmeleri ve bunun sonucunda aksiyon almaları isteniyor. Yapay zekâ eğitmenliği, ileride sıkça karşımıza çıkacak bir kavram.

 

İnsan DNA programcısı

İnsan DNA programcısı

Biyoteknoloji, son yıllarda büyük adımlarla gelişiyor. Teknoloji insan benzeri makineleri ve teknolojileri geliştiriyor. Tüm bu gelişimler insanın ömrünü uzatmak için de kullanılıyor. DNA çalışmaları ile dayanıklı ve güçlü bir DNA modeli yaratılması hedefleniyor. Bu çalışmaların tamamı ise insan DNA programcısının çalışma alanına giriyor.

 

Dijital rehabilitasyon danışmanı

Her gün hepimiz, sosyal medyada ve internette onlarca paylaşım yapıyoruz. Birçoğumuz ise dijital dünyadaki kimliğimize oldukça fazla değer veriyoruz. Gelecek yıllarda birçoğumuz teknoloji detoksu yapmak veya dijital dünyadaki sorunlarımızı çözmek gibi isteklerde bulunacağız. İşte dijital rehabilitasyon danışmanları da bu ve bunun gibi sorunlarda bizlerle ilgilenecek.

 

Nanoteknoloji mühendisi

Nanoteknoloji son yıllarda hayatımızda sıkça var olan bir alan. Nanoteknoloji ile bilgisayar, kıyafet gibi onlarca şey üretiliyor ve nanoteknoloji birçok sektörde yer alıyor. Tabii ki nanoteknolojinin gelişimi bunlarla sınırlı değil. İleriki zamanlarda nanoteknoloji ile üretilmiş nano robotlar vücudumuzda gezecek ve daha birçok değişiklik hayatımıza dahil olacak.

 

Teknik etik uzmanı

Var olan teknoloji gelişimi ve bu gelişimin sürekli olarak devam etmesi, bazı etik problemleri de beraberinde getirecek. Teknik etik uzmanları ise gelişen teknolojinin yaratacağı potansiyel sonuçları bizlerle paylaşacaklar. Bu şekilde, teknolojinin olumsuz sonuçlarını yaşamamamızı hedefleyeceklerdir.

 

Organ üretim uzmanı

3 boyutlu yazıcılar hayatımıza girdiği andan itibaren birçok değişiklik yaşadık. Bu değişiklerden bazıları da tıpta gerçekleşti. Son zamanlarda 3 boyutlu yazıcılar ile birçok organ modeli üretildi. Bu gelişmeler ile görünen o ki gelecekte kişiye özel organ üretim uzmanlığı, yaygın bir meslek grubu haline gelecek.

 

Beyin implant uzmanı

Beyin implant uzmanı

Sinirbilimde son yıllarda yaşanan gelişmeler, bilgisayar teknolojisinin de işin içine katılmasıyla şaşırtıcı sonuçlar doğurdu. İleriki zamanlarda beyin implant uzmanları; felç tedavileri, ruh hali düzenlemesi, hastalık yönetimi, bellek iyileştirmesi gibi birçok yeniliği hayatımıza sokacak. 

 

Zihin transfer uzmanı

Uzun zamandır filmlere ve dizilere konu olan bu durum, hala çeşitli tartışmaları içinde barındırıyor. Fakat uzmanlar yakın zamanda insan zihninin bilgisayara veya bilgisayara aktarılan zihnin başka bir insana aktarılabileceğini savunuyorlar.

 

Uzay turizm rehberi

Evet kulağa biraz garip geliyor olabilir. Fakat son yıllarda yapılan uzaya yerleşme çalışmalarına baktığımız zaman, uzay turizm rehberlerinin hayatımıza girmesinde olağandışı bir şey görünmüyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: