BLOG

BLOG

FARKLI KINA GECESİ KONSEPTLERİ


Kültürümüzün en önemli geleneklerinden birisi de kına geceleridir. Ancak son yıllarda bu özel geceye organizasyon firmalarının el atmasıyla birlikte, geleneksel kına geceleri çok farklı bir boyut kazandı. Artık kına gecesi konusunda tek bir seçeneğiniz yok; aksine sınırsız seçeneğe sahipsiniz. Dolayısıyla da kına gecesi yapmak istemeyenlerin dahi hoşuna gidecek farklılıkta kına gecesi konseptleri bulunuyor. Bu durum, gelinlerin karar verme sürecini zorlaştırsa da, yine de konuklarınızın aklında harika anılar bırakmak ve unutulmaz bir gece yaşamak için son derece anlamlı. 

İşte size fikir verebilmesi açısından derlediğimiz son yılların en popüler ve farklı kına gecesi konseptleri…

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Kına Gecesi Nedir?

Hint Kına Gecesi Konsepti

Son yılların en popüler kına gecesi konseptlerinden biridir Hint kına geceleri. Çünkü zaten bu eğlencenin bu yıllara kadar taşınmasında, Hintlilerin kına gecelerinin büyük katkısı olmuştur. Eğer siz de bol dans edilecek bir kına gecesi hayal ediyorsanız, bu eğlenceli konsept tam size göre demektir. Rengarenk Hintli giysilerin giyileceği gecede, kınaya katılanlara ve geline Hint motiflerinden oluşan Hint kınası dövmeler yapılır. Yapacağınız Hint kına gecesi konseptiyle, emin olun en fazla siz akıllarda kalacaksınız. 

 

Açık Hava Kına Gecesi Konseptleri

Bahar ve yaz aylarında evlenecek olan gelinlerin favorisi, açık havada yapılan kına geceleridir. Üstelik açık havada yapacağınız kına gecesi, size birçok organizasyon fikri tanır. İster bir çingene konsepti yapın ister köy kına gecesi… Seçim tamamen size kalmış! Açık hava kına gecesi, size son derece sade bir kına gecesinden, oldukça havalı bir kına gecesine kadar çok geniş bir yelpaze sunar. Ayrıca misafirlerinizin daha rahat ve iç içe olacağı samimi bir ortam hazırlama şansı tanır.

 

Oryantal Kına Gecesi Konsepti

Kadınların sevdiği danslardan birisi de hiç şüphesiz oryantaldir. Düğünlerin, kınaların vazgeçilmezi olan bu dansı, kına gecenize başlı başına bir konsept olarak seçebilirsiniz. Bol bol dans edeceğiniz bu kına gecesi için, elbette buna uygun oryantal giysiler almak gerekiyor. Eğer daha da abartmak istiyorsanız, oryantal konusunda biraz ders alabilir ve misafirlerinize unutulmaz bir gece yaşatabilirsiniz.

 

Pembe Kına Gecesi Konsepti

Pembe, bazı kadınlar için en vazgeçilmez renktir. Hatta bu tutkuyu, hayatlarının, her alanına taşırlar. İşte böyle insanlar için pembeyi kına gecesi konsepti yapmak, son derece yerinde bir karar olacaktır. İçinde geleneksel ritüellere yer verdiğiniz pembe ağırlıklı bir kına gecesi, hem biraz bekarlığa veda partisi tadında olacak hem de size ve konuklarınıza unutulmaz bir gece yaşatacak. Pembe kına gecesi konseptinizde, masa ve sandalyelerden, giydiğiniz kaftana; misafirlerinize vereceğiniz hediyelerden gelin tahtına kadar, tüm detayları pembe renkte organize edebilirsiniz.

 

Osmanlı Tarzı Kına Gecesi Konsepti

Nostaljiden hoşlananlar ve nostaljik bir gece geçirmek isteyenler için Osmanlı tarzı geleneksel bir kına gecesi son derece yerinde olacaktır. Sevilen dizi Muhteşem Yüzyıl'ı aratmayan kostümler, aksesuarlar, şaşalı bir gelin tahtı; kına gecenizi unutulmaz kılacak detaylar. Geleneksel bindallınızı giyip ardından da haremdeki sultanlar gibi havalı bir elbise giyerek, gecenin tadını en iyi siz çıkarabilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

 

Hamamda Kına Gecesi Konsepti

Gelin hamamı, bizim en eski geleneklerimizden biridir. Bu gelenek her ne kadar artık fazla yapılmıyor olsa da eğer dilerseniz bu geleneği kına gecesi konseptine dönüştürebilirsiniz. Bu durum hem aile büyüklerinizin hoşuna gidecek hem de arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak. Özellikle hamamların havuzlu ve jakuzili olanlarını seçerseniz; hem rahatlayabilir hem de aynı anda eğlenebilirsiniz. Üstelik tüm bunları aynı anda yaparken; bir yandan da Türk adetlerine bağlı kalmış olacaksınız.

 

Modern Kına Gecesi Konsepti

Kına gecesi yapmak istemeyen ancak yakınlarının isteğini yerine getirmek adına bir kına gecesi organize edecekler; modern kına gecesi konseptlerinden birini tercih edebilirler. Kostümlü eğlencelerden hoşlanmıyorsanız; bir mekan kapatıp doyasıya eğlenebilirsiniz. Mekanda yapacağınız kısa bir kına merasimin ardından bir DJ eşliğinde dans edebilir, esprili fotoğraf çerçeveleri ile hatıra fotoğrafları çektirebilirsiniz.

 

Unutulmayacak Bir Kına Gecesi İçin Elite World Hotels & Resorts'u Tercih Edin!

Kına gecenizi otel konforunda yapmak ve detaylara harcayacağınız zamanı kendiniz için kullanmak isterseniz, otelimizin kına gecesi paketleri hakkında bilgi almak için https://www.eliteworldhotels.com.tr/dugun adresini ziyaret edebilir veya 0 212 313 83 83 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: